Nowy tablet od Razera !

Status
Zamknięty.

John Tyron

User
Styczeń 4, 2012
Liczba reakcji
0
Gamingowy tablet od Razera
Razer przedstawi? sw?j najnowszy koncept Projekt Fiona - tablet skierowany specjalnie do graczy PC.
fiona_angledv_whtbg_300.jpg
Wsp??praca pomi?dzy firmami Razer oraz Intel pozwoli?a stworzy? koncept w oparciu o procesor Intel Core i7 trzeciej generacji. Dzi?ki temu zaprezentowany tablet ma by? urz?dzeniem bliskim wydajno?ci? komputerom PC, jednocze?nie posiadaj?c form? umo?liwiaj?c? swobodny transport i ?atw? obs?ug?.
Jak zapewnia producent, projekt Fiona nie wymaga tworzenia nowego systemu aplikacji. Zamiast tego korzysta z obecnych na rynku i sprawdzonych rozwi?za?. Wsp??czesne gry PC maj? by? uruchamiane bez konieczno?ci portowania, czy dodatkowej optymalizacji.
fiona_ctllrcu02_whtbg_475.jpg
„Projekt Fiona to po??czenie wydajnego procesora Intel, kt?ry doskonale spisuje si? w grach z innowacyjnym projektem tabletu. Urz?dzenie pozwoli gra? we wsp??czesne – i przysz?e – hardkorowe gry PC w najbardziej nowatorskiej, przeno?nej formie.” – powiedzia? Grad Graff, Director of Partner Marketing, Netbook & Tablet Group, Intel.
Tablet zosta? wyposa?ony w 2 zintegrowane kontrolery z analogami. Aby dodatkowo zwi?kszy? do?wiadczenia p?yn?ce z grania za pomoc? Fiony, ka?dy z bocznych kontroler?w zapewnia wibracje, maj?ce doskonale oddawa? sytuacj? w grze. Obok wspomnianych kontroler?w, Projekt Fiona zosta? wyposa?ony w precyzyjny akcelerometr oraz czu?y ekran dotykowy, obs?uguj?cy gesty wykonywane wieloma palcami.
fiona_backv_whtbg_475.jpg
Wkr?tce Razer udost?pni narz?dzia deweloperskie dla Projektu Fiona. Szacowana cena produktu ma si? plasowa? poni?ej $1000. Przewidywana premiera tabletu ju? w czwartym kwartale 2012 roku.
(?r?d?o: Gamingowy tablet od Razera - Aktualno?ci - PC Format)
No my?l? ,ze lekki prze?om w tabletach sie zaczo? !:D Razer , firma bardzo dobra , jako producent sprz?t?w komputerowych i teraz jeszcze ich w?asny tablet , no no zaczyna si? "era tablet?w"

Odp: Nowy tablet od Razera !

Tyle tego sprzetu wymyslaja, glownie dla tych ktorzy kupuja wszystko "bo jest"... Ja tam wole klasycznego pc'ta na ktorym mozna sobie normalnie pograc mycha i klawiatura z normalnym monitorem.
Tak do tabletow i innych sprzetow tez mozesz podlaczyc wszystko... Ale nie wydaje mi sie, zeby to bylo to samo, albo zeby mogly pojsc te same, najnowsze gry.
Generalnie tablety czy laptopy czy inne badziewia to dla mnie bardziej takie sprzety do np przegladania neta czy pisania dokumentow w pracy/szkole. Wiadomo, mobline urzadzenie i przegladasz gdzie chcesz. Ale do gier oczywiscie pc. Ewentualnie konsola, bo to tez nie jest zla rzecz. Czy taki tablet bedzie wygodny do grania? Pewnie czesciowo tak, bo nad tym wlasnie oni pracuja, zeby sie sprzedal... Ale i tak dla mnie nie jest dobrym wyjsciem do grania.

Oj, spokojnie, p?j?? - p?jd?. Ju? teraz, za odpowiedni? cen?, mo?na kupi? laptopa do gier. Sam posiadam MSI GX740, kt?ry znakomicie si? sprawdza w grach.
Niby fajna zabawka, ale tyle ju? tego jest, ?e g?owa boli. Taki sprz?t dobrze si? sprzedaje za granic?, bo tu, w Polsce, trzeba od?o?y? z 4-5 wyp?at, ?eby pozwoli? sobie na taki sprz?t. Co do wygody - a owszem, wygl?da na ca?kiem wygodny, aczkolwiek ciekaw jestem jego wagi.

:) tak te? dzia?am na normalnym sprz?cie ;D Laptop ^^ jak dla mnie te wszystkie tablety , ipad'y itp. s? tylko "zabawkami" kt?rymi mozna sie pobawi? , a skoro jak sie juz ma taki tablet, to jak dla mnie nie mia? bym co robic na takim sprz?cie.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry