• 01-04.05.2026 - DOUBLE EXP / SKILL EVENT!

Niemo?liwe ? - Keylogger w bocie

Status
Zamknięty.

edged

User
Maj 4, 2009
Liczba reakcji
0
Opowiem wam co ostatnio mnie spotka?o , czekam na sugestie i pomoc w rozwi?zaniu tego :)

Ostatni mi czasy us?ysza?em o tym , ?e w tibii zaczyna si? tydzie? skila i expa x2 wi?c ucieszony wszed?em sobie na moje konto (zhackowane) i zaraz sko?owa?em sobie jakie? itemki z allegro.
Poniewa? gra?em druidem nawet nie my?la?em o zacz?ciu gry z tradycyjnym plate setem i ogromnym waste , stwierdzi?em i? zaczn? gra? od pocz?tku i zrobi? sobie knighta .
Tak wi?c uczyni?em . Po szybkim wyj?ciu z rooka od razu podszed?em do skilowania postaci , z ka?dym wbitym skillem coraz bardziej kusi?o mnie aby odpali? bota :)
Pr?dzej czy p??niej wiedzia?em , ?e i tak go odpal? . Powoli zacz??em rozkminia? jaki jest darmowy i dobry . Pomy?la?em , ?e w moim przypadku Tibi Auto b?dzie w sam raz spe?nia?a moje oczekiwania .
Pobra?em botka , odpalam go i okaza?o si? , ?e to ukochany keylogger z kt?rym nie raz mia?em ju? do czynienia . Od razu wbi?em na tibia.com i zmieni?em has?o .
Spokojnie zabra?em si? do skilowania bez bota :) Przed chwil? wchodz? na tibi? i ...
Sami wiecie co si? sta?o ....

Pytanie numer 1 - Je?eli usun??em keylogera i zmieni?em has?o , to w jaki spos?b mnie okradli ??

W Tibii spotka?em si? z OGROMN? ilo?ci? oszust?w typu keyloggerowcy , przysypywacze , koledzy z?odzieje , fieldowcy i inni.

Pytanie numer 2 - Jakie znacie sposoby zapobiegania keyloger?w i innych (je?eli np. pobior? keylogera to co mam zrobi? ?eby nie zosta? okradzionym) .

Pytanie numer 3 - Czy da si? jeszcze pobra? jakiego? darmowego bota (nie keylogera) .

Fakt - Nie pobierajcie Tibii Auto z niby g??wnej strony tej polskiej .

Dodatek :
Napisz? tutaj z jakich itemk?w mnie okradli , gram na serwerze Guardia wi?c ci kt?rzy graj? mog? sobie zobaczy? ile stoj? te itemki .
Softy , Knight set , Pall Arm , Zaoan Legs , Dsm , Mms , Hotm , Focus Cape , Blue Legs , Bohy , Royal Helmet .
Wszystkie z tych itemk?w zosta?y zrabowane wielokrotnie opr?cz soft?w ( one tylko 1 raz ).

Pytanie numer 4 - Czy warto jeszcze gra? w t? gr? ze wzgl?dy du?ej ilo?ci z?odziei ?

Pytanie numer 5 - Z jakich itemk?w wy zostali?cie okradzeni i w jakich okoliczno?ciach ?

Pozdrawiam , Lepszy ( Guardia ) :)
Enjoy the text :)

Odp: Niemo?liwe ?

Kolego a co by? mi radzi? w zwi?zku z tym je?eli kupi?bym na allegro znowu cc to tamten frajer mia?by dalej moje pasy do konta? :)
Co bym musia? zrobi? aby ich nie mia? ?

Kolego a co by? mi radzi? w zwi?zku z tym je?eli kupi?bym na allegro znowu cc to tamten frajer mia?by dalej moje pasy do konta? :)
Co bym musia? zrobi? aby ich nie mia? ?
Ja proponowa?bym je zmieni?.

Musisz dalej mie? keya na kompie, usu? go hijackthis'em, albo najlepiej sformatuj dysk. Robi?e? w og?le co?, aby go usun??? Bo z tego co napisa?e?, to jedynie zmieni?e? has?o. A keylogger czyta Twoje passy za ka?dym razem kiedy je wpisujesz, dop?ki go nie usuniesz.

Kolego oczywi?cie , ?e go usun??em ale nawet nie umiem pos?ugiwa? si? tym Hijackthis'em .
Prosz? o jakie? wskaz?wki :)

Kolego oczywi?cie , ?e go usun??em ale nawet nie umiem pos?ugiwa? si? tym Hijackthis'em .
Prosz? o jakie? wskaz?wki :)

Wlasnie, ze nie usunales... To, ze usunales bota nie znaczy, ze usunales keyloggera ktory juz sie gdzies zaszyl przy pierwszym uruchomieniu bota.
Skanujesz hijackthisem, poszukaj poradnika gdzies, my ci tu nie bedziemy tlumaczyc co i jak. Skanuj dobrym antywirusem. Skanerem malware i spyware.
Do tego skan OTL i musisz go pokazac gdzies komus kto sie na tym zna to ci powie co dalej robic...
Chociaz bez formata nie bedziesz miec nigdy pewnosci czy komp jest czysty. A co do polskiej strony ta to pierwsze slysze w sumie tak wiec nie wiem jak mozna sie nabrac na taka glupote zamiast sciagac z oficjalnej to z podrobionej polskiej oficjalnej...

Jednak niemo?liwe staje si? mo?liwe, keylogger po uruchomieniu b?dzie dzia?a? ci?gle, nie tylko gdy logujesz si? na tibie, ale r?wnie? na wszystkie inne strony. Zapobieganie keylogger?w? S?ysza?em o takim programie jak "Keyfinder" pono? jest bardzo skuteczny przeciw keyloggerom. Op?aca si? ponownie gra?, szczeg?lnie gdy teraz zwi?kszyli expa do 2x. Je?li zn?w nie chcesz zosta? okradziony z item?w, konta itp, to skorzystaj z p?atnych wersji bota, polecam Bbot'a.

Program nie otrzyma? pe?nych zezwole?, nie naprawi? wszystkich problem?w. Przeskanuj jeszcze raz, lecz HijackThisa musisz uruchomi? poprzez naci?ni?cie PPM (prawy przycisk myszy) > uruchom jako administrator. Co do notatnika, program zapisuje w nim log, mo?esz go wklei? na specjalistyczne forum, osoby znaj?ce si? na rzeczy go przeanalizuj? i pokieruj? ci? dalej. Mam nadziej?, ?e pomog?em.

Log mo?esz te? wklei? tu:
hijackthis.de
Zaznaczy Ci wszystkie niebezpieczne lub niepewne pliki, b?dziesz wiedzia? co usun??. Pami?taj tylko o uruchomieniu programu jako administrator, inaczej nici ze skanu.

@ed
Aff, Kikimora by? pierwszy ;p

Pytanie numer 4 - Czy warto jeszcze gra? w t? gr? ze wzgl?dy du?ej ilo?ci z?odziei ?
Oszu?ci byli, s? i b?d?. Teraz tak naprawd? jest ich mniej ni? kiedy?. Trzeba po prostu my?le?, a nikt Ci? nie okradnie...

Ostatnia edycja:

Dobra , jako? sobie poradzi?em .
Wielkie dzi?ki dla was ch?opaki za zainteresowanie si? tym.
AND THE LAST QUESTIONS are
Gdzie skili? knightem na bocie tak aby mnie nie zabili i nie wypchali albo co? podobnego ?
Najmniej znane miejsca do skilowania i najbardziej odludnione ?
Oczywi?cie stawiam bota na ca?? noc :)
Ile potek zabra? ?
Co radzicie? :D

Program nie otrzyma? pe?nych zezwole?, nie naprawi? wszystkich problem?w. Przeskanuj jeszcze raz, lecz HijackThisa musisz uruchomi? poprzez naci?ni?cie PPM (prawy przycisk myszy) > uruchom jako administrator. Co do notatnika, program zapisuje w nim log, mo?esz go wklei? na specjalistyczne forum, osoby znaj?ce si? na rzeczy go przeanalizuj? i pokieruj? ci? dalej. Mam nadziej?, ?e pomog?em.

Nie wiem jaki macie system operacyjny, jednak uruchamianie hijacka na windowsie 7 nawet jako administrator nie usuwa wpis?w rejestru, kt?re chcesz wywali?(pr?bowa?em u siebie wywali? zb?dne rzeczy z program?w startowych, ale nie da rady)

@pierwszy post:
1. Usun??e? bota, czyli ?r?d?o keyloggera, nie sam keylogger
2.
- zrobienie logu z hijacka zaraz po formacie i por?wnywanie go z logami po instalacjach kolejnych program?w(ewentualnie zrobienie go i wrzucenie na jakie? forum, gdzie ludzie si? na tym znaj?), je?li nie dasz rady usun?? wpisu poprzez hijackthis usu? aplikacj?, do kt?rej si? odwo?uje(je?li to w 100% keylogger)
- porz?dny antywirus, je?li skanowanie online sprawia Ci k?opot
- skanery online: Jotti's malware scan lub virustotal.com, na kt?re wrzucasz pliki przed instalacj?/odpaleniem. Co prawda nie gwarantuj? 100% bezpiecze?stwa, ale ma?o kto ??czy aplikacje razem z tzw cryptem.
3. Legenda g?osi, ?e tak, jednak nie posiadam takowej wiedzy.
4. Ja jako? gram i od kilku lat nikt mnie nie okrad?. Nie boci?em, ale du?o bawi?em si? zar?wno na rl tibii(gdzie wci?? mam konto bez hacka), jak i na otsach.
5. Do?? dawno, z w?asnej g?upoty, od tamtego czasu nikt mnie nigdy wi?cej nie okrad?. Elera 99ek na ?mieci warto?ci g?ra 120k.

@down
w sumie mo?esz wywali? wszystkie wpisy, kt?re pokaza?e? na obrazku - s? to albo toolbary to internet explorera, albo inne syfy

"instalka" jak to nazwa?e? umieszcza keylogger w jednej z tych dw?ch ?cie?ek lub w innym miejscu, po czym w rejestrze okre?la sk?d ma si? uruchamia?, wi?c nie mog?e? usun?? samego keyloggera tak, jak zainfekowanej "instalki bota".
Je?li fixowanie wpis?w nie dzia?a polecam sprawdzi? te dwa miejsca i poszuka? oraz r?cznie skasowa? plik taurine32.exe
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
C:\Users\ <nazwa u?ytkownika> \AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

Ostatnia edycja:

1. Usun??e? bota, czyli ?r?d?o keyloggera, nie sam keylogger
Po prostu by?a od niego instalka i j? odpali?em , po tym jak zobaczy?em , ?e nic si? nie odpala od razu wiedzia?em o co chodzi .
Nast?pnie usun??em t? instalk? i na nast?pny dzie? obrabowany :)

Ch?opaki teraz mam dylemat , nie wiem czy teraz kupowa? cc i zacz?? skila? czy mo?e pierw upewni? si? w 100% , ?e nikt po za mn? nie ma dost?pu do mojego konta :)
Zapodaj.Net - Darmowy hosting zdj?? i obrazk?w bez rejestracji! - d87ee2b6db810.jpg
Tutaj macie linka do tego syfu , powiedzcie mi co? o tym :)
Poza tym wszystko mam na zielono :)

Zapraszam do gor?cej rozmowy i pomocy :) & Enjoy

PS. Id? spa? i czekam na mas? odpowiedzi :)

Odp: Niemo?liwe ? - Keylogger w bocie

1. Keyloggera zwyk?y "anty virus" nie wykryje, moim zdaniem Format.
2. Format
3. Blackd Proxy, Tibia auto <- Polecam Tibie Auto. :)
4. Jest du?o os?b na bocie, ale ja zasuwam r?cznie . :)
5. Kilka razy by?em "shakowany" ale nie poddawa?em si? , coraz bardziej mnie to denerowa?o i za?o?y?em anty virusa na has?o, czyli nikt na kompie mi nic nie pobiera
i dot?d gram jak trza.. :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry