-Tibia 8.60 Octana.pl Real MAP 8.60, PKT dla Gildii, Hunting Roomy! | Startuje 14 sierpnia!

Status
Zamknięty.
Odp: Octana.pl Real MAP 8.60, PKT dla Gildii, Hunting Roomy! | Startuje oko?o 10 sierpnia!

Odp: Octana.pl Real MAP 8.60, PKT dla Gildii, Hunting Roomy! | Startuje oko?o 10 sierpnia!

Sp?jrzmy prawdzie w oczy. Ile jest serwer?w rl map, kt?re stoj? d?u?ej ni? 3 miesi?ce? 5? 10? A moze ze 2 albo 3?
Tak mozna powiedziec o kazdym serwerze. Nie zaleznie od tego jaki serwer robisz, od ciebie zalezy czy bedzie stac dlugo czy nie. Ale. Jesli ma stac z 5 graczami online, to troche nie ma sensu. I tu wlasnie pojawia sie to o czym mowilem. Jak juz bedziesz mial troche graczy, to z rl odejda szybciej niz z wlasnej mapy. Tylko na wlasna mape trudniej jest ich przyciagnac na poczatku.
Wniosek? Jesli chcesz latwiej sciagnac i szybciej stracic to rl/random evo. Jesli chcesz miec trudniej, ale jak juz dasz rade to stabilniej, to sie bardziej oplaca celowac w cos wlasnego :P
W ogole teraz jest ciezko z serwerami. Moze nie wszystkim, bo br to gra jeszcze duzo. Ale polakow gra juz bardzo malo. Jedynie ok 10% graczy na otsach to polacy. Kiedys bylo to cos pod 40% albo wiecej.
Ale serio. Pokaz mi teraz te rl mapy ktore stoja dluzej niz 3 miesiace. Hexana, ok, shadow, ok, w sumie nie polski, ale o to nie chodzilo. Co masz jeszcze? Premiery co stoja 2 tygodnie? Feby? Narvie? Narozie czy inne gowna? Wszystko na tydzien, dwa, moze 3. Stoja moze po 2 miesiace niektore, ale po tygodniu tam gra juz 10 osob, moze i nawet 50. Ale nic sie nie dzieje. Jednym slowem jest do dupy.

Nie tworze serwera na p?? roku. Od tego b?d? kolejne edycje, aby co edycje zbiera? coraz to nowszych graczy. Dzi?ki za tolerancj?. :)

Sp?jrzmy prawdzie w oczy. Ile jest serwer?w rl map, kt?re stoj? d?u?ej ni? 3 miesi?ce? 5? 10? A moze ze 2 albo 3?
Tak mozna powiedziec o kazdym serwerze. Nie zaleznie od tego jaki serwer robisz, od ciebie zalezy czy bedzie stac dlugo czy nie. Ale. Jesli ma stac z 5 graczami online, to troche nie ma sensu. I tu wlasnie pojawia sie to o czym mowilem. Jak juz bedziesz mial troche graczy, to z rl odejda szybciej niz z wlasnej mapy. Tylko na wlasna mape trudniej jest ich przyciagnac na poczatku.
Wniosek? Jesli chcesz latwiej sciagnac i szybciej stracic to rl/random evo. Jesli chcesz miec trudniej, ale jak juz dasz rade to stabilniej, to sie bardziej oplaca celowac w cos wlasnego :P
W ogole teraz jest ciezko z serwerami. Moze nie wszystkim, bo br to gra jeszcze duzo. Ale polakow gra juz bardzo malo. Jedynie ok 10% graczy na otsach to polacy. Kiedys bylo to cos pod 40% albo wiecej.
Ale serio. Pokaz mi teraz te rl mapy ktore stoja dluzej niz 3 miesiace. Hexana, ok, shadow, ok, w sumie nie polski, ale o to nie chodzilo. Co masz jeszcze? Premiery co stoja 2 tygodnie? Feby? Narvie? Narozie czy inne gowna? Wszystko na tydzien, dwa, moze 3. Stoja moze po 2 miesiace niektore, ale po tygodniu tam gra juz 10 osob, moze i nawet 50. Ale nic sie nie dzieje. Jednym slowem jest do dupy.

To co nazwa?e? g?wnem s? najlepszymi serwerami, kt?re kiedykolwiek sta?y, zrobione DLA GILDII I PVP, ale ?eby wiedzie? jaki serwer wypali i ?ci?gn?? graczy, trzeba by? jednym z nich. Czemu na serwerach evo, kt?re by?y pobugowane na ka?ym kroku, nawet nie b?d? tu nazw przytacza?, bo ka?dy wie o jakie chodzi, ale by?o tam w chuj os?b, bo go?cie, kt?rzy byli w supporcie, znali si? bardzo dobrze z liderami. Teraz mi napiszesz, ?e 500 os?b by?o tylko przez 3 dni, ale i tak i w?a?ciciel mia? zysk, (bo wiem doskonale ile mieli wp?ywu za 3 dni, bo reszta stania serwera prawie zysk?w nie by?o, ale jestem pewny, ?e nie jeden serwer tyle w miesi?c, czy dwa nie zarobi?) oraz zysk mia?y gildie, kt?re gra?y i si? pobi?y i mia?y z tego frajd?. ?eby zrobi? dobry serwer 8.6 trzeba mie? du?e poj?cie o pvp przede wszystkim, ?eby wszystko ?adnie zbalansowa?. Mam nadziej?, ?e octana postoi ile ma posta?, zrobi przerw?, ?eby gdzie indziej pogra? i pu?ci kolejn? edycj?. Prosz? Samman, nie trzymaj tego serwera na si?? d?u?ej ni? miesi?c, czy dwa, bo to nie ma sensu :)
Powodzenia Ci ?ycz?, sam raczej nie wbij?, bo gram na realu, ale popisz? do znajomych ?eby wbili :)

@up Dzi?ki serdecznie za jak?kolwiek pomoc :) Sam jestem graczem tego typu serwer?w i wiem na co aktualnie 'lec?' gracze :P Jednak nie k???cie si? Panowie, bo nie ma sensu spina? si? nie potrzebnie.

To co nazwa?e? g?wnem s? najlepszymi serwerami, kt?re kiedykolwiek sta?y, zrobione DLA GILDII I PVP, ale ?eby wiedzie? jaki serwer wypali i ?ci?gn?? graczy, trzeba by? jednym z nich. Czemu na serwerach evo, kt?re by?y pobugowane na ka?ym kroku, nawet nie b?d? tu nazw przytacza?, bo ka?dy wie o jakie chodzi, ale by?o tam w chuj os?b, bo go?cie, kt?rzy byli w supporcie, znali si? bardzo dobrze z liderami. Teraz mi napiszesz, ?e 500 os?b by?o tylko przez 3 dni, ale i tak i w?a?ciciel mia? zysk, (bo wiem doskonale ile mieli wp?ywu za 3 dni, bo reszta stania serwera prawie zysk?w nie by?o, ale jestem pewny, ?e nie jeden serwer tyle w miesi?c, czy dwa nie zarobi?) oraz zysk mia?y gildie, kt?re gra?y i si? pobi?y i mia?y z tego frajd?. ?eby zrobi? dobry serwer 8.6 trzeba mie? du?e poj?cie o pvp przede wszystkim, ?eby wszystko ?adnie zbalansowa?. Mam nadziej?, ?e octana postoi ile ma posta?, zrobi przerw?, ?eby gdzie indziej pogra? i pu?ci kolejn? edycj?. Prosz? Samman, nie trzymaj tego serwera na si?? d?u?ej ni? miesi?c, czy dwa, bo to nie ma sensu :)
Powodzenia Ci ?ycz?, sam raczej nie wbij?, bo gram na realu, ale popisz? do znajomych ?eby wbili :)
Prosze cie, mi to mowisz? Myslisz, ze jakie ja serwery stawialem? Ze na moim evo nie bylo startu 2 razy w miesiacu bo teamy chcialy wbic? :D
Ja wiem o co chodzi. Sprawa wyglada tak, ze jedni chca grac na stale na jednym serwerze, a inni wchodza sie pobic i wychodza. Z administracja jest tak samo. Jedni startuja i chca trzymac serwer rok czy trzy lata, inni startuja z zalozeniem, ze serwer postoi 2 tygodnie i za miesiac kolejny start. Mi sie dawno temu znudzilo granie na serwerach przez tydzien i zmiana. Znudzilo mi sie juz tez stawianie takich serwerow. Na spokojnie teraz bym chcial postawic serwer na dluzej i pewnie tak zrobie. Ale problem w tym, ze wiele osob jest przyzwyczajonych do zmieniania serwera i nawet jesli administracja robi serwer z planem na przyszlosc, to wszystko psuja ci ktorzy wychodza po tygodniu. I nawet taki serwer pada, bo gra tam garstka ludzi. I tu jest problem taki, ze ci ktorzy szukaja gry na dluzej, maja bardzo malo opcji.
Btw. Zadnych serwerow nie obrazalem i nie wymienialem w zlych intencjach. Na chyba wszystkich z nich gralem i po 5 edycji nawet. Chodzi mi glownie o to, ze ja sie chyba juz stazeje i chcial bym na spokojniej miec stabilny ots na dluzej, czy to do gry, czy to do administracji nim.
Troche nie na temat pisze juz? Nie? Bo co ma do tego octana? ;p

Tego typu dyskusje -> PW nast?pnym razem

Prosze cie, mi to mowisz? Myslisz, ze jakie ja serwery stawialem? Ze na moim evo nie bylo startu 2 razy w miesiacu bo teamy chcialy wbic? :D
Ja wiem o co chodzi. Sprawa wyglada tak, ze jedni chca grac na stale na jednym serwerze, a inni wchodza sie pobic i wychodza. Z administracja jest tak samo. Jedni startuja i chca trzymac serwer rok czy trzy lata, inni startuja z zalozeniem, ze serwer postoi 2 tygodnie i za miesiac kolejny start. Mi sie dawno temu znudzilo granie na serwerach przez tydzien i zmiana. Znudzilo mi sie juz tez stawianie takich serwerow. Na spokojnie teraz bym chcial postawic serwer na dluzej i pewnie tak zrobie. Ale problem w tym, ze wiele osob jest przyzwyczajonych do zmieniania serwera i nawet jesli administracja robi serwer z planem na przyszlosc, to wszystko psuja ci ktorzy wychodza po tygodniu. I nawet taki serwer pada, bo gra tam garstka ludzi. I tu jest problem taki, ze ci ktorzy szukaja gry na dluzej, maja bardzo malo opcji.
Btw. Zadnych serwerow nie obrazalem i nie wymienialem w zlych intencjach. Na chyba wszystkich z nich gralem i po 5 edycji nawet. Chodzi mi glownie o to, ze ja sie chyba juz stazeje i chcial bym na spokojniej miec stabilny ots na dluzej, czy to do gry, czy to do administracji nim.
Troche nie na temat pisze juz? Nie? Bo co ma do tego octana? ;p

Ludzie chc? si? ustabilozowa?, za?o?y? rodziny, Kikimora szuka stabilizacji w Tibii XD NO OFFENCE XD

nie robie serwera dla gildii wiec jak wbija to wbija jak nie to nie, to czy jest news czy nie nei ma znaczenia
Dok?adnie rok i 10 dni temu pisa?e? co innego.
W sumie nie wa?ne, jestem tylko graczem i wbijam tam gdzie mi pasuje, albo ots znajomych XD

MY CI TEMAT OD?WIE?AMY.

Za co Wy go tu propsujecie? Po zapowiedzi i acc makerze mog? stwierdzi? ?e kole? pracowa? nad nim maksymalnie tydzie? pod warunkiem ?e "robi?" go sam. Nie masz gildi - nie jeste? w TOP. Mimo to ?e mamy jeden z najbardziej dopracowanych OTS-?w (Thornera) nikt tam prawie nie gra. Pojedy?cze osoby propsuj? czasami, kto? z zagranicy wejdzie i napisze co? mi?ego ale nic poza tym. Musz? si? zgodzi? z Kiki ?e maj?c byle g?wno a znaj?c odpowiednie osoby jeste? w stanie by? w TOP. Jedynym wyznacznikiem w tych czasach jaki wp?ywa na ocen? serwera jest liczba os?b online. Szlak mnie trafia jak startuje z now? edycj? i ludzie pisz? "Lipny OTS, Do dupy - wychodz? itd) tylko przez to ?e nie ma wystarczaj?cej ilo?ci os?b. A czemu jest ma?o? Bo nie ma gildii! A wchodz?c na kt?r?kolwiek tygodni?wk? w kt?rej w 2-3 min mo?na znale?? wiele b??d?w ludzie pisz? "Super OTS, lepszego nie widzia?em" czemu nie widzia?e?? Bo jeste? kretynem kt?ry wbija tam gdzie gildie. Kiedy? jak zrobi?e? co? innowacyjnego, wykaza?e? si? pomys?owo?ci? to i tak mia?e? pewny sukces, bo to gildie bi?y si? o Tw?j serwer, a nie odwrotnie. Je?eli kto? b?dzie mia? ochot? mnie flame-owa? ?e robie sobie pseudo reklam? niech wbije na Thornere wska?e chocia?by jeden bug b?d? powie "co jest nie tak".

Najwidoczniej nie jeste? poinformowany. Serwera nie robie max tydzie?. Je?eli my?lisz, ?e zapowied? + acc = ca?a praca to jeste? w b??dzie.

Czeka?a mnie tak?e inna praca, taka jak skonfigurowanie tego serwera, skompilowanie, przystosowanie go pod panel administracyjny, wyeliminowanie b??d?w ze skryptami, zmodyfikowanie mapy, napisanie nowych system?w. Nie obchodzi mnie to, co masz na "Twoim" serwerze. Skoro jest taki cud, mi?d bez b??d?w to chwal si? tym gdzie indziej. Opinia jak najbardziej nie na miejscu.

---------- Tre?? dodana o 00:59 ----------

To samo mog? powiedzie? o Tobie - layout z internetu, wgrany, lekko przerobiony. ;)

Naucz si? czyta? ze zrozumieniem, napisa?em wyra?nie "Po zapowiedzi i acc makerze mog? stwierdzi? ?e kole? pracowa? nad nim maksymalnie tydzie?". A nie napisa?em "zapowied? + acc = ca?a praca". A wi?c zaszczycisz nas informacj? jakie to nowe systemy "napisa?e?"? Bo z zapowiedzi ani ze strony nie mog? si? nic wyczyta?. Kilka lat temu takie serwery jak Tw?j z tym acc kupowa?o si? po 30 z? na allegro. Nie chc? Ci? obra?a?, serio ale to co usilnie pr?bujesz reklamowa? nie r??ni si? niczym szczeg?lnym od xxxx datapack?w. Dobra rada: najpierw dopracuj sw?j serwer, zr?b dobr? zapowied? i zr?b co? kreatywnego a nie wciskaj ludziom to "co?". A co do mojego layoutu to owszem jest z internetu ale czy to jest co? nadzwyczajnego? 95% serwer?w wykorzystuje layout dost?pny publicznie (po co dok?ada? sobie pracy, kt?rej jest i tak du?o?). Co do "lekko przerobiony" - mo?e nie b?d? tego komentowa?, bo po co mam si? denerwowa? :) Na t? chwil? to jest moje zdanie na temat Twojego projektu. Jak odpalisz serwer ch?tnie zobacz? co tam "napisa?e?" i by? mo?e zmieni? swoje zdanie. A tymczasem nie b?d? Ci nabija? post?w bo cel dla kt?rego tu napisa?em by? inny.

Od?wie?am!

Dodali?my Rush Event, ka?dy zna chyba taki event :) Red vs Blue - niesamowite nagrody, kt?re czekaj? na Was!

Przypominam o bonusie: pierwsze 100 kont - 50 punkt?w premium.

Zapraszam do rejestracji!

http://octana.pl/?subtopic=createaccount

Start serwera prze?o?ony na 14.08 o godzinie 20.00 - z racji, ?e chcemy dopracowa? serwer jak najlepiej.

Odp: Octana.pl Real MAP 8.60, PKT dla Gildii, Hunting Roomy! | Startuje 14 sierpnia!

EfoHcZ5.png
JXPrGSo.png

on1FwMG.png

Odp: Octana.pl Real MAP 8.60, PKT dla Gildii, Hunting Roomy! | Startuje 14 sierpnia!

Dodali?my nowego quest'a na Nightmare Shield'a
Ju? dzi? powinien pojawi? si? film z wykonywanego zadania.
Zapraszamy do rejestracji - przypominam, ?e pierwsze 100 kont otrzymuje bonusowe punkty na start!

---------- Tre?? dodana o 20:25 ----------

Start 14 sierpnia. Zapraszam serdecznie do rejestracji!

Jak z itemami z SMS Shopu? s? do zdobycia w grze?

Tak, s?. Film z quest'u przedstawia to :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry