Old Real or Custom OT?

klavius

Active User
Wrzesień 30, 2008
Liczba reakcji
1
Witajcie,

Temat nie wiem czy w dobrym dziale, ale sporo si? pozmienia?o od ostatnich 2-3 lat, wi?c spr?bowa?em ?e napisz? tutaj.

Idea jest prosta back to old. Chyba ka?dy kto kiedy? zaczyna? gra? w tibie mia? swoje prze?ycia i wzwody i upadki ka?dy pami?ta Tibie tak? jak? chce i ka?dy rajcuje si? z tego co kiedy? osi?gn?. Po wielkiej fali, wysyp?w ots?w, 7.1, 7.4 ,8.0 nadszed? czas na zrobienie czego? konkretnego i od podstaw. Jak wiemy wi?kszo?? ots?w trzyma si? kr?tko patrz?c na oryginala, mastercores , clasicula czy tam na realotsa, miesi?c , dwa trzy? ots pada przyczyna jest prosta zawsze jest z?a podstawa, czy to bugi, czy boty czy inne czynniki odpowiadaj?ce server dobry ale co z tego? skoro to jest kolos na glinianych nogach. Jedynie Chyba tibianic co? si? tam trzyma. I tak w k??ko nowy server, nowi gracze,
Reset serva , starzy gracze odchodz?, p?? zostaje wierz?c ?e tym razem b?dzie lepiej , nowi gracze itd..

Dobra ale co to wszystko ma znaczy?? Ot?? chc? postawi? server w?a?nie zrobiony od pocz?tku do ko?ca, dobre podstawy i osi?gniecie wyznaczonego celu, nie pieni?dze priorytetem lecz dobra zabawa , teamplay i rozrywki.

DEDYK jest op?acony z g?ry na 3 lata , spokojnie popcha 1000 os?b, do tego dobre proxy. Sam wywali?em sporo kasy , mam motywacj? , ch?ci do pracy nad projektem a to jest dla mnie najwa?niejsze.

Propozycj? s? takie:

Tibia 7.1 ,7.4 , 8.0
Preferowa?bym Real , ale oczywi?cie w gr? wchodzi tak ?e custom.

Prosz? was o pomoc , a dok?adnie o wasze zdanie na ten temat, jakie wizje macie, co chcieliby?cie, a najwa?niejsze jaki klient by?cie preferowali z w/w listy.

Nie chc? tworzy? jakiego evo, orsh real otsa czy co? , klimatycznie, rpg’owo i sukcesywnie.

Po jako takiej wst?pnej organizacji, projekt b?dzie utworzony w ci?gu paru dni, oczywi?cie codzienny update listy prac jakie w?a?nie si? b?d? odbywa?.

Odp: Old Real or Custom OT?

Ciesz? si? z twoich rozmy?la?, ale podstaw? dla Ciebie to niech b?dzie najpierw znalezienie odpowiedniego dzia?u forum, nie wpierdzielanie si? do og?osze? serwer?w.

Old real map odpada. Ka?dy kto gra oldstyle ju? wiele razy gra? na old realmapkach. Mi ju? si? to znudzi?o. Ch?tnie zagra?bym na jakim? porz?dnym serwerze rpg w starym dobrym stylu z w?asn? mapk?. Fajnie by by?o zobaczy? na takim serwie jakie? nowe questy, a nie ci?gle tylko dhq, anni etc.
Tzymam kciuki, old serwery zawsze mile widziane :-)

Jak dla mnie zdecydowanie rl bynajmniej jest gdzie sie napierdalac a nie latac po respach (custum)...

Back
Do góry