Nie do?wiadczony Knight

Status
Zamknięty.

Agressiv

User
Wrzesień 14, 2009
Liczba reakcji
1
Witam wszystkich u?ytkownik?w .
Posiadam Knighta 11lvl
skill : 42/39
bro?:morning star 25atk .
EQ : plate legs,plate armor , dark shield (25def),dark helmet
Chcia?bym i?? expi? na folde na minosy .
Moje pytanie :
Czy z tym lvl, i skillami dam rade ubi? mino guarda i mino archera ?
Kt?ry lvl wbi? ?ebym tam ?adnie ogarnia? ?

Odp: Nie do?wiadczony Knight

Hmm, radzi?bym Ci na razie expi? do 25 lvl i skillowa? do 60/60 ;). Nie radz? Ci i?? na razie na minosy, poniewa? wyskoczy Ci 5 archer?w i padasz :C.

Na razie zbieraj kas? i kupuj nowe eq, czyli:

- Knight Armor
- Knight Legs
- Warrior Helmet
- Mieczyk od 20-25 lvl
- Dragon Shield

Gdy zdob?dziesz ju? to eq i 25-30 lvl, mo?esz na spokojnie expi? :D.

a jakbym dobi? 15 i skill 45/45 i te eq co m?wisz ?

Co do tego wyzej to nie zgodze sie tylko z mieczykiem bo chyba skillujesz cluba? :P
Jak juz foloda albo okolice carlin to mozesz isc na frost trolle i rotwormy na folodzie. Tam bardzo dobry exp jest i zazwyczaj malo ludzi. Tam mozesz wbic nawet 20 lvl i poskillowac troche jak kolega wyzej powiedzial do 60~ skilla.
Broni na 20 lvlu masz duzo do wyboru bo az 4. Tanio zakupisz forry club lub taurus mace i wtedy mozesz spokojnie ze skillem 60 smigac na minoskach wszystkich. Co do eq to juz wyzej masz napisane.
-knight legs 5k~
-knight armor 5k~
-helmet to albo zrobisz quest na 35 lvl na crusader albo kupisz warrior.
-Bron juz pisalem
-Tarcze to 30 lvla wystarczy dragonka potem mozesz zmienic na meduske/towerke

Dlaczego chcesz tak bardzo chodzic na te minosy? Tam slabszy loot od rotow jest i exp tez gorszy nawet. 100hp za 50 expa a roty 65 hp za 40. Na dluzsza mete duzo szybciej na rotach ktorych na folodzie jest duzo. Na minosy mozesz isc nawet 8 lvlem ale po co? Zeby nie pasc albo nie tracic healt potionow to eq musisz miec i w miare szybko zabijac te minosy wiec przyda sie 20 lvl i bron 30~ atk. Wtedy ten skill 45 nawet wystarczy.

Ostatnia edycja:

Hmm, zawsze mo?esz spr?bowa? lecz radzi?bym Ci si? mnie pos?ucha? ;). Ale r?b co chcesz, w ko?cu to ty padniesz a nie ja :hah:. Je?eli a? tak bardzo Ci si? ?pieszy na te minosy, to we? dobij skilla 50/50 i we? ze sob? 3-4 bp HP. Je?eli padniesz, to ju? wiesz ?e musisz dobi? ten zasrany 25-30 lvl i 60/60 skill :D.

hehe dzi?kuje za wyczerpuj?ce wypowiedzi :D

A jeszcze pytanie co do zarabiania : na Foldzie biega du?o bot?w :( i nie jest to efektywne , ma kto? inne propozycje ?

Ostatnia edycja:

Zalezy na jakich serverach grasz... ja na folodzie na 4 swiatach zbieralem kase low lvlami w ciagu ostatniego miesiaca i spotkalem tylko 2 osoby. Mozesz zbierac kamienie z goblinow ale malo leci nie to co kiedys :/ wogole kto tu gada o kasie na 20 lvlu? Kazdy zarabia tak samo... Roznice sa dopiero po 30 jakies powazniejsze respy a nie rotwormy po 2 wychodza to co za roznica czy resp na thais czy na carlin? Mozesz zapytac na 30 lvl czy dragi czy moze cyklopy albo gsy z blokerem zeby miec profit a nie na 15 lvlu chcesz minosy huncic jak juz lepiej roty a i tak nigdzie taka postacia nie wyciagniesz wiecej niz 1k/h nizaleznie od respa.

no jak narazie ca?y czas skilluje po szkole . Niestety mam na 15-20 to nie mam za bardzo czasu a zadnych bot?w nie u?ywam bo jest to dla mnie nie normalne ...
Teraz mam 44/41 .

A co do tych minos?w kiedys kilka dni gra?em kumpla postaci? bo mi da? i tam by? 20lvl i skill 40/38 wi?c mam teraz ju? lepsze (on nie skillowa? prawie ) I wtedy wiem ?e chodzi?em na minosy i ?adnie tam mi sz?o, zbiera?em lootbagi i kasa nawet z tego by?a .
Wi?c dlatego jak najszybciej bym chcia? tam i?? ...

A gram na Candi .Teraz skilluje na dwarfach

no jak narazie ca?y czas skilluje po szkole . Niestety mam na 15-20 to nie mam za bardzo czasu a zadnych bot?w nie u?ywam bo jest to dla mnie nie normalne ...
Teraz mam 44/41 .
A co do tych minos?w kiedys kilka dni gra?em kumpla postaci? bo mi da? i tam by? 20lvl i skill 40/38 wi?c mam teraz ju? lepsze (on nie skillowa? prawie ) I wtedy wiem ?e chodzi?em na minosy i ?adnie tam mi sz?o, zbiera?em lootbagi i kasa nawet z tego by?a .
Wi?c dlatego jak najszybciej bym chcia? tam i?? ...
A gram na Candi .Teraz skilluje na dwarfach

"Kiedy?" teraz czasy si? zmieni?y, po expowiskach lataj? boty kt?re tylko przeszkadzaj? w grze ;). Je?eli m?wisz prawd? to mo?esz spr?bowa?, lecz radzi?bym Ci wzi?? ze sob? 3 backpacki HP poniewa? nie wiesz co mo?e si? wydarzy?. Hmm, je?eli padniesz to b?dziesz mia? nauczk? ?e nie s?uchasz si? wujka Afratiego :hah:.

Tak naprawd? (tak jak wcze?niej pisa?em) radzi?bym Ci dobi? ten 20-25 lvl i 50/50-60/60 skill. No i i?? na te minosy skoro Ci si? a? tak ?pieszy, ale zapami?taj jedno... Gdy chcesz co? zrobi?, to nie zawsze Ci to wyjdzie :lol:.

?ycz? powodzenia!

Dzi?ki :)
Dobije troch? lvl jeszcze, i skill musi jaki? wpa??. I lec? tam na te moje minosy, dam info jakie? czy pad?em czy nie :)
Dzi?ki wszystkim za rady , chocia? wiem ?e to forum pomaga nowicjusz? takim jak ja :)

Jeszcze chcialem porozmawiac o twoich cleach w grze. Chcesz expic i robic questy czy raczej pvp pobic sie na konkretnych lvlach i robic cos ciekawszego niz bicie 5000 rotworma w ten sam sposob? Jesli expienie i zbieranie gp jest dla ciebie nudne to polecam bocenie. A do tego temat http://tibia.net.pl/dyskusja-ogolna/421600-czemu-bocicie.html#post1088143
i post ktory tam napisalem ostatnio zebys wiedzial jakie sa kozysci z bocenia.

temat napewno przeczytam .
Chce gra? bardziej 4fun , troch? lvl wbi? , jakie? eQ kupic itd :D
Ale bot raczej odpada bo przecie? bany s? ..
Ale przeczytam teraz i mo?e si? wypowiem tutaj albo w tamtym temacie .

We? taska na mino jak chcesz na nich expi? ;)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry