-Tibia 8.60 Nowa Vestia.pl - [ START 24 Stycznia - 17:00 ][ 4 FUN EVO ][ Zapraszamy! ]

Status
Zamknięty.
Odp: Nowa Vestia.pl - [ START 24 Stycznia - 17:00 ][ 4 FUN EVO ][ Zapraszamy! ]

Crypton taka reklama kont 4 k i co z tego ? Jak i tak b?d? kolejki .... Mog?by? chocia? kupi? dedyk dedykiem,?eby pomie?ci? przynajmniej 2 tys ludzi jak niby to najlepsze evo W polsce. Dodam do tego ,?e united przed tob? by?o najlepszym serwerem.

Bylo ale nie jest ;)

Crypton taka reklama kont 4 k i co z tego ? Jak i tak b?d? kolejki .... Mog?by? chocia? kupi? dedyk dedykiem,?eby pomie?ci? przynajmniej 2 tys ludzi jak niby to najlepsze evo W polsce. Dodam do tego ,?e united przed tob? by?o najlepszym serwerem.

Co to dedyka to Crypton pisa?, ?e kupno nowego dedyka jest nie op?acalne bo maja najlepszego dedyka pod wzgl?dem CPU i kupno nowego zwi?kszy?o by wydajno?? aby o 2%-5% co nie jest op?acalne..
A zwi?kszenie slot?w do 2k jest nie najlepszym pomys?em bo i tak b?d? kolejki i na jednym expie by?o by za du?o os?b.

No i najwa?niejszy argument - mo?liwo?? samodoskonalenia, co? co sobie ogromnie ceni?, mo?na powiedzie?, ?e to m?j g??wny "motywator". Przy okazji tworzenia Moona, czy te? Vestii nauczy?em si? mi?dzy innymi takich j?zyk?w / umiej?tno?ci jak - LUA, PHP, JS, obs?ugi linuxa i serwer?w dedykowanych, MySQLa wraz z j?zykiem SQL i jeszcze kilku innych rzeczy. Wracaj?c do tworzenia - przyk?ady?

- System Instancji - od dawna mnie kusi?o, aby zrobi? co? z generowaniem mapek, troch? mnie zdziwi?o, ?e nikt nie wpad? przedtem na pomys?, aby zrobi? to na silniku tibii. Tak wi?c zakasa?em r?kawy i wzi??em si? do roboty, oko?o 3000 linijek p??niej ca?y system by? ju? napisany. Motywowa? mnie g??wnie fakt, ?e stworz? co? innowacyjnego, co? na co niekt?rzy b?d? patrzyli ze zdziwienem, a inni by? mo?e z lekk? zazdro?ci?. No i uda?o si? :-)
(...)
C??, wyczuwam, ?e po tym po?cie u niekt?rych mo?e pojawi? si? przys?owiowy "b?l d**y" (nie chc? warna :-)), ale m?wi si? trudno.
Dzi?kuj?, dobranoc.
Wreszcie kto?, kto mnie rozumie ;)
Ja przewa?nie pisz? skrypty dla sportu, mam wielk? frajd?, jak co? napisz? i wszystko chodzi po mojej my?li.

Nie my?la?e? nigdy nad przej?ciem na wy?sze protoko?y? (tak, czyta?em, ?e to ostatnia edycja)
Przy konwersji skrypt?w pod nowego TFSa jest mniej roboty, ni? si? wszystkim wydaje a jeszcze nikt nie zrobi? porz?dnego otsa na 10.x.

Kilka os?b wpad?o na taki pomys?, mi?dzy innymi ja te?, ale da?em sobie spok?j z generowaniem powierzchni, bo stwierdzi?em, ?e generowanie ca?ych wysp nie ma najmniejszego sensu a jaskinie wychodz? lepiej. Przegl?daj?c serwery ot natkn??em si? na stron? Vestii i musz? powiedzie?, ?e wpad?em na wiele ciekawych rozwi?za? patrz?c na zg?aszane przez graczy b??dy.
http://oi43.tinypic.com/20726a1.jpg

Je?li robisz co? dobrze to i tak zbierzesz graczy, bo wi?kszo?? przybywaj?cych na serwer nie czyta komentarzy z takich temat?w, dlatego ja osobi?cie olewa?em takie prowokacje, jak posty typu "serwer pod kas?", "g?wno" itp.

Mam nadziej?, ?e jeszcze b?dziesz robi? w przysz?o?ci jakie? otsy, bo idzie ci do?? dobrze.

Nie polecam serwera.Jest to bodajze 3 edycja ots bez przyszlosci.Postoi max pol roku po czym administracja skasuje wszystkie acc i zrobi kolejna edycje w celu pozyskania kasy za sms.Nie grajcie tu nawet

No i co z tego ze postoi max pol roku twoje evo pewnie by nawet tygodnia nie posta?o i by? robi? co tydzie? nowe edycje...

Dok?adnie, wpierw sam co? zr?b a p??niej oceniaj prac? innych ok ?
Jak ju? mia?by by by? jakikolwiek reset na vestii to w?tpie ?e z widzimisi?w Cryptona.

Polecam serwer, wida? ?e solidny i kawa? dobrej roboty. :)
Krzycz Crypton, Crypton!

Czy wam tez nie dziala strona?

http://isup.me/vestia.pl

Nie dziala to nie dziala.
I to nie tylko strona nie dziala. W ogole host nie odpowiada ;)
A co bedzie to nikt ci nie powie. Albo jutro bedzie wszystko ok. Albo przez tydzien nie bedzie nic dzialac i tyle.

@Kikimora
Przecie? napisa?, ?e start dopiero jutro.
Skoro nie ma jeszcze startu to nie ma si? z czego t?umaczy?.

Ju? widz? te kolejki duzo os?b bedzie musia?o zrezygnowac z gry przez ograniczona ilos? slot?w...

To jest to ,?e b?dzie trzeba czeka? niestety ...,ale jako? da si? rade .Tylko b?dzie najgorsze to jak si? padnie to p?? dnia czeka? ;p

Obstawiam ?e trainiery b?d? zamkni?te i to w?a?nie jest nie fair bo taki druid wbije 60 lv i mo?e byle gdzie skillowa? a knight ju? gorzej

Ehh. jaracie sie t? vesti?. kolejki po 3h po masa osob na respach. Evo to powinien byc serwer odstresowuj?cy a nie napinka 24/7 i pilnowanie bocika bo ?rednio co 10 minut ci wpada ekipa na respa ;d Ja tam na classica lece normalnie sie pobic. :)

Obstawiam ?e trainiery b?d? zamkni?te i to w?a?nie jest nie fair bo taki druid wbije 60 lv i mo?e byle gdzie skillowa? a knight ju? gorzej

Debilem jestes czy jak? Po chuj obstawiasz cos co jest pewne i napisane wytluszczonym drukiem na stronie glownej?
W celu ograniczenia ilo?ci AFKer?w przez kilka pierwszych dni/tygodni wej?cie na trainery b?dzie zamkni?te, zostanie one otwarte, gdy ju? nie b?dzie kolejek.

Jak cie nie interesuje serwer i co sie na nim dzieje i jak to bedzie wygladac(co da rade wywnioskowac po tym, ze nawet newsow na glownej nie czytasz) to po co w ogole zagladasz do tematu i masz zamiar grac(jesli masz)?

Ju? widz? te kolejki duzo os?b bedzie musia?o zrezygnowac z gry przez ograniczona ilos? slot?w...

dzie? czy dwa nikogo nie zbawi
jak kto? si? nie za?apie dzi? to wejdzie jutro, jejku
to nie jest jaki? ewenement jednodniowy ?eby p?aka?, ?e co? si? przegapi?o

A szkoda, ?e nie b?dzie trainer?w. Dzisiaj wyje?d?am za granic?, 14h autokarem, pu?ci?bym bocika na mlv i skill, a tu taki chuj.

Prosz? moderatora o zamkni?cie tematu.

Niby mia?y dzia?a? stare kody wys?ane po 10 i co? nie dzia?aj? -.-

Status
Zamknięty.
Back
Do góry