• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Nie Zabijajmy Ps?w ! (PETYCJA)

Status
Zamknięty.

Pucowaty

User
Czerwiec 6, 2010
Liczba reakcji
0
Dzi? znalaz?em jedn? petycj?, o Zabijaniu Ps?w w Korei !
Niech ca?e forum podpisz? t? Petycj? dla ukochanych zwierz?tek, tyle ju? si? naagl???em w ?yciu, w filmach, to mnie przera?a ! Ucinane ?by ps?w, jedzenie ich...

Jest to ich strona !
Arr?tez de Tuer des Chiens - la p?tition pour arr?ter la torture brutale des chiens et la consommation de viande de chien en Cor?e du Sud

Prosz? Moderator?w ?eby?cie nie usuwali tematu, wiem nie mam 30 post?w, ale trzeba ocali? te biedne zwierz?tka !

Arr?tez de Tuer des Chiens - la p?tition pour arr?ter la torture brutale des chiens et la consommation de viande de chien en Cor?e du Sud

Odp: Nie Zabijajmy Ps?w ! (PETYCJA)

Chuj z tymi wszystkimi petycjami.

Ta petycja zostanie przedstawiona przedstawicielom Korea?skiej administracji pa?stwowej w Seulu przez Korea?skich Obro?c?w Praw Zwierz?t kiedy zostanie zebranych co najmniej 1 milion podpis?w.

Nawet je?li to nic nie zmieni. Korea i tak ma wszystkich i wszystko w dupie. Raczej nic ju? nie pomo?e a tym bardziej takie petycje w internecie.

jestem za niepodpisanie tego...
myslisz ze cos zdzialasz dla korei lub chin? buhhaahhha oni by nawet ci jajca odgryzli i by zjedli na obiad ;d

To zacznij wpierdala? traw? i ?ywi? si? s?o?cem. Dla nich to taki sam pokarm jak dla nas dr?b. A co jak nied?ugo jaka? grupa wsp??czyj?cych kurom za?o?y petycje, o zakaz zabijania drobiu?

10fpzwz.jpg

ale co, kogo to interesuje ?
Dla nich jest to zwyk?e po?ywienie jak dla nas kurczak ( MmmM ),
Jak nie maj? nic do jedzenia innego to jedz? psy,koty.
W telewizji by?o ?e robili Smalec z ps?w ( W Polsce ) i sprzedawali, a wiecie co by?o najlepsze ?.
?e jak nasi Polacy, jedli ten smalec i go chwalili ?e jest bardzo dobry.

mora? tej opowie?ci obrzydliwej jest taki i? je?eli nie wiesz co to jest a dobrze smakuje to nic nie m?wisz.

A je?eli zjesz i kto? ci powie
- Dobre ?
(*odpowiadasz*) Tak Pyszne
- a to smalec z psa
(* Bleeee *)

wtedy rzygasz i zapominasz o smaku :D

mo?e nie wra?nie pisz? i nie da si? tego tak dobrze poj?? chyba, ale napisa?em prawd? .

a kotlecik schabowy na obiad smakowa? ?

Patrz?c na nasrane chodniki, to sam bym z ch?ci? takich dw?ch z??tk?w wynaj??.

Hmm.. jako katolik musz? przyj?? katolickie podej?cie, ale postaram si? zachowa? logik?.

Je?li zabija si? jakiegolwiek zwi?rz? w samoobronie, przypadkowo lub dla jedzenia, to nie jest z?e, bo taka jest kolej natury.

Je?li kto? jednak zabija, by zabi?, jeszcze jak torturuje to jest to z?e, ale pies to nie cz?owiek. Z?o, ale nie wielkie jest zabicie psa.

Korea tego apelu nie pos?ucha. Podam przyk?ad, dlaczego:
Kiedy? z?apali Polaka w chinach z paroma gramami narkotyk?w. Za to grozi kara ?mierci w chinach. Mimo apeli UE i RP, chiny si? nie wacha?y i go zabi?y, wi?c czemu Korea ma si? zlitowa? nad psami?!

Hmm.. jako katolik musz? przyj?? katolickie podej?cie, ale postaram si? zachowa? logik?.
Je?li zabija si? jakiegolwiek zwi?rz? w samoobronie, przypadkowo lub dla jedzenia, to nie jest z?e, bo taka jest kolej natury.
Je?li kto? jednak zabija, by zabi?, jeszcze jak torturuje to jest to z?e, ale pies to nie cz?owiek. Z?o, ale nie wielkie jest zabicie psa.
Korea tego apelu nie pos?ucha. Podam przyk?ad, dlaczego:
Kiedy? z?apali Polaka w chinach z paroma gramami narkotyk?w. Za to grozi kara ?mierci w chinach. Mimo apeli UE i RP, chiny si? nie wacha?y i go zabi?y, wi?c czemu Korea ma si? zlitowa? nad psami?!

Przecie? oni ich nie zabijaj? 4fun, tylko dla jedzenia. Zorientuj si? troche w sytuacji zanim zaczniesz si? wypowiada?, katoliku.

A ciekawe czy by?cie p?akali jak by was ojciec zabi? psa, urwa? mu ?eb i usma?y? ?
Pies to najlepszy przyjaciel cz?owieka, a nie wr?g !

YouTube - Walczmy o prawa zwierz?t w Chinach

PAtrzcie, TEN FILM JEST DLA DOROSLYCH!
PAtrzcie jak ludzie robi? ze zwierz?tami, obrywaj? je ze sk?ry, i potem jeszce ten pies ?yje, i po paru sec. umiera, po?yga?em si?, po prostu te pluszowe biedne zwirzczaki, wy nie macie SERCA! WY NIE MACIE SERCA !!!!!!!!!!!

PAtrzcie, TEN FILM JEST DLA DOROSLYCH!
PAtrzcie jak ludzie robi? ze zwierz?tami, obrywaj? je ze sk?ry, i potem jeszce ten pies ?yje, i po paru sec. umiera, po?yga?em si?, po prostu te pluszowe biedne zwirzczaki, wy nie macie SERCA! WY NIE MACIE SERCA !!!!!!!!!!!

My?lisz ? dla nich to jest normalny kurde pokarm.
A ja ci powiem tak; idzie twoja matka do sklepu i kupuje kur?, potem urywa jej jeb i wyrywa wszystkie pi?ra. po czym wrzuca do wrz?cej wody, a potem do Zamra?arki. ( Niedziela ), matka gotuje ros?? i wrzuca t? biedn? kur? do roso?u! :(( . a ty przychodzisz g?odny i m?wisz daj mi serduszka kury, daj mi szyjk? lub inne cz??ci cia?a kury.
I CO ?! to taki sam pokarm jest dla nich, tylko oni nie maj? Kur lub ?wi? tylko Psy...

Ale psy, to przyjaciele cz?owieka! ?eby ci na w?asne oczy zadusili ci psa czy wyrwali mu sk?r?.. M?j s?siad dla mojego psa uci?? g?ow?, i moja babcia odnalaz?a gr?b na polu jak se chodzi?a ! Mam 18 lat, a p?aka?em jak 7-latek !

kurde, czy ty masz 10 lat???, tak same okre?lenie mo?na zebrac z przyk?ad?w takie jak ci poda?em, po prostu, ich po?ywienie jest ( pies ), dla nich to nie jest przyjaciel cz?owieka tylko dobry posi?ek. Czy ty tego nie mo?esz zrozumiiec ???

Ale takie zabijanie ps?w, to po prostu nie wiem !
?eby usypiali je na pocz?tku by nie mieli b?lu !
Przecie? obdzieranie kogo?, ze sk?ry, to taki b?l ?e nie wiem co !
?eby robili to jako? normalnie, a nie ?ywego psa obedrze? ze sk?ry i wrzuci? na w?z, a on jeszcze rusza si? .... To jest brutalne, i straszne !

Ale takie zabijanie ps?w, to po prostu nie wiem !
?eby usypiali je na pocz?tku by nie mieli b?lu !
Przecie? obdzieranie kogo?, ze sk?ry, to taki b?l ?e nie wiem co !
?eby robili to jako? normalnie, a nie ?ywego psa obedrze? ze sk?ry i wrzuci? na w?z, a on jeszcze rusza si? .... To jest brutalne, i straszne !
Szczera prawda. Zabi? psa w normalny spos?b, nie obdzieraj?c go ze sk?ry na ?ywca. Nie wiem co czuje taki pies, jak kosmicznie wielki b?l prze?ywa. U?pi?? Ok, mo?na, ale nie robi? takich rzeczy.

Jeden m?dry post ;(
Czemu wy jeste??ie tacy okrutni, by go u?pi? czy co?, ?winia nie obdzieramy przecie? ze sk?ry, ani kury !

jaki debil to pisa? to nie wiem .. Korea sra na to wszystko .. a psy jak psy? Trudno w polsce te? zabijaj? du?o ?win, kur i innych , to te? s? zwierz?ta, i co co? si? dzieje? Nic bo to ?arcie, a w Korei psy to te? ?arcie i koniec.

Tak, jest to straszne. Pomy?lmy jednak obiektywnie, ile os?b jest wegetarianinem? Marny procent. Zapewne ka?dy ma w domu jak?? cz??? garderoby, kt?ra pogrzeba?a jakiego? bezbronnego zwierzaka, prawda? Wi?c w sumie, skoro chcemy poprawia? innych, powinni?my zacz?? od siebie. Nigdy nie us?ysza?em od ?adnego cz?owieka, ?e ?winki i kr?wki s? biedne, bo nie s? wstanie was zauroczy?, tak jak potrafi? to pieski, czy kotki. Teraz powiecie, ?e one nie s? a? tak torturowane. Tak, prawda zwykle odbywa si? to bezbole?nie, ale nie zapominajmy, ?e ka?dy kawa?ek kotleta schabowego mo?e by? wycierpieniem i jest utrat? tego co najcenniejsze(czyli ?ycia), dla biednego zwierzaka. Ludzie mogli by wyj?? wreszcie z buszu i zacz?? korzysta? z cud?w techniki i zamiast zajmowa? si? tylko pierdo?ami w sprawach globalnego ocieplenia, na kt?rym si? tak znaj?, ?e Bo?e si? po?al. Mo?na zrobi? co? ala mi?so z soi, albo sztucznie(sp?jrzcie na par?wki), to samo tyczy si? sk?r, futer itp. Ale nie, cz?owiek zawsze wola? zapierdala? wszystko co na drzewo nie ucieka, w celu zarobienia marnych groszy. C?? pocz??? S?ysza?em, ?e w USA kury s? faszerowane sterydami, przypi?te ?a?cuchami i ?yj? tylko po to, ?eby jaki? oty?y Amerykanin m?g? sobie zje?? udka w McDonaldzie ;/. Podobny los jak w chinach spotyka foki w kanadzie i nie wspomn? o rybach na ca?ym ?wiecie. Ta akcja nic nie da, to s? chiny, tam nie s? przestrzegane prawa cz?owieka, tak wi?c o zostawieniu zwierz?t w spokoju mo?na sobie pomarzy?.
Nie mo?na mie? tak?e pretensji do ludzi, kt?rzy je zabijaj?. To nie jest bogaty kraj, jako? musz? utrzyma? siebie i rodzine. Je?eli kogo? mo?na by tam zajeba? to pracodawc?w tych?e ludzi i rz?d, kt?ry nie da dogodnych warunk?w dla tych ludzi.

@down
Tak, jest to naturalny ?a?cuch pokarmowy. Nie nale?y jednak zapomnie?, ?e cz?owiek jest jedynym stworzeniem, kt?re ma uczucia. Nie wiem jak Ty, ale ja jako rze?nik nie m?g?bym pracowa?.

Ostatnia edycja:
ale co, kogo to interesuje ?
Dla nich jest to zwyk?e po?ywienie jak dla nas kurczak ( MmmM ),
Jak nie maj? nic do jedzenia innego to jedz? psy,koty.
W telewizji by?o ?e robili Smalec z ps?w ( W Polsce ) i sprzedawali, a wiecie co by?o najlepsze ?.
?e jak nasi Polacy, jedli ten smalec i go chwalili ?e jest bardzo dobry.
mora? tej opowie?ci obrzydliwej jest taki i? je?eli nie wiesz co to jest a dobrze smakuje to nic nie m?wisz.
A je?eli zjesz i kto? ci powie
- Dobre ?
(*odpowiadasz*) Tak Pyszne
- a to smalec z psa
(* Bleeee *)
wtedy rzygasz i zapominasz o smaku :D
mo?e nie wra?nie pisz? i nie da si? tego tak dobrze poj?? chyba, ale napisa?em prawd? .
Drogi idioto.Tu nie chodzi o same jedzenie ps?w i kot?w, ale o spos?b ich zabijania ...
Tak, jest to straszne. Pomy?lmy jednak obiektywnie, ile os?b jest wegetarianinem? Marny procent. Zapewne ka?dy ma w domu jak?? cz??? garderoby, kt?ra pogrzeba?a jakiego? bezbronnego zwierzaka, prawda? Wi?c w sumie, skoro chcemy poprawia? innych, powinni?my zacz?? od siebie. Nigdy nie us?ysza?em od ?adnego cz?owieka, ?e ?winki i kr?wki s? biedne, bo nie s? wstanie was zauroczy?, tak jak potrafi? to pieski, czy kotki. Teraz powiecie, ?e one nie s? a? tak torturowane. Tak, prawda zwykle odbywa si? to bezbole?nie, ale nie zapominajmy, ?e ka?dy kawa?ek kotleta schabowego mo?e by? wycierpieniem i jest utrat? tego co najcenniejsze(czyli ?ycia), dla biednego zwierzaka. Ludzie mogli by wyj?? wreszcie z buszu i zacz?? korzysta? z cud?w techniki i zamiast zajmowa? si? tylko pierdo?ami w sprawach globalnego ocieplenia, na kt?rym si? tak znaj?, ?e Bo?e si? po?al. Mo?na zrobi? co? ala mi?so z soi, albo sztucznie(sp?jrzcie na par?wki), to samo tyczy si? sk?r, futer itp. Ale nie, cz?owiek zawsze wola? zapierdala? wszystko co na drzewo nie ucieka, w celu zarobienia marnych groszy. C?? pocz??? S?ysza?em, ?e w USA kury s? faszerowane sterydami, przypi?te ?a?cuchami i ?yj? tylko po to, ?eby jaki? oty?y Amerykanin m?g? sobie zje?? udka w McDonaldzie ;/. Podobny los jak w chinach spotyka foki w kanadzie i nie wspomn? o rybach na ca?ym ?wiecie. Ta akcja nic nie da, to s? chiny, tam nie s? przestrzegane prawa cz?owieka, tak wi?c o zostawieniu zwierz?t w spokoju mo?na sobie pomarzy?.
Nie mo?na mie? tak?e pretensji do ludzi, kt?rzy je zabijaj?. To nie jest bogaty kraj, jako? musz? utrzyma? siebie i rodzine. Je?eli kogo? mo?na by tam zajeba? to pracodawc?w tych?e ludzi i rz?d, kt?ry nie da dogodnych warunk?w dla tych ludzi.
Tak naprawd? to wszyscy jeste?my tym samym.Musimy jes? mi?so, by uzupe?ni? siebie.Tak to jest "?a?cuch pokarmowy"
Notka moderatorska:
??cz?...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry