Nowy ots Left 4 Dead ! wchodzi? !

Nowy ots Left 4 Dead ! wchodzi? !

• Tak

Votes: 0 0,0%
  • Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Tak

• Nie

• Total voters
    14

xhstos12

User
Maj 15, 2010
Liczba reakcji
0
Witam witam was.
Mam propozycje i prosze o szczere odpowiedzi ,
wraz z ekipa chce stworzy? ots w ktorym gowna role, graja zombie ,
tzn cos ala Left 4 DeAD , Co wy na to ?

mniej wiecej wyglada to tak ,

do wyboru sa 3 profesje

-Bloker
-Shooter
-Medic

opis :

Bloker :

Posiada najwiecej hp , bije srednio , jego szybkosc jest srednia

Shooter :

Posiada sredni? ilosc hp , strzela mocno i czesto trafia , szybko srednia

Medic :

Posiada malo hp , bije slabo , leczy team , bardzo szybko chodzi , ma mozliwosc wchodzenia na wyzsze pietra "exani hur up " moze stac sie niewidzialny dla pewnych potworow na pare sek ,

Cala akcja bedzie odgrywala sie w opuszczonym (przerobionym) miescie Thais , do tego dla odwaznych dodamy roznego rodzaju wyspy z roznego rodzaju nagrodami , jak np lepszy sprzet ,amunicja , itp .

Odp: Nowy ots Left 4 Dead ! wchodzi? !

Czy to zawsze tak musi by?, ?e jak znajdziecie gr?/film kt?ry Was zaskoczy to zaraz musicie robi? o nim projekt OTS? Gdyby to by?o chocia? mo?liwe dzi?ki klientowi (Gothic, HP), ale ju? Doom czy L4D to przesada.

Ots latwy do zrobienia ale bez pro skryptera niedasie takiego czegos zrobic ^^

@up przeczytaj sam co napisales....

@topic

Mozna zrobic lecz najlepiej zaczekaj do wyjscia nowego silnika 8.6 , bedzie trudno ale jak sa checi to kazdy dopnie swego :)

Jezeli ktos jest pro Scrypterem to prosze popdisywac sie pod tematem ;p

@@up x2 ;d gz ^^

chodzi mi mniej wiecej o takie scypty np :

-jezeli jakis potw?r (gohul , lub zombie )uderzy Cie to zamieniasz sie w zombie ,

-questy np : idz do pkt b , zabij tego i wroc, lub cos w tym stylu :)

itp,itd ,

TO chwilowy project , podoba wam sie ? :)

http://img16.imageshack.us/img16/3507/kokaf.jpg

Ostatnia edycja:

szczerze m?wi?c, g?wniany pomys? kto by chcia? gra? na takim OTS na kt?rym jest tylko 1 wyspa i zabijesz tylko Zombie i jakie? ghoule? ?adna frajda, zara?? ci? i jeste? zombie? i co z tego? co w tym fajnego?, b?dziesz musia? pom?c zombie i bi? swoich kumpli, naprawde ?wietny pomys?. Pomy?lmy: jest 100 os?b na serwerze, miasto to tylko thais(Napisa?e? ?e zrobisz tylko wyspy z questami.) Wi?c powiedz mi jak to b?dzie ?e 100 os?b zmie?ci si? w 1 mie?cie na kilku expowiskach Zombie i ghoul?, beznadzieja. Ale jest to tylko moje zdanie, r?b co chcesz chce cie tylko ostrzec ?e szkoda czasu :)

no ok , moze zle napisalem , tzn za szybko , doszlismy do wniosku ze robimy all od nowa, i jest takie cos :

zaczynasz gre i musisz przejsc od pkt a do pkt b , tak jak w rl L4D , masz male miasto , i duzo zombiakow, takich jak zombie , gohul , ghost , tank . smokler , hunter , boomer itp., kazdy fan wie o co caman , to bedzie bardziej hardcore ots. napewno lepszy taki wymyslony niz non toper te same otsy -.- ile mozna grac non toper w to saamo?
i miec te same waypondy ? i lecicec na bocie? ;o

ps. dodamy tez Nemezisa , jaszczura z RE2 , i moze troche klimatu z Silent Hill

Ostatnia edycja:

czlowieku nie obrazaj sie, napisales byle gowno - bloker bedzie mial duzo hp i obrony i bil srednio... co to ma byc? -_- I tak nic nie zrobisz... a takich pomyslow ludzie maja dziennie po kilkadziesiat tylko ze malo jest takich idiotow aby robic z nimi bezsensowne tematy na forum

nom zle sformu?owa?em zdanie to racja , chodzi mi o to ,
?e bloker bedzie mial najwieksz? ilosc hp , i najwiecej sheldingu, a skille jak sword ,axe ,distance bedzie mial np po 40 , jako jedyny moze uzywac exety res ,
jezeli nie jestes fanem l4d to CI sie nie spodoba ;p

ps. nie obrazam sie, cenie szzczerosc :*

posluchaj - sam pomysl to jest nic ! Kazdy moze sobie napisac takie byle gowno, to nie powod aby marnowac czas ludziom bo to i tak nie wypali ! Oczywiscie ze ktos ci pomoze zrobic mape, moze znajdzie sie jakis pseudo "skrypter" ale to i tak nie wypali... Musisz sam zrobic wiekszasc pozniej ewentualnie prosic o pomoc. A tak na 100% nie zrobisz wiec nie licz na nic.

Nowe expowiska :

http://img34.imageshack.us/img34/4011/wyspa2.jpg

http://img3.imageshack.us/img3/678/wyspa2screen.jpg

Pomys?y :

1- Zaczyna sie na wyspie gdzie trzeba przesc ja od pkt a do pk b , dla poczatkujaych by sobie wbili jakis tam lvl ,

Powiem tak , wybor profesji jest najwazniejszy,

np. Bloker - ma skille axe sword -45 distnce -40 , shielding 60,
jak sama nazwa mowi , jedynie jest po to by bloczyc bossy , takie jak np. Tank , lub Nemesis ,

Shooter - axe,sword -40 , distance -60 ,
Jest to jedyna profesja ktora na ma?ym lvlu poradzi sobie z potworami w dystansie oraz zwarciu ,

Medic - axe sword - 20 , distance -35 , mlvl 30 lub 40 ,
Jest to praktycznie prawa reka , bez Medica za duzo nie zrobicie. jako jedyny moze uzywac strong haste , dzieki szybkosci i mocnego leczenia moze uciec szybko z niebezpiecze?stwa.

2- Usunelismy czary ofensywne , jedyne czary ktore zosta?y to :
-exura , exura gran , exura sio ,
-utevo lux - bez tego ani rusz
-exeta res
-utani gran hur
-exori flam (jedyny czar offensywny)
-mozliwosc tworzenia uhow, ihow ,oraz paralize

3- wprowdzamy ciemna i mroczna okolice , bez swiatla ciezko grac :) gdzie niegdzie tylko postawilismy latarnie oraz ogniska

4- malo amunicji (jak w Resident Evil) wszystko zalezy od graczy i ich umiej?tno?ci ,

Jak wam sie to podoba? og?lnie na pocz?tku gry jest ciezko :)

prosze o szczere odpowiedzi :)

ps. 5- dodalismy ok 4-5 npc ktorzy daje nam misje np :

1- zabij tego tyle i tyle i wroc po nagrode ,
2- znajdz mi to i to i wroc po nagrode (np wypada tylko z bossa)
3- przynies mi to i to (mozna kupic drogo u npc lub znalesc)
4- obron wies przed atakiem (jak nam sie uda wprowadzimy czas na wykonanie zadania)

Ostatnia edycja:

Zaczne od tego ze rowniez jestem wielkim fanem zombie i dodam ze L4D to gowno, zwykle nawalanie bez klimatu. Ja osobiscie wole klimaty "Residenta" ktorego jestem wiernym fanem od wielu lat. Jesli juz masz robic mmorpg zombie to nie rob bezmyslnej nawalanki w stylu L4D tylko lepiej byloby postawic na klimat Survival Horror, czyli nie expienie ale prubowanie przetrwac. Stworzylbys wielkie miasto a w samym sercu jakis zabarykadowany oboz, misje polegaly by na wychodzeniu z niego dojscie do jakiegos miejsca i odnalezienia ocalalych,broni nowych, dokumentow, moglbys tez stworzyc mozliwosc barykadowania drzwi, np uciekasz przed horda zombie wbiegasz do jakiegos domku i majac deski barykadujesz drzwi. Co do profesji to sa smieszne, lepiej jakbys zrobil te podobne do conter strike. I stworz medyka, soldiera,rogue. Przemysl co tu napisalem i powodzenia wieze ze dasz rade!

Ostatnia edycja:

<<Od?wie?am>> prosze komentowac :)

Tak, daj wi?cej zieleni ?eby by?o happy. Naprawd? bez obrazy, ale masz 0 wyobra?ni.

#Vergil93 Tak zrobimy ?e co jaki? czas filmik Ci leci.. Chyba bardziej zaciekawi?o graczy tryb defense, robisz ?redni zamek i drog? gracze zostaj? ko?o drogi i ubijaj? zombie, lecz je?li ten przejdzie ca?? drog? i z?apie jakiego? 'survivora' to pada na 1 hita respi si? jako zombie(?) i gra toczy si? dalej a? '?ywi' prze?yj?. Niewiem czy mo?liwa by?a by zmiana z ludzi na zombie ( automatyczna ). To tyle odemnie

Moim zdaniem ten pomys? nie wypali. W?tpi?, ?e znajdziesz skryptera, kt?ry b?dzie pisa? Ci skrypt, kt?ry ma na celu automatyczn? zamian? z cz?owieka na zombie.

Dobra, ale jak b?dziesz mia? ju? team, dobrego skryptera, wiele ch?ci to mo?e jeszcze zr?b bronie maszynowe, np. AK-47 tak jak w Counter-Strike?
Lecz jakby tak by?o to:

Ludzie maj? 50% szybko?ci (Szybko?? za???my 50 levela)
Zombie maj? 70% szybko?ci (Szybko?? za???my 70 levela)

Wiem, przesadzi?em. Wyg?upi?em si? troch?, ale czemu nie? Mo?na spr?bowa?, kierowa? si? na Counter-Strike 2D.

ehhh uwa?am ze temat mozna zamkn?? ;/

Back
Do góry