-Łatwy Opera, nie podkre?la b??d?w? - Rozwi?zanie.

Status
Zamknięty.

Mentorekk

User
Październik 31, 2009
Liczba reakcji
3
Pewnie nie raz mia?e? problem z tym, ?e twoja przegl?darka nie podkre?la b??d?w, w tym wypadku jest to Opera, mamy na to rozwi?zanie, o tym w?a?nie jest ten poradnik, mi?ego czytania, b??dy prosz? zg?asza? w temacie.

Mo?e od razu do rzeczy.

Opera nie podkre?la b??d?w ortograficznych, jak to zmieni?, to proste, wystarczy klikn?? prawym przyciskiem myszy w okienku do napisaniu posta, komentarzu, jest tam opcja sprawdzaj pisowni?, musimy na ni? klikn?? aby by?a zaznaczona, tak jak wida? na zdj?ciu poni?ej.

2dhtxsp.jpg

Kiedy mamy ju? tak zaznaczone, klikamy ponownie prawym przyciskiem myszy, tym razem wybieramy S?owniki i klikamy, Dodaj lub usu? s?owniki...

Nast?pnie wpisujemy w tym okienku, kt?re wida? na zdj?ciu ni?ej, Polski

2qib6vn.jpg

Wyszuka?o nam ten Polski j?zyk, a wi?c klikamy na niego raz i klikamy dalej, zacznie si? ten j?zyk pobiera?, po chwili b?dziesz musia? zaakceptowa? licencj?, jest ona bardzo d?uga, wi?c przyznam si?, ?e jej nie czyta?em, zaakceptowa?em j? i klikn??em przycisk dalej.

Moim oczom ukaza?a si? o to tak? wiadomo??.

sevo0h.jpg

Wybra?em j?zyk Polski klikn??em zako?cz i od tej pory, nasza przegl?darka zacz??a podkre?la? nam nasze liter?wki.

2cp56av.png

Informacje og?lne.

Testowane na: Opera 10.01
Poradnik napisany przez: Mentorekk
Poradnik napisany: 31 pa?dziernika 2009 o godzinie 16:00

Zabraniam umieszczania poradnika, na innych forach bez mojej zgody.

Odp: Opera, nie podkre?la b??d?w? - Rozwi?zanie.

Bardzo ?adny poradnik, ale mi si? niestety nie przyda, gdy? mam Mozill?. Przenios?em si? na ni?, poniewa? podkre?la ona b??dy ortograficzne, ale widz?, ?e nie musia?em si? przenosi? ;]

Status
Zamknięty.
Back
Do góry