OdSiebie.com zamkni?te.

Status
Zamknięty.

Mentorekk

User
Październik 31, 2009
Liczba reakcji
3
Serwis odsiebie.com zosta? zamkni?ty, tw?rca tego serwisu zosta? najprawdopodobniej zatrzymany przez Wroc?awsk? policje.

Odsiebie.com - Serwis do hostowania plik?w, przer??nych, obrazk?w, piosenek, program?w, streszczaj?c, by? serwisem do magazynowania plik?w, odsiebie.com nie umo?liwia? tylko uploadowania plik?w ale r?wnie? wsp??dzielenie zgromadzonych w serwisie plik?w, co jest praktycznie r?wnoznaczne z ich udost?pnianiem. Ta ostatnia czynno?? z kolei jest w polskim prawie zakazana, je?li udost?pniamy pliki chronione prawem autorskim osobom spoza naszej rodziny i kr?g?w towarzyskich.

Jak mo?na zauwa?y? na forum Club-nation.eu Policja znalaz?a w mieszkaniu tw?rcy serwisu, no?niki danych, na kt?rych znajdowa?y si? m.in. pirackie kopie film?w.

Zabezpieczono tak?e logi serwisu, co oznacza, ?e policja ma dost?p do danych, umo?liwiaj?cych identyfikacj? os?b udost?pniaj?cych pliki za pomoc? OdSiebie.com. Maj?c na wzgl?dzie dotychczasow? aktywno?? policji na tym polu, niekt?re z tych os?b mog? spodziewa? si? kontroli legalno?ci posiadanych przez nich plik?w oraz praw do ich udost?pniania.

Wywiad z autorem serwisu, przeprowadzany we Wrze?niu.

YouTube - OdSiebie.com odpiera zarzuty o piractwo

Odp: OdSiebie.com zamkni?te.

Hmm, z tego co mi si? zdaje, by? ju? taki temat, ale c??, d?ugo si? utrzymywali. C?? w ko?cu to jest Polska policja i jak kogo? zabij? po 5 latach odkryj?, ?e to Ty.

Jeden z lepszych hosting?w jakie znam.

Nie ma limit?w, czasami tylko nie dzia?a?a strona i ten spalony dysk.

Przecie? ka?dy hosting wi??e si? z piractwem. Trzeba tylko si? przykrywa?, ?e to kopia zapasowa czy co?.
Wi?c na jakich podstawach zostali zatrzymany w?a?ciciel serwisu?

Nigdy nie korzysta?em z tej strony, mo?na by powiedzie? ?e wiedzia?em o niej, ale nie by?o tego czego? co by mnie przyci?gn??o. C??, zamkni?cie jednej z najwi?kszych stron do wymiany plik?w to z?y pomys?, a w regulaminie jest formu?ka "Administracja nie ponosi odpowiedzialno?ci za nielegalne pliki..", wi?c gdzie tutaj u?ycie m?zgu policji?

Ja nie korzystam z takich stron. Niewiadomo czy nie s? one p?atne. Je?eli kto? ogl?da? taki program w TVP zna stron? na kt?rej wymuszali od ludzi pieni?dze. Straszyli s?dem komornikiem itd

O tym incydencie wiem od dawna. Konta na onet.pl nie mam, ale skoro tutaj temat jest "na TNP" to moge nadrobi? wyra?enie mojego zdania...

Jak dlamnie to idioctwo.... Jest to zajebisty hosting... To by? upload jak rapidshare, speeydhsare tylko lepszy. Ka?dy m?g? widzie? komentarze oraz zobaczy? dan? rzecz.... - przez co wiedzia? co ?ci?ga.... Na ka?dym serwisie znajdziemy pliki bez praw autorskich - nawet na rapidshare.... Tak wi?c si? dziwie, czemu OdSiebie ma zarzuty a czemu rapid dzia?a i si? ?mieje??

Pozatym powiem tylko jedno... Kto teraz kupuje p?yty za $$?? Kto? kupi? - nie. Wi?c po co prawa autorskie, skoro i tak kto? wpisze w google.pl nazwe piosenki i ?ci?gnie ow? rzecz. P?yty kupuj? tylko fajni zespo??w. A skoro jest fanem to z neta nie ?ci?gnie... To po co blokowa? innym? - Takie co? to tylko udaremnianie swojej s?awy. Kto? nie widzi twoich piosenek - nie zna ciebie. Dla mnie to idioctwo zespo??w, tw?rc?w film?w itp....

Pozatym dziwie si? Polskiemu prawu. Tyle ju? by?o temat?w nie tylko oto. Mamy zjebany system szkolenia - masakra. Full nauki, nie potrzebnych materia??w - roboty z nas robi?, kt?re s? poszkodzowane. Amerykanin w wieku 15 lat, umie tyle co 12 latek - jest rozlu?niony i znajduje czas na przyjaci?? itp. Potem dorasta i zarabia w huj hajsu.. U nas? Nie jeste?my rozlu?nieni, boli nas g?owa, albo komp albo nauka - poniewaz jej jest full - brak czasu na przyjaci??. Potem? Dorastamy i zarabiamy krocie... Np w sklepie - gdzie nasza ci??ko w?o?ona wiedza si? marnuje......

Potem tyle. Uczyli nie, ?e "Polska" to pi?kny kraj. Owszem pi?kny - ale ludzie ?yj?cy w nim g?upi. Tak nas historia nauczy?a, a my mimo co sobie tylko droge utrudniamy.... Powiedzcie mi - jaki kraj ma 2 litery = brzmi?ce tak samo... Po co nam "rz" i "?" ??? To ta sama litera kurwa ma?! To ?mianie si? z Polak?w. A potem taki 10-latek nic nie ?wiadomy co? napisze i ca?e forum z niego ryczy.... Dlaczego? Bo jest ma?y.... Poniewa? jebane huje tego nie usun? tylko zostawiaj? to... Po co nam "h" i "ch" ?? To jest to samo omgfgf!!!

Szczerze wam powiem. Polska to pi?kny kraj - ale jak dlamnie g?upi. Jakby mieli zabija? za wyznanie narodowo?ci Polskiej - ukry?bym j?.
To moje zdanie.
Pozdrawiam.

Notka moderatorska:
Sklejone.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Szkoda, ?e to zosta?o zamkni?te. Nie u?ywa?em tego, jako miejsca, gdzie m?g?bym wrzuca? pliki, ale cz?sto zdarza?o mi si? ?ci?ga? z niego np. gry na telefon.

Dziwi tylko jedno. Wobec punktu regulaminu m?wi?cym o tym, ?e administrator nie ponosi odpowiedzialno?ci, policja w moim odczuciu ?le si? zachowa?a. Polska.

szkoda mi tej strony odsiebie.com du?o fajnych ?eczy mozna by?o z tamt?d sciagn??, ogl?daj?c ten temat przypomniala mi sie akcja hmmm nie pamietam dokladnie ile to bylo lat temu ale tez policja zamkn??a tego typu strone to dzien p??niej hackerzy zamkneli stron? Policja. pl haha nie wiem czy kojazycie

Status
Zamknięty.
Back
Do góry