Nikt niemo?e wej?? na mojego OTS'a. Zmienne ip z dobrze zrobionym (chyba)no-ip.

RafalGra

Advanced User
Grudzień 3, 2009
Liczba reakcji
6
Witam.
Mam taki problem. Zrobi?em OTS'a i chcia?em go postawi?. Wiem ?e mam zmienne ip wi?c zrobi?em no-ip.com. Tyle ?e nikt niemo?e wej?? na niego chocia? mam zrobione no-ip.com chyba dobrze. Mam neta z Playa (g?wno ale mam tylko miesi?c do ko?ca umowy). Dodam ?e na Hamachi kumpel mo?e wej?? bez problemu.
Z g?ry dzi?kuj? za pomoc.

Odp: Nikt niemo?e wej?? na mojego OTS'a. Zmienne ip z dobrze zrobionym (chyba)no-ip.

A inni pr?buj? przez hamachi, czy normalnie? Je?li "normalnie" nie dzia?a, to znaczy, ?e prawdopodobnie masz wew. ip. Bez hamachi si? nie obejdzie.

Odp: Nikt niemo?e wej?? na mojego OTS'a. Zmienne ip z dobrze zrobionym (chyba)no-ip.

Mam ip zmienne. Za ka?dym razem gdy wy??cze neta mam inne ip. Przez no-ip nieda rady jako? to zrobi??

Tak, no-ip w?a?nie do tego s?u?y. Na forum jest o tym poradnik.

Zrobi?em no-ip.com, pr?bowa?em doda? OTS'a na stronk? otservlist.org - Open Tibia Server ale pisa?o ?e musi by? w??czony aby go doda?. Zrobi?em wi?c no-ip.pl ale by?o to samo. Mo?e trzeba odblowowa? jakie? porty? Mam windows 7 ale chyba to nieprzeszkadza...
Ma kto? jakie? pomys?y co mo?na jeszcze zrobi??

Niestety niemam routera. Mam takie pytanie ip sta?e to inaczej ip zewn?trzne a zmienne to wewn?trzne?

wylacz zapore systemu windows i antywirusa bo moga blokowac :)

Sorry, ?e od?wierzam ale nieby?o mnie jaki? czas w domu. Sprawa wygl?da tak: na OTS'a nikt niemo?e wej?? mimo ?e mam zrobione no-ip.com. Zmieni?em antywirusa z Nortona na avasta ale to nic nieda?o. Zapor? niewiem jak wy??czy? w windows 7. Pomo?e kto??

Niestety niemam routera. Mam takie pytanie ip sta?e to inaczej ip zewn?trzne a zmienne to wewn?trzne?

IP mo?e by? zewn?trzne , kiedy jest stale i zmienne , to samo dotyczy ip wewn?trznego. a co do no-ip to czy po za?o?eniu domeny pobra?e? klienta i go odpaliles ? zawsze musisz swoje ip wpisac do config.lua jak ci sie zmieni.

a Ty moze wpisa?es no-ip w configu?? jesli tak to wpisz te zmienne za kazdym razem inne bedziesz musial wpisa? a kumplowi podajesz te no-ip. Czyli w config wpisujesz zmienne a kumplowi dajesz no-ip;] i ?miga

w configu w pole mam wpisane moje ip zmienne:
-- server ip
ip = "94.254.205.232"

a w pole mam wpisane no-ip:
-- server url
url = "server6tenn.no-ip.info"

oto ss :

ots.png.html

w konsoli nie powinien by? m?j adres z no-ip pokazany?

Witam, mam ten sam problem ;/ wszystko mam all done jak sie w?acza ots i nie ma ?adnego b?edu ale nikt nie moze na niego wejsc, a jak chce wstawi? na liste server?w to pisze ze musi byc online to? przecie? jest online :curse:
Pom??cie plzz

Wiec tak... Ip zmienne jest zazwyczaj ip zewnetrznym... Mo?na odblokowa? porty przez windowsa... Poszuka?em w necie przed chwilka i znalaz?em co? takiego:
Kod:
Wejdz we w?asciwo?ci po??czenia internetowego i w zak?adce zaawansowane kliknij na ustawienia i tam dodaj odpowiednie porty.
Tak to jest w Win XP. To mi pomog?o kiedys przy programie DC++.

Jak nie p?jdzie to doczytaj te forum mo?e pomo?e:
Jak odblokowa? porty??? | Forum Tom's Hardware Guide

Odblokuj porty takie jak 7171 i 8080... Mia?em spory problem z tym 8080 to jest chyba port do acc makera a 7171 do otsa...

w configu w pole mam wpisane moje ip zmienne:
-- server ip
ip = "94.254.205.232"
a w pole mam wpisane no-ip:
-- server url
url = "server6tenn.no-ip.info"
oto ss :
ots.png.html

w konsoli nie powinien by? m?j adres z no-ip pokazany?

w obydwu polach powinno byc to samo IP ( zmienne "cyfrowe" ) a kumpel ma sie loga? poprzez NO-IP

mam ten sam problem ale nadal to samo ;/ przy wystawianiu mam wpisywac no-ip czy ten zmienny?? otslist.org??

no-ip.. pisz.. : P xd

No ja mam to samo :| ... Nikt nie wie o co chodzi.. ;/
A jak odblokowa? porty przy zmiennym ip? Bo mo?e czasami mam zablokowane.. ;/ .. Chocia? na otservelist pisze ?e online server Oo

Back
Do góry