Nowy Porz?dek ?wiata

Status
Zamknięty.

Codo7711

Active User
Czerwiec 29, 2009
Liczba reakcji
9
Po zajrzeniu do tematu "Ciekawy filmik o lotnisku..." i obejrzeniu tego? filmu, postanowi?em poszpera? o tym na necie i co znalaz?em ? kolejny, powi?zany z tamtym filmik. Moim zdaniem jest w tym du?o prawdy.

http://www.youtube.com/watch?v=k4jdLrjH-3Y

Prosi?bym was o obejrzenie wszystkich 3 cz??ci, a potem dopiero si? wypowiadajcie. Naprawd? warto po?wi?ci? troch? czasu i wym?czy? wszystkie 3 cz??ci..

@down Tak musia?em ?eby by? porz?dek, a nie ludzie by tam offtopicowali.. tak jak ty ehhh..

Odp: Nowy Porz?dek ?wiata

I musia?e? zak?ada? nowy temat bo do tamtego to nie pasowa?o ? 0.o Tak powiniene? to da? tam .

Zauwa?y?em ma?e zainteresowanie tak?e pozwol? sobie od?wie?y? temat. A n?? : >

Ciekawy film, daje duzo do myslenia. A teraz i ja znalazlem cos w necie:
Tekst nie jest moj znalazlem go w necie!
Miasto Leon zwiastuje pocz?tek ko?ca prywatno?ci
111t4i8.jpg

Wyobra? sobie biometryczny skaner oczu, kt?ry potrafi zidentyfikowa? 50 poruszaj?cych si? os?b w minut?. Science-fiction? A nie, bo rz?dowy projekt, kt?ry ju? dzia?a w jednym z meksyka?skich miast.

Pami?tasz film Raport Mniejszo?ci? W jednej ze scen pokazane by?o jak dzia?a targetowanie reklam w przysz?o?ci. Setki skaner?w siatk?wki oka pracuje non-stop, by odpowiedniej osobie wy?wietli? na pobliskim ekranie odpowiedni? reklam?. W filmie z mechanizmu korzysta?y r?wnie? si?y policyjne. Czy to nie przera?aj?ca wizja? Sta?y monitoring obywateli, 24 godziny na dob?. Jak to dobrze, ?e to tylko film science-fiction… czy?by?

Taki sam system ju? dzia?a. I nawet nie kryje swojego przeznaczenia jakim? wy?wietlaniem reklam. Ca?e miasto Leon ma ju? zamontowane takie skanery. Projekt jest prowadzony przez rz?d i firm? Global Rainmakers, kt?rej skanery biometryczne oczu s? w stanie rozpozna? 50 ruszaj?cych si? os?b na minut?. Skanery znajduj? si? wsz?dzie. W autobusach, poci?gach, na przystankach, na ulicach. Maj? za zadanie „pom?c w walce z przest?pczo?ci?”.

Dodam tez tutaj filmik, mam nadzieje ze da wam do myslenia jaki mi.
http://www.youtube.com/watch?v=WA5Sg8zlWu8

jest to w calkowita prawda , i niestety trzeba sobie uswiadomic co sie wlasciwie teraz dzieje. nie mam tutaj zamiaru was namawiac do czegos bo i tak to nie ma sensu , co madrzejsi ludzie przemysla to i sprobuja cos zdzialac reszta to oleje i tyle.. ale naprawde to wszystko sie dzieje w tej chwili i nawet jezeli macie beztroskie zycie to tylko sie wam tak wydaje jest tylko i wylacznie wina propagadny jaka nam wcisneli , tak naprawde jest w chuj zle lecz tylko nie wiele osob zdaje sobie z tego sprawe.

@down no wlasnie o tym mowie =] obejrzales to chociaz ze sie wypowiadasz ? nie wydaje mi sie _/

Ostatnia edycja:

Rozczaruj? Was, zwolennik?w teorii spiskowych. To fikcja. ?ycie nie jest takie proste, nie istnieje klarowny podzia? na "my" i "rz?d". Ka?dy cz?owiek d??y do w?adzy, ka?dy znajduje si? na jakim? jej szczeblu, a w naturze ludzkiej nie istnieje poj?cie dzielenia si?. Instynkt ka?e zatrzymywa? wszystko dla siebie. Wizja zgodnego rz?du (swoj? drog? i wbrew temu, co twierdzi przeci?tny Amerykanin, na ?wiecie istnieje wiele kraj?w) jest dla mnie zupe?nie abstrakcyjna. Monitoring, nawet pods?uchy - ok, to mo?liwe. Ale nie wymy?lajcie bajek o praniu m?zg?w nie znaj?c nawet poprawnej definicji propagandy. ?eby tak pesymistyczna wizja rozwoju ?wiata si? sprawdzi?a, w?adz? i kontrol? nad ca?? kul? ziemsk? musia?by sprawowa? 1 cz?owiek. Zaiste, ma?o prawdopodobne.
?wiat jest podzielony. Zwyk?a technologia nie wystarczy, ?eby nadrobi? op??niony o setki lat rozw?j niekt?rych grup ludzi. Ju? widz? biometryczny skaner oczu w murzy?skiej wiosce na zadupiu w Trzecim ?wiecie.
Nie chc? udowadnia? nikomu, ?e jest idiot?, w ko?cu ka?dy ma prawo wierzy? w swoje urojenia i kit wciskany przez tego typu filmiki. Skoro jeste?cie a? tak naiwni to nie musicie si? ba? o swoj? woln? wol? - za 2,5 roku koniec ?wiata!

tak naprawde jest w chuj zle lecz tylko nie wiele osob zdaje sobie z tego sprawe.
Dobrze, znawco. Id? i wmawiaj szcz??liwym ludziom, ?e s? nieszcz??liwi. Powodzenia i nie wr?? z podbitym okiem.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry