• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Nivek] Pocz?tki mapowania

Status
Zamknięty.
Odp: [Nivek] Pocz?tki mapowania

popraw ?aczenia poczytaj tutoriale, wog?le popraw si? bo a? oczy kuj?

dzi? mia?em troch? czasu wi?c dodaje nowe dzie?o
@ 2 x up
szczeg???w *

beztytuubio.jpg

@praca

PS . czyta?em tutorial o bagnach wi?c mo?e nie jest tak ?le

refresh
doda?bym nowe prace , ale jak nikt nie komentuje to po co ?

Nikt nie komentuje bo jest du?o b??d?w :P Sorry ale mapperstwo Ci nie wychodzi 4/10

widzisz b??dy ?? m?w a nie , bo tak to ja se moge xd

@NEW :)
nudzi?o mi si? ;/

beztytuudle.png

refresh , oceniajcie <znaczki>

refresh < plax ?? > komentujcie , bo trzeba bd temat zamkn?? ;/

Cienko to co my mamy komentowa?. Jak robisz zagrod?, to chyba nie na krzaki i beczki, tylko na jakie? zwierz?ta. Domek a? razi autoborderem, zreszt? nie tylko on. K?pki trawy na wodzie. Cholernie s?aba natura. Popracuj.

Brzydkie te mapy nawet bardzo. Strasznie kwadratowe, radze poczyta? jakie? poradniki o mapperstwie bo nie idzie Ci to najlepiej.
?ycz? powodzenia i poprawy tych mapek.
Ocena 3/10

REFRESH ;)

wracam znowu z dobrym humorem ale nie wiem czy d?ugo wytrzymam z takimi komentarzami xd , popr?bowa?em , robi?em z poradnikami ,

@domek ? xd

plax o tylko pozytywne komentarze xd
TO JEST JEDNA I TA SAMA WYSPA !!! TYLKO 2 SKRINY !!
beztytuuxvv.jpg

@btw
ch?tnie bym si? zapisa? do jakie? szk??ki chocia? na par? dni xd

@down

Dobrze mistrzu ;)

tu co? z SME , w chuj roboty jest bo juz nie ma mojego koffanego auto bordera i trudniej troche ogarn?? xd
beztytuuyhs.jpg

Ostatnia edycja:

Ujdzie w t?oku, po?wicz troch? nature oraz bordering. Naucz si? unika? kwadratowych pomieszcze?, podziemi itp... Pr?buj jako? urozmaica? swoje mapy i nie przesadzaj z kamyczkami. Nie widze tutaj jednak k?pek trawy ( czy?by? o nich zapomnial ; D). Jak na pocz?tek nie jest ?le, chocia? radzi? bym ci zmieni? Program na SME bo RME to full autoborder ;/.
5/10

// Pozdrawiam

@frefresh

@ new xd

beztytuufxxu.jpg

Wida? ?e dopiero zaczynasz , nie jest ?al patrze? , tak jak to opisa?e? , jak na pocz?tki prace wysz?y ci dobrze.
Co by tu poradzi? hmmm.
W 1 ,2 i 3 praca wysz?y ci do?? kwadratowo. Zobacz na pod?oge i wygl?da to jako? tak:
| |___| |
|_____________|
Lecz w nast?pnych pracach si? ju? poprawi?e?
Co do ostatniej pracy wysz?a ci ca?kiem nie?le. Lecz jest du?ooooo b??d?w , i nie doko?cze?
Razem za wszystkie twoje prace 3/10
+2 pkt za ?adnie postawiane drzewa
+3 za og?lny styl i pomys?
+2 dodanie ?adnych ozdob (paj?czyny)
-4 ogromna ilo?? b??d?w (+niedoko?czenia mapy)
Gdyby nie te b??dy , jak chcesz to ci pomoge , poka?e jakie b?edy zrobi?e? , i mo?e potem b?dziesz zwraca? na nie uwage
Powodzenia w mapperstwie...! :)

Ostatnia edycja:

Wida? spor? role autobordera, kt?ry tworzy za Ciebie wi?kszo?? mapy. Nie kt?rym m?wie, ?e przesadzaj? z detalami, lecz Ty przesadzasz z tym burdelem... s?abo.
Radze poczyta? jakie? poradniki aka tutoriale, najlepszych mapper?w.
Pozdrawiam!

@up
ty chyba sobie ?artujesz , po 1 w SME nie ma autobordera all sam robi?em , te bordery na bagnach , te ?ciany jaskini , lol ?!?!

@new , tym razem z poradnikiem

http://tibia.net.pl/mapping/286048-...a-lekcja-2-gory-i-ich-detalowanie-cz-1-a.html
mapa.jpg

I tutaj sie przyznam , u?ywa?em autobordera do pod?ogi ale jebie mnie to , wida? pan up , robi?em all sam , w SME gdzie nie am autobordera , a ten mi pisze ze full autoborder , to ja tego nie rozumiem ;

@xozi
napisz

"Gdyby nie te b??dy , jak chcesz to ci pomoge , poka?e jakie b?edy zrobi?e? , i mo?e potem b?dziesz zwraca? na nie uwage"

plax pw ;)

@arts18

thx mistrzu xd muhaha xd , ja nie u?ywam autobordera ale wkurwi? mnie pan up to se my?le po co nie u?ywa? i si?m?czy? jak i tak ci ludize powiedz? ?e autoborder

@edit

ach teraz zobaczy?em niekt?re b??dy , zapomnia?em te "obrze?a " g?r w paru miejscach , min. ko?o tych 1 schod?w

Ostatnia edycja:

Nie u?ywaj wcale autobordera. Najlepszym przyjacielem mappera jest Pallete RAW.
Co do ostatniej pracy, wida? ju? o ciut lepsze mapki od pozosta?ych. Nadal musisz popracowa? nad kreacj? terenu, a tym samym naucz si? rozmieszcza? drzewka.

Pozdrawiam.

Ju? mi was powoli szkoda, kiedy? ?e "kwadratowe" teraz jak kto? u?yje autobordera to go wytykaj? palcami, "Nie umiesz mappowa?" bo u?ywasz autobordera.
Chcia?bym wam przypomnie? ?e zosta? on stworzony z my?l? o maperach, o u?atwieniu dla nich, wi?c nie pier%*(cie mi tutaj.

Co do autora, nie rozumiem Ciebie jak i po?owy "maper?w" z *FORUM*.
Robicie mapy tylko po to aby stworzy? temat, i si? pochwali??
Te mapy s? do niczego nie potrzebne, jakie? szcz?tki.
Gdzie tu sens? Umiecie robi? jakie? skrawki ale jakby trzeba ju? jaka? map? od 0 zrobi? to ?un nie umie.
pozdro.

refresh , potem dodam nowe prace bo nie mia?em czasu na ich zrobienie

Nivek, tak wi?c w ostatniej pracy (tej g?rze) co? nie do ko?ca zastosowa?e? si? do poradnika, ska?y dooko?a nie s? dobrze u?o?one, natura na g?rze nie najgorsza, nie wysz?y ci jedynie te korzenie drzew, kszta?t g?ry r?wnie? jest zbyt kwadratowy. No i na przysz?o?? polecam wycina? zdj?cia map z map edytora :) Mog? ci powiedzie? tylko tyle ?eby? si? nie poddawa? i tworzy? dalej.

Status
Zamknięty.
Do góry