-Tibia 8.61 NORTANIA.PL 8.60 Vanilla Map RPG SERVER Start Dzi? 18.00 !!!!

Status
Zamknięty.

Gangstabanga

Advanced User
Sierpień 26, 2009
Liczba reakcji
13
Witamy ponownie Nortania.pl​

Po 3 latach przerwy zdecydowali?my reaktywowa? Nortani? ze wzgl?du na naszych fan?w!

Ot?? pami?tamy ?e na po przedniej edycji wyst?powa?y raz na jaki? czas crashe servera, kt?re negatywnie odbierali nowi gracze. Problem by? zwi?zany z dedykiem kt?ry by? nie stabilny. Od teraz nie musicie si? martwi? o to ?e wyst?pi podobna sytuacja. Nie jest to ten sam server co kiedy?, poniewa? stoi ju? na dedyku od po?owy marca 2014 a? do dzisiaj czyli wrzsie?. To nie jest jaka? ?ciema aby zach?ci? was bardziej do gry ni? kiedy?, codziennie nad nim pracowali?my a? do dzisiaj i ulepszali?my wszystko co jest mo?liwe tak aby gra by?a bardziej przyjemna od poprzedniej edycji. Nie b?dziemy si? tutaj bardziej rozpisywa? na pewno by?cie chcieli wiedzie? co zosta?o zmienione.

Co zosta?o zmienione, dodane ?

Balans profesji zosta? jeszcze lepiej po prawiony, zosta?y dodane nowe expowiska dla low lvl i high lvl
Pz Time: 5, min Red Skull 18 Frags, Black skull 21 Frags
Sms shoop zosta? zmniejszony wzgl?dem punkt?w
Vocations addon: Logujemy si? postaci? np druid dostajemy first addon, Dotyczy to tak ?e innych postaci Sorcerer, Paladin. Knight
You are dead: Teraz je?eli nie mamy 100 lvl kt?ry jest wymagany do pvp nie mu?imy si? martwi? ?e spadnie nam eq, teraz mo?emy u?mierca? swoje postacie do lvl 100 bez
straty "eq"
System Food: Zosta? po prawiony food kt?ry daje wi?cej many i hp w zale?no?? od profesji jaka gramy.
Lvl UP: Od teraz jak zdob?dziemy kolejny level dostaje full man? i hp
Komenda !BP --- Kupujemy Backpack
BP RUNy BP POTY :D?wignie do kupowania Bp Run Bp pot?w. D?wignie znajduj? si? w Karmia depo 2 pi?tro
Skrzynki questowe za crystal coins, od teraz nie musisz si? martwi? o kas? tibijsk?. Skrzynki: 50 lvl = 7cc, 100 lvl = 15cc, 150 lvl = 20c,c 200lvl = 25cc 250lvl = 30cc, 300 lvl = 35 cc. Je?eli b?dzie gra?a du?a liczba os?b, to zostanie dodane wi?cej skrzynek z crystalcoins. (Skrzynki znajduj? si? w Karmi na 1 pietrze.
Skrzynki questowe dost?pne od level 50 z first eq dla danej profesji.
Pz zone house pz czyli 1 sqm, mo?na tylko teraz posiada? 50 item?w na 1 kratce w domku i w strefie pz np:depo
Sms shoop: Zosta?y usuni?ty wszystkie rar itemy, kt?re mo?na by?o kupi? za punkty na stronie
Server Ventrilo, Server TeamSpeak 3
Wszystkie itemy kt?re s? w sms shoopie mo?na zdoby? za pomoc? quest?w kt?re dodali?my w mapie.
Miasta: Enigma City zosta?? zmieniona
Players: Od tera? 100 lvl mo?e przechodzi? przez lvl 100 w strefie pvp i pz zone, dotyczy to tak?e lvl 100 + Tylko i wy?acznie w strefie pz zone

Co Zostanie dodane ?

Co tydzien b?da Eventy na itemy, punkty sms shoop.
Co kilka dni b?da dodane obja?nienia exp?w na stronie w zak?adce Quest/Rspawn + opisane jak doj?c do danego expe jaka jest nagroda, wymagany lvl, jakie potwory spotkamy, co trzeba pisa? do NPC i screeny z drogowskazem.

Poni?ej reszta informacji dotycz?ca serwera:

Tibia Version Protocol 8.6
Hosts nortania.pl
Ports 7171
Skill Rate x13
Magic Rate x10
Rate x2,5

Commands !!

Shows your frags: !frags
shows how much gold you have:!q
Buy Bless :!bless
Buy Backpack:!bp (cost 20gp)
Repair Soft Boots: !soft (cost 1cc)
Repair Firewalker Boots: !firewalker (cost 1cc)
Buy Amulet of Loss: !aol (cost 2 cc)
Buy House: alana res
Sell House : alana grav
Kick House: alana sio
House Door List: aleta grav
House Guest List: aleta sio
House SubOwner List: aleta som
Leave House: alana som

EXP STAGES !!!!

8lvl - 50l vl 300x
51 lvl - 100 lvl 250x
101 lvl - 130 lvl 200x
131 lvl - 171 lvl 120x
171 lvl - 190 lvl x100
191l vl - 200 lvl 80x
201 lvl - 230 lvl 50x
251 lvl - 300 lvl 20x
301 lvl - 400 lvl 7x
401 lvl - XXX 7x

Skulls & Banishments

Red Skull Length: 24 hours
Black Skull Length: 72 hours
daily Frags To Red Skull: 9 frags
weekly Frags To Red Skull: 55 frags
monthly Frags To Red Skull: 150 frags
daily Frags To Black Skull : 12 frags
weekly Frags To Black Skull : 60 frags
monthly Frags To Black Skull 180 frags
notations To Ban : 3 notations
warnings To Final Ban 6 notations
ban Length : 3 days

Screeny z ots Film

[video=youtube;gAgf_-vOpaI]https://www.youtube.com/watch?v=gAgf_-vOpaI[/video]

filmik z po przedniej edycji

Odp: NORTANIA.PL 8.60 Vanilla Map RPG SERVER Start Dzi? 18.00 !!!!

Ilu graczy si? spodziewacie? Dobr? macie reklame?

Ilu si? spodziewamy to nie wiem, wiadomo ?e jak najwi?cej, a nad reklama pracuje od nocy, chcieliby?my aby gra?o jak najwi?cej os?b

Jakie? punkty do shopu na start?

Te? tak my?l? ze ma z?a dat?, bo czas sam by si? nie zmieni? "za nim co? napiszesz pierw pomy?l"

Za nieca?e 40 minut start, za?o?one 32 postacie. :(

no, nienajlepszy start. usunalem posty z kont, ktore naleza do ciebie
Przekupywanie graczy lub u?ywanie multi kont w celu zyskania pozytywnych komentarzy lub spoofing(np. poprzez masowe wyj?cie z gry na terenach no-logout) doprowadzi do skasowania tematu bez ostrze?enia.
potraktowalem dosc ulogowo :)

Panowie, ten serwer to jaki? ?art?
Kompletny brak... no s??w szkoda.
To, co moje oczy widzia?y, to naprawd? si? sta?o? XD

Balans? O czym mowa? Paladin bij?cy 900 z exori con? Ba! Co lepsze, cooldown na czary ofensywne wynosi jedn? sekund?.
Mapa co najmniej dziwna. Niekt?re konstrukcje wisz? na... nie wiem, po prostu wisz?.
Mana rune na serwerze a'la RPG? GMP daj?ce 800 many?
Dziura nieopodal smok?w, w kt?ra si? wchodzi i nic w niej nie ma poza drog? (oko?o 3 minut), na kt?rej moim zdaniem powinny byc mobki, prowadzi do skrzynki w kt?rej otrzymujemy... Waterhose. Obok niej druga, a w niej... nie zgadniecie! Druga Waterhose!

Trudno?? w grze - zerowa.

W serwer na pewno kto? w?o?y? kup? czasu, bo to wida?. Efekty niestety s? straszne, naprawd?.
Nie chc? nikogo rani? tymi s?owami, ale tak? opini? musz? wystawi?.

Pozdrawiam!

Panowie, ten serwer to jaki? ?art?
Kompletny brak... no s??w szkoda.
To, co moje oczy widzia?y, to naprawd? si? sta?o? XD

Balans? O czym mowa? Paladin bij?cy 900 z exori con? Ba! Co lepsze, cooldown na czary ofensywne wynosi jedn? sekund?.
Mapa co najmniej dziwna. Niekt?re konstrukcje wisz? na... nie wiem, po prostu wisz?.
Mana rune na serwerze a'la RPG? GMP daj?ce 800 many?
Dziura nieopodal smok?w, w kt?ra si? wchodzi i nic w niej nie ma poza drog? (oko?o 3 minut), na kt?rej moim zdaniem powinny byc mobki, prowadzi do skrzynki w kt?rej otrzymujemy... Waterhose. Obok niej druga, a w niej... nie zgadniecie! Druga Waterhose!

Trudno?? w grze - zerowa.

W serwer na pewno kto? w?o?y? kup? czasu, bo to wida?. Efekty niestety s? straszne, naprawd?.
Nie chc? nikogo rani? tymi s?owami, ale tak? opini? musz? wystawi?.

Pozdrawiam!

Paladyn 900 z exori? to jakis ?art Nie wiem gdzie widzisz co? wisz?cego. Co do manarauny to dlaczego nie mo?e by? na rpg, jak by? po gra? dlu?ej to by? wiedzia? ze ta manaruna nie jest dla low lvl daje ona mane od lvl i magic levela poty sa dla low lvl nie hejtuj jak nie sprawdzi?e? co jak dzia?. A ju? si? wypowiadasz negatywnie, co do dziury to powodzenia noob ma 20 lvl ma isc zaraz do quest i co ma tam mie? dsm. Pomy?l za nim co? napiszesz

Dla mnie fajnie si? gra, ale rzeczywi?cie mapa odstrasza, nie wiadomo gdzie co jest :/
Do tej por nie wiem gdzie mog? poexpi? na demcach, kt?re s? tylko na mystic island (wraz z morgarothem na kt?rego trzeba i?? w grupie, bo samemu ci??ki)

Rozumiem nowych ludzie ?e nie maja gdzie expic, bo nie wiedza, bo jest to rpg bez tp na expa, ale do wieczora do damy na stronie Towns miasta i jaki sa expowiska + screeny. Problem b?dzie rozwi?zany

Paladyn 900 z exori? to jakis ?art Nie wiem gdzie widzisz co? wisz?cego. Co do manarauny to dlaczego nie mo?e by? na rpg, jak by? po gra? dlu?ej to by? wiedzia? ze ta manaruna nie jest dla low lvl daje ona mane od lvl i magic levela poty sa dla low lvl nie hejtuj jak nie sprawdzi?e? co jak dzia?. A ju? si? wypowiadasz negatywnie, co do dziury to powodzenia noob ma 20 lvl ma isc zaraz do quest i co ma tam mie? dsm. Pomy?l za nim co? napiszesz
Stary, troch? ?le trafi?e? ze swoim komentarzem.
Przyznaj racj?, ?e paladin bije jak szalony, oraz to, ?e czary ofensywne mo?na u?ywa? co sekund?, albo usu? si?, bo k?amstwo w swoim temacie to zbrodnia.
Skoro sam nie zauwa?asz swoich 'baboli' estetycznych - problem, ja Ci ich nie b?d? wytyka?, bo szkoda mi czasu. Przegra?e? swoim komentarzem.
Wiem, jak dzia?a ta runa, bo za czas?w 'orsh kida' gra?em na wielu serwerach, i ta runa niczym si? od nich nie r??ni.
Pisz?c o skrzyniach, mia?em na my?li to, ?e w dw?ch by? ten sam przedmiot... Naprawd? pomy?la?e?, ?e... DSM?! >.<

Bez pozdrowie?.

Stary, troch? ?le trafi?e? ze swoim komentarzem.
Przyznaj racj?, ?e paladin bije jak szalony, oraz to, ?e czary ofensywne mo?na u?ywa? co sekund?, albo usu? si?, bo k?amstwo w swoim temacie to zbrodnia.
Skoro sam nie zauwa?asz swoich 'baboli' estetycznych - problem, ja Ci ich nie b?d? wytyka?, bo szkoda mi czasu. Przegra?e? swoim komentarzem.
Wiem, jak dzia?a ta runa, bo za czas?w 'orsh kida' gra?em na wielu serwerach, i ta runa niczym si? od nich nie r??ni.
Pisz?c o skrzyniach, mia?em na my?li to, ?e w dw?ch by? ten sam przedmiot... Naprawd? pomy?la?e?, ?e... DSM?! >.<

Bez pozdrowie?.

Co do tego palka, to jest normalne bo inne profesje bij? wi?cej, i s? manaruny kt?re daj? man? od lvl i mglvl, tak ?e to jest wyr?wnane. Pewnie wszed?e? zobaczy?e? tego palka lub kto? co? ci napisa? i od razu tw?j negatywny komentarz. Powiem ci jedno gdyby? by? normalny to by? napisa? pozytywny komentarz, bo zainwestowa?em w ots bardzo du?o czasu a zawsze wejdzie kto? co mu nie pasuj?. Wiem ?e co bym tutaj nie napisa? to i tak odpiszesz ?e w stylu "noob ots" Nie dziwi? si? troch? bo na tym forum siedz? sami ludzie co robi? ots i hejtuja inne tematy zwi?zane z ots bo jest konkurencja i ka?dy chc? mie? wi?cej ludzi, a tak po za tym zobaczymy jak tw?j ots wystartuje i zobaczymy jaki ty masz balans profesji itd, te? si? po ?mieje, tylko w przeciwie?stwie do ciebie nie b?d? pisa? z myslonych g?upot takich jak ty tutaj napisa?e? o wisz?cych rzeczach i drodze 3km bez expa itd.. ( Nie na widz? K?amstwa)

Co do tego palka, to jest normalne bo inne profesje bij? wi?cej, i s? manaruny kt?re daj? man? od lvl i mglvl, tak ?e to jest wyr?wnane. Pewnie wszed?e? zobaczy?e? tego palka lub kto? co? ci napisa? i od razu tw?j negatywny komentarz. Powiem ci jedno gdyby? by? normalny to by? napisa? pozytywny komentarz, bo zainwestowa?em w ots bardzo du?o czasu a zawsze wejdzie kto? co mu nie pasuj?. Wiem ?e co bym tutaj nie napisa? to i tak odpiszesz ?e w stylu "noob ots" Nie dziwi? si? troch? bo na tym forum siedz? sami ludzie co robi? ots i hejtuja inne tematy zwi?zane z ots bo jest konkurencja i ka?dy chc? mie? wi?cej ludzi, a tak po za tym zobaczymy jak tw?j ots wystartuje i zobaczymy jaki ty masz balans profesji itd, te? si? po ?mieje, tylko w przeciwie?stwie do ciebie nie b?d? pisa? z myslonych g?upot takich jak ty tutaj napisa?e? o wisz?cych rzeczach i drodze 3km bez expa itd.. ( Nie na widz? K?amstwa)

Pisz? ostatni komentarz w tym temacie, bo naprawd? szkoda mi ju? podbija? Ci temat i si? zni?a? do Twojego poziomu.
Droga kompletnie bez mobkow - prosz? bardzo. Dragon Lair nad Karmi?, podziemna ?cie?ka, zero potwor?w, na ko?cu dwie skrzynki, a w nich te same przedmioty o kt?rych pisa?em. Stary, zrozum, ?e nie cisn? po Tobie, ani po Twoim serwerze. Przeczytaj dok?adnie m?j pierwszy post i wyci?gnij wnioski.

Wcale nie wyczuwam w Tobie konkurencji, ?ycz? ka?demu jak najlepiej. Tw?rcom Karmii przede wszystkim, poniewa? jest to pi?kna mapa.

Dra?nisz mnie, go?ciu, twierdz?c, ?e jestem nienormalny, lub, ?e szukam 'noob' serwera. Takie wnioski wyci?gasz po dw?ch postach? Straszne, ale c??.

Je?li mog? mie? pro?b? - nie prowokuj mnie do nast?pnego posta w tym temacie. :-)

W dalszym ci?gu bez pozdrowie?.

Mo?ecie mi wyja?ni?, dlaczego najwi?kszy botter na OTS ma STutora czy nie wiem jakiego tam... poniewa? pisa? na red do wszystkich i teleportowa? graczy do nas? Server przestaje mie? znaczenie, pisa?em do Bodzia w tej sprawie, ?e w dp stoi ca?ymi dniami bot i treni m lvl, a on na to: "A kto w tych czasach nie ma bota?". I to ma by? uczciwe?

Dobrze, ?e Ten botter nie da? nam bana, a tu macie takie co nieco z naszego dzisiejszego pk:
81fqwr.png

Mo?ecie mi wyja?ni?, dlaczego najwi?kszy botter na OTS ma STutora czy nie wiem jakiego tam... poniewa? pisa? na red do wszystkich i teleportowa? graczy do nas? Server przestaje mie? znaczenie, pisa?em do Bodzia w tej sprawie, ?e w dp stoi ca?ymi dniami bot i treni m lvl, a on na to: "A kto w tych czasach nie ma bota?". I to ma by? uczciwe?

Dobrze, ?e Ten botter nie da? nam bana, a tu macie takie co nieco z naszego dzisiejszego pk:Kliknij, aby zobaczy? obrazek

Nic o tym nie wiedzieli?my i nie mieli?my na to wp?ywu, wygl?da na to ?e piszesz prawd?. Tutor zosta? mu zabrany

Ja osobi?cie gra?em 3 lata temu na tym otsie, i naprawd? z g??bi serca m?wi? ?e jest to zdecydowanie najlepszy ots jaki w ?yciu gra?em, a gra?em ju? na mase otsach. Serwer nie do?? ?e dopracowany, to ma ogromny potencja?, tyle co ja tu "prze?y?em" to moj?, a ile zerwa?em tu nocy i dni szkolnych to tylko Pan B?g wie ;p Naprawd? MEGA otsik, i jestem 100% pewny ?e ka?dy kto gra? 3 lata temu potwierdzi moje s?owa ?e jest to przede wszystkim wyj?tkowy, unikatowy i jeden z najlepszych ots?w na jakim si? kiedykolwiek gra?o. Naprawd? polecam i licz? ?e wpadnie tu par? gildii ;)

Patrz?c na liczb? online w?tpie, ?e wpadn? tam jakie? gildie.

Bardzo bardzo polecam tego ots :) Na 2 edycji by?em top 1. Osobiscie uwa?am ?e atmosfera i klimat jaki panuje na serwerze jest nieziemski. Zapraszam serdecznie wszystkich . Do zobaczenia na serwie :)

Ostatnia edycja:

Loot rate zosta? zwi?kszony do 4 a exp zmniejszony odpowiednio do lvl

Status
Zamknięty.
Back
Do góry