Nieprzerobione RL Ots - Co o nich s?dzisz?

Nieprzerobione RL Ots - Co o nich s?dzisz?

• Tak. Jest to zalosne uproszczenie Real Tibii.

Votes: 0 0,0%
  • Nie.

• Nie moge sie zdecydowa? lub mam neutralne stanowisko.

• Nie.

• Nie.

• Nie.

• Nie.

• Nie.

• Nie.

• Nie.

• Nie.

• Nie.

• Nie.

• Nie.

• Total voters
    35
  • Poll closed .

olgierd555

Senior User
Maj 28, 2008
Liczba reakcji
21
Witam, chcialbym Was zapyta? jaki jest sens nieprzerobionych rl otsow? i co o nich s?dzicie?
Na nich ostatnio jest bardzo bardzo duzo graczy, a nawet sciagaja wszystkich.
[Moja ocena bedzie surowa, ale sprawiedliwa - tak uwazam]
Mysle, ze nie ma sensu grac na takich otsow, poniewaz:
-Wiekszosc graczy to nooby, gdy? zapewne graj? na rl map, bo im sie nie powiodlo na prawdziwej tibii. Bo skoro czary, profesje, mapa, potwory s? te same, to zastanawiam si? po co jest taki ots, skoro tylko exp i skille s? inne?
I przez to wylania sie drugi argument.
-Otsy te niewykorzystuj? potencja?u klienta jak cipsoft, gdyz mozna tworzyc nowe itemy i to bez tworzenia nowego klienta [edycja items.otb], mozna tworzyc nowe profesje, czary, dodawac nowe magiczne efekty, nowe potwory, a rl tylko zacisnia obszar edycji.
-RL mapy s? zalosniejsze od Evolution, gdy? rl map rozni sie od rl tylko tym, ze latwiej sie expi/skiluje/nabija mlvl, czyli jest latwiejsze, to czy nie tak samo jest z evo, bo mozna wybrac normalny, trudny ots, ale mozna dla latwosci grac na evo. Evo przynajmniej rozni sie od rl, gdyz w pewnym procencie wykorzystuje potencjal klienta tym, ze uzywane sa tp.
-Wiekszosc RL Map nie ma skryptow zadnych, a poco taka mapa, skoro na niej nic nie ma. Tylko sie expi i skiluje, a moze na innych otsach jest jakas fabula, sens, a Ty sie kisisz na [nieboje sie to powiedziec] Noob Otsie?
-Grajac na takim otsie marnuje sie czas, a moze i starania wielkich tworcow ots, ktorzy staraja sie przerabiac ots, a i tak wiecej graczy jest na noob otsach.
Mysle wi?c, i? RL Otsy s? bezsensu, gdy? nie sklaniaja hostera do myslenia i staran, a graczy do myslenia nad questami i rozwijaniem fabuly.

Odp: Nieprzerobione RL Ots - Co o nich s?dzisz?

Nieprzerobione RL otsy s? tylko dla pieni?dzy ,nie zagra?bym nawet na takim ,dlatego ?e mog? gra? na rl i mam to samo i takich server?w jest tysi?ce.

Wi?cej ludzi gra na owych otsach ni? na Evolution gdzie na wi?kszo?? ots-?w z t? map? rekord graczy nie przekracza 20...

Osobi?cie nie gram na otsach real b?d? evolution , poniewa? wi?kszo?? to
badziewia...

I ta twoja ortografia ...

Regards
Ulius

Wy wypowiadaj?cy si?, dla was liczy si? expienie i skile ;] ludzie wbijaj? na rl otsy ?eby sie napierdala bez ?. po to zosta?a stworzona tibia expienie jest monotonne.

Odp: /download/ - Co o nich s?dzisz?

Odp: /download/ - Co o nich s?dzisz?

Wy wypowiadaj?cy si?, dla was liczy si? expienie i skile ;] ludzie wbijaj? na rl otsy ?eby sie napierdala bez ?. po to zosta?a stworzona tibia expienie jest monotonne.

@up na rl nie tylko si? expi je?li umiesz si? "napierdala?" to przyjm? Cie do takich gildi jak venore/thais/carlin/kazz fighters (s? na ka?dym prawie serwie)i nie tylko expisz.
@top Nieprzerobione RL Ots s? ?a?osne po co komu takie co? ja raz tylko wbi?em na taki tylko po to aby obczai? fajne miejsc?wki :D.My?le ?e ludzie wbijaj? na takie otsy ?eby sie pora? lub pozwiedza? bo expi? tylko expi? to poprostu ?al wsz?dzie pusto(chodzi mi o graczy) nikogo prawie nie ma na pacc area nawet jak jest za free czyli takie otsy s? dla ludzi kt?rzy nigdy nie mieli pacc i chc? po?wirowa? "fajnym lvl "

Lubi? rl otsy z szybkim expem, czemu? Bo ja jak gram w tibi?, to tylko i wy??cznie po to by komu? zmniejszy? troch? lvl. W?a?nie na rl otsach robi sie to do?? szybko i sprawnie.
Teraz nie gram nigdzie, nie pozwala mi na to m?j drogi dostawca internetu. Jak ogarn? lepszy net- powr?t do real tibii + jaki? ots :)

G??wnie takie serwery s? dla kasy i tak szybko upadaj?.Znam par? OTS?w z rl mapami, kt?re s? przerobione.Og?lnie RL Mapa nie jest dok?adnie dopracowana przez mapper?w z Cipsoftu, chocia? niekt?re miejsca s? ?adne.Takie osoby, jak m?wcie chc? tylko szybko co? osi?gn??, zdoby? czego nie mieli mo?liwo?? na Global Serwerze.

Sam prowadze przerobiony serwer Rl mapy i tym wi?cej wysi?ku w?o?y si? w przerobienie tym wi?cej graczy gra. Dzisiaj jest ju? 7 miech?w na chodzi,a ludzie ci?gle przybywaj?. Takie gotowce to og??nie szzajs

Ja tam nigdy ju? nie wejde raczej na tak? rl mape :| Po prostu s? one robione dla hajsu i padaj? po miesi?cu mo?e dw?ch . Najlepiej si? gra z ots'em z w?asn? map? Najpierw gra?em na newline by?o cudnie ale co? nikt ju? tam niegra . P?zniej Eternal Kingodms Fail w ?wiecie OTS jakie nikt nie widzia? . Teraz niby wyszed? norah dobry rpg no ale ja nie wiem jak mo?na stawia? ots optional-pvp po co ?

Takie rl mapki to ?enada, sam tera robie mapk? (oczywi?cie nie rl), ale mocno przerabiam evo :). Nie lubie wog?le rlek? moze dlatego, ?e hackn?li mi 120 ek :/ , no ale c?? ... Poza tym jak na niekt?rych otsach s? tak kosmiczne ceny w sms shoop, ?e szkoda gada? :)

odswiezma teamt komentujcie

no to komenetuje
wdg mnie to jest zalosne, bo wiekszosc rl otsow ma zrypane questy, a gracze graja, bo nieumia na rl grac, wol? latwiej.

Nie moge sie zdecydowa? lub mam neutralne stanowisko.

Moim zdaniem, to te ots'y s? beznadziejne, ale te? dobre.
Je?li stawiaj? taki ots, bez przerobienia czegokolwiek z debugami to jest tylko OTS do zarabiania przez sms shop.
Lecz maj? te? kilka zalet, bo mo?na si? na nich rozerwa? wbijaj?c lvl i p??niej organizowa? wary i ogarnia? ludzi. W dniach dzisiejszych te, otsy s? bardzo popularne.
Pozdrawiam!

odswezam
co o tym sadzisz [you]

Back
Do góry