-Pozostałe Netia/Router/Wysokie Pingi

Marcinoos66

Senior User
Grudzień 18, 2008
Liczba reakcji
97
Witam od niedawna mam nowy internet z Netii 4mb/s..
Wydawa?o mi si? ?e 4mb to ju? co? i nie b?d? mia? ?adnych problem?w, ale jednak bardzo si? rozczarowa?em, bardzo cz?sto zmienia si? szybko??. chodzi o to ?e np. gram w cs, i pingi skacz? od 50 do 400 ci?gle, pierwszy raz takie co? zaobserwowa?em. Gdy np. ?ci?gam co? z internetu dziwne, ale transfer nie jest wi?kszy ni? 150kb/s. I to moje pytanie, da si? co? skonfigurowa? ?eby ten ??cze by?o sta?e, poniewa? jak na razie te 4mb spisuje si? jak 0.5 ; /

Ruter : Kozumi KM-410

Odp: Netia/Router/Wysokie Pingi

Powiniene? skontaktowa? si? z neti? w ko?cu to oni powinni martwi? si? o klienta a nie klient sam o siebie za co? im p?acisz...

To ju? ostateczno??, ale mo?e jeszcze mo?na co? zrobi?, co? skonfigurowa? czy co?..

Witam od niedawna mam nowy internet z Netii 4mb/s..
Wydawa?o mi si? ?e 4mb to ju? co? i nie b?d? mia? ?adnych problem?w, ale jednak bardzo si? rozczarowa?em, bardzo cz?sto zmienia si? szybko??. chodzi o to ?e np. gram w cs, i pingi skacz? od 50 do 400 ci?gle, pierwszy raz takie co? zaobserwowa?em. Gdy np. ?ci?gam co? z internetu dziwne, ale transfer nie jest wi?kszy ni? 150kb/s. I to moje pytanie, da si? co? skonfigurowa? ?eby ten ??cze by?o sta?e, poniewa? jak na razie te 4mb spisuje si? jak 0.5 ; /
Ruter : Kozumi KM-410
Teraz zajrzyj dok?adnie do umowy, maksymalny transfer jaki uzyskasz to 400kb/s je?li chodzi o pobieranie i koniec w tej materii. Jedziemy dalej. ??cza asynchronicznego nie da si? skonfigurowa? jako sta?e, patrz umowa. I ostatnia rzecz, daj odpocz?? routerowi zaktualizuj firmware oraz go zrekonfiguruj.

Ostatnia edycja:

Tak wiem 400kb/s to max, ale nie osi?ga nawet 200kb/s, na ro?nych speedtestach sprawdza?em i pingi s? od 120 w gore.. To jest bez sensu musi by? jaki? b??d mam na umowie 4mb/s a dzia?a jak 1mb

Do??czam zdj?cie z speedtestu

Kontakt z neti?, tutaj si? lepiej nie bawi? samemu... bo jeszcze si? w og?le neta mo?esz pozby? ewentualnie mo?esz spr?bowa? to:
Start - > uruchom (b?d? winkey+r) - to te? skr?t uruchom warto zapami?ta? bo tylko tak si? da w viscie wej??, wpisz CMD
i w cmd pisz:

ipconfig /release - > zatwierd? enterem a potem:
ipconfig /renew - > zatwierd? enterem

mo?liwe ?e taki ip refresh ci pomo?e chod? jest to ma?o prawdopodobne!

Musisz mie? jaki? problem z routerem ja mam ten sam internet od prawie roku i mam pobieranie z pr?dko?ci? 500kbs i ?adnych problem?w nie mia?em pokombinuj co? z routerem a nawet jak by? dzwoni? do nich to by ci g?wno powiedzieli bo oni nic nie wiedz? ;p

W?a?nie te? mi si? wydaje ?e co? nie tak jest z tym routerem, lecz jest on nowiutki i polecony u informatyka.. a te? masz tak ?e internet sam w??cza si? po uruchomieniu komputera ?

~~Od?wie?am~~

Kto? te? ma problemy z internetem Netia ?

~~Od?wie?am~~

Mam do?? internet dzia?a dobrze w kratk?.. raz jest dobrze, raz ?le, ale oczywi?cie wi?cej czasu jest taki ch****y internet ?e nie mog? ju? wytrzyma?. Nie po to p?ace za 4mb ?eby praktycznie wgl. nie mie? internetu. Czy aby przypadkiem Netia mnie nie oszukuje ?

Musisz im powiedzie? o tym problemie b?d? mo?e to ich wina, lub twojego routera to od nich zale?y czy chc? zadowolonego klienta czy nie wi?c musisz si? z nimi dogada? na kabl?wk? styka troszk? po bluzga? i naprawiaj? od razu xd

Wiesz wydaje mi si? ?e taka du?a firma, nie b?dzie si? za bardzo martwic, pojedynczymi klientami, z tego co widzia?em an innych forach, ludzie maja ten sam problem co ja, i to jest wina Neti, ale c?? poradzi?, z taka firma nie wygrasz.. B?d? musia? si? troch? pom?czy?, a mo?e w ko?cu co? si? naprawi..

Temat mo?na zamkn??, dzi?kuje za wszystkie propozycje ; D

Co do csa to byc moze wina hostingu serwera:) A co do pobierania to tez ;) A probowales z innej strony sciagnac dany plik?

Tak pr?bowa?em z ro?nych stronek i dochodzi do 160kb/s
Bo tak, internet og?lnie jest dobry, tylko cz?sto bardzo cz?sto traci sygna?..
I np w cs'ie s? pingi 20 a zaraz mog? by? 300 i tak ju? zosta?.
Z tego co pisali mo?e poprawi si? po nowym roku.

Back
Do góry