-Tibia 10.99 Niverus.net - Evolution serwer [Otwarte testy]

Status
Zamknięty.

kubq

Senior User
Grudzień 12, 2008
Liczba reakcji
40
Niverus jest Evolution serwerem tworzonym od podstaw. Po miesiaciu instalacji, jestesmy w stanie wam zaprezentowac nasz serwer na otwartych testach.
Testy startuja w piatek 10 lutego 2017 roku o godzinie 18:00

Informacje:

IP: Niverus.net
Port: 7171
Klienty: 10.97 - 10.99
Strona: http://niverus.net/

Konfiguracja serwera:

Type: PvP

Protection: Level 100

Free Blesses: Level 100

Houses: Level 100

Skill: x30

Magic: x9

Loot: x3

Stages:

1-50 level : x300

51-100 level : x200

101-130 level : x100

131-160 level : x50

161-200 level : x25

201-250 level : x7

251-300 level : x5

301 + level : x3

Systemy:
Posiadamy kilka unikalnych systemow jak i podstawowych ktorych nie moze zabraknac na serwerze tego typu.
Mozecie je przegladac w naszej bibliotece: Niverus.net - Systems
Z czasem bedzie ich wiecej, dodamy rowniez zakladke "Events" lecz narazie nie jest to naszym priorytetem.

Zdjecia:

ssniv1.png

ssniv2.png

ssniv3.png

ssniv4.png

Liczymy na wasza pomoc w zglaszaniu bledow oraz w skladaniu propozycji. Razem stworzymy swietny serwer :)

Odp: Niverus.net - Evolution serwer [Otwarte testy]

Podczas fazy test?w, za ka?dy zg?oszony bug, gracz zostanie nagrodzony po oficjalnym starcie serwera :)

Mapka i stronka elegancka :)

przecie? to screeny tp roomow, nie wiele si? r??ni? od siebie...expy zak?adam ?e nie s? kwadratowe ;d
Server jak ka?dy inny evo, co takiego mo?e zaoferowa? evo kt?re jest takie samo jak evo tylko r??ni si? tym ?e ma inny rozk?ad monster?w w tp roomie? Mo?e upraszczam mocno, ale po zapowiedzi nei wida? aby by? robiony od podstaw...stages, 4 zdjecia i napis ?e EVO! Co tu takiego fajnego?

przecie? to screeny tp roomow, nie wiele si? r??ni? od siebie...expy zak?adam ?e nie s? kwadratowe ;d
Server jak ka?dy inny evo, co takiego mo?e zaoferowa? evo kt?re jest takie samo jak evo tylko r??ni si? tym ?e ma inny rozk?ad monster?w w tp roomie? Mo?e upraszczam mocno, ale po zapowiedzi nei wida? aby by? robiony od podstaw...stages, 4 zdjecia i napis ?e EVO! Co tu takiego fajnego?

Masz racj?, nasze evo to jak ka?de inne evo, kt?ro powsta?o pod 10+ ^^. Mapa robiona od zera, kilka fragment?w z real mapy i kilka sklejek z innych, reszta w?asna, wbijesz zobaczysz, nie wbijesz to si? nie przekonasz :)

---------- Tre?? dodana o 00:02 ----------

Mamy te? system box?w, task?w, p?atn? aren?, loterie, eventy i tak tam r??ne, ale to p??niej autor napisze.

Ponadto, posiadamy dodatkowo kilka miast, do kt?rych mo?esz p?yn?? statkiem lub i?? nogami, wi?c to nie b?dzie kolejne nudne evo z 1 miastem i kwadratowymi respami, robionymi na odpierdziel.

No i polecam o 18 wbi? na testy, bo nie rozumiem dlaczego ludzie g?upio komentuj? i por?wnuj? do innych dziadowskich serwer?w, skoro jeszcze nawet nie zalogowali do gry.

Oceniam serwer po zapowiedzi. Dzia? zapowiedzi zapowiada serwery. Jak mam wbi? na serwer kt?ry nie wystartowa?? To po co wgl jest ten temat? Domy?lam si? ?e mo?e chodzi? o zebranie ekipy na testy. Racja, plusem jest to ?e jest 10+, mia?em to napisa? jako jedyny plus widoczny w zapowiedzi xd
Napisa?em ?e zak?adam i? respy nie s? kwadratowe bo by? nie siedzia? przy tym servie Asimovie, brakowa?o mi w?a?nie napisania co serwer posiada, jakies systemy, cokolwiek...
...bo co to za zach?ta?
Mam evo pod 10+ dawaj wbijaj!!!111
Czaisz?

Jak co? jest lepiej zaprezentowane to si? lepiej sprzedaj?, sp?jrz na Apple..po prostu zapowied? wygl?da jak evo robione na kolanie i odpalone na szybko.

PS. Acc faktycznie b. ?adny :)

To tak jak ja bym stworzy? server jaki? i napisa? w zapowiedzi ?e jak si? zalogujesz to zoabczysz co server posiada...przecie? sam by? si? nie skusi? na co? takiego ziomu?

Zrobili?my zapowied? na szybko ?eby dzisiaj wbi?o troszk? ludzi aby zobaczy? co i jak, reszte info mamy zamiar doda? dzisiaj, chcemy zrobi? porz?dne evo, bo chyba takiego brakuje w obecnej chwili, ale dzi?ki za te dobre i z?e s?owa i wgl, mam nadziej? ?e wbijesz o 18 jak i inni bo zale?y nam na opini graczy, ?eby w razie czego?, to zmieni? jesli co? b?dzie nie tak.

Widze na screenie questy co jest fajna sprawa oby ich jak najwiecej aby gra sie nie znudzila i bylo co robic, wielki + za wersje tibii 10+ na takim otsie chce sie grac ale exp stage 3x na 300, podchodzi mi to pod only pvp server (wbijasz 300 i sie bijesz) jakby koncowy exp byl 5-7 to by bylo owiele lepiej zeby te lvle szly a nie tak jak pisalem bicie sie i bot 20/h i 4h bicia sie.

W prezentacji brakuje opisanych wszystkich systemow poniewaz wiekszosc nie jest jeszcze skonfigurowana, nie moge napisac ze cos jest ale tego czegos jeszcze nie ma. Z tego powodu zaprezentowalem jedynie podstawowe informacje. Zaraz zabieram sie za konfiguracje i zaktualizuje temat.

Co do exp stage, chodzi nam o stworzenie serwera evo ale bardziej pod rpg co nie znaczy ze jak wbijesz 300 + lvl nie czeka cie zadne zadanie na serwerze po za expieniem i biciem sie. Od 300 lvl jest do mozliwosci zdobycie drugiej promocji oraz od 250 lvl sa codzienne misje na otworzenie skrzynki. Z czasem bedzie wiecej zadan na wieksze jak i mniejsze levele, tylko dajcie nam czas. Granie na naszym serwerze ma byc challengem a nie monotonnoscia, do tego bedziemy powoli dazyc.

Dziekuje za komentarze i licze na wasza pomoc w testach dzisiaj. Kazda propozycja bedzie wzieta pod uwage.

---------- Tre?? dodana o 15:02 ----------

Dodalem do zapowiedzi link do naszej biblioteki systemow. Zapraszam do czytania

Pogram jak b?dzie fajnie to b?d? gra? na oficjalnym starcie.

Pobiega?em oko?o 1,5h i chyba jako jedyny nie uwali?em si? na respie i nie expi?em, ale mniejsza o to. A wi?c mapa jako ca?o?? jest naprawd? du?a lecz co do samych resp?w to wi?kszo?? jest troch? ma?a. Niekt?re nie maj? jeszcze tpk?w wi?c nie mog?em zobaczy? ale za to ju? po 1h odkry?em tp na ?cianie do dalszej cz??ci resp?w(ss nr 3) nie wiem czy to ma by? vip czy nie lecz na pewno respy s? lepsze ni? w zwyk?ym tp roomie.
Co do tych czterech miast to przeszed?em we wszystkie strony, znalaz?em po??czenia mi?dzy miastami i niekt?re respy po drodze. Zdarzy?o mi si? nawet utkn?? za niedzia?aj?cymi schodami z pustym respem, kt?ry oczywi?cie zg?osi?em i od razu zosta?em uwolniony. Zg?osi?em kilka kratek na kt?re nie da?o si? wej?? i kilka teleport?w kt?re nie mia?y przeznaczenia. I wtedy dopad?o mnie uczucie ?e przeszed?em otsa.
Brakowa?o mi:
- Masy quest?w. Jest tyle niewykorzystanych fajnych item?w jak na przyk?ad ornament set czy prysmatic set ju? nie wspominaj?c o custom itemach.
- Najlepszych mob?w z oramond. Nie widzia?em Devourer?w czy Quar na kt?rych dobrze si? expi oraz Glooth Golem?w i Glooth Anemone; Nie by?o grzyb?w z war zone'?w czy mob?w z Rosha.
- Na chwil? obecn? nie mo?na posi??? Dwarven Seta w grze co my?l? ?e jest konieczne do jakiegokolwiek expienia gdy potion daje tyle many co na realu i moby bij? r?wnie? por?wnywalnie.
- Czego? co mo?na zbiera? przez ca?y ots (na vestii to by?y SSA, Jakie? kamienie do event?w czy co? podobnego) i z tego si? czego? dorobi? na otsie.
- Nowa tibia to przede wszystkim Team Hunty lecz nie widz? potencja?u w tej dziedzinie tutaj.

I propozycja ode mnie jest taka ?eby pomy?le? nad cooldownami spelli. Knight i palladyn poradzi sobie z 4 powa?niejszymi mobami(grimy/demony/fury) gdy? supreme health potion si? nie ko?czy a respy s? ciasne ale nie trzeba si? spoci? ?eby zlurowa? kilka na twarz wi?c nie widz? ?eby druid rzuca? avalanche czekaj?c na cd do ueka. Na realu wy?szy mag chodzi na teamhunt lub na spike'a gdzie ma du?o miejsca do biegania z mobami a wasze respy wygl?daj? jak wygl?daj?. Oczywi?cie nie m?wi? ?e wiem najlepiej i to tylko propozycja nie wbi?em nawet 200 lvla na test serverze wi?c mog? si? myli?.

Ten pierwszy tp room b?dzie dla wszystkich, drugi jedynie dla vipa, zablokowa?em tam ?ciany bo nie doda?em jeszcze resp?w, z pewno?ci? jest kilka miejsc gdzie schody nie dzia?aj? lub przej?cia nie ma i w?a?nie dlatego robimy te testy, aby m?c naprawi? te drobne b??dy. Questy wkr?tce dodamy na te sety jak te? i inne, potion zostanie zwi?kszony, nie wiem o co chodzi z tym zbieraniem, ale b?d? najazdy boss?w, konkursy itd, z kt?rych mo?na zdoby? gold tokeny, kt?re mo?esz wymieni? na te nowe itemki co maj? okre?lony czas dzia?ania, r?wnie? za taki b?dzie mo?na zdoby? gold nugget, dzi?ki kt?rym mo?na korzysta? z p?atnej areny. Na chwil? obecn? s? dodane chyba 2 respy na th, mam zamiar doda? wi?cej, jak np rosha, niekt?re respy s? ma?e, ze wzgl?du na to ?eby by?a jaka? dominacja nad respami, exausted czar?w zostanie zmniejszony, ale nie wszystkie.

te? jestem za zwi?kszeniem expa tak ?eby na ostatnim stage zosta?o to x5

Status
Zamknięty.
Back
Do góry