Orc Fortress

Status
Zamknięty.

Asmodee

Active User
Marzec 26, 2010
Liczba reakcji
8
Hello,
pami?tacie mnie jeszcze?? To ja! Wasz kochany tibialogin:>. Po d?u?szej przerwie, postanowi?em napisa? dla was kolejny, czwarty poradnik o expowiskach tibijskich na facc! Zajm? Wam chwil? na przeczytanie o moich pracach. :p Czytaj?c je nie b?dziesz si? nudzi? jak to przy innych oklepanych poradnikach, poniewa? b?dzie w nich ta nutka rozrywki. Nie przed?u?aj?c:
  1. Opis
  2. Od kt?rego lvla
  3. Potwory
  4. Mapy
  5. Porady
  6. Co warto zbiera?
  7. Orc Fortress Quest
1. Opis
Wi?c jak ju? pewnie wiesz, teraz opisz? miejsce, na kt?rym b?dziesz (no bo jak czytasz to chyba nie bez powodu nie?? :>) expi?. Wi?c od razu przejd? do rzeczy. Orc Fortress (zwany tak?e jako Orc Land czy Ulderek's Rock) jest po?o?one na wschodnim wybrze?u kontynentu. Najbli?szym miastem Fortecy jest Ab'dendriel, znajduj?cy si? na p??nocny- zach?d od niej. Jest miejscem do bardzo szybkiego expienia jak i zarobku. Znajduje si? tam jeden quest, kt?ry opisz? p??niej. Na razie zapraszam do obejrzenia czy mamy po co wybiera? si? do Orc Fortress :>.
A tu mapki jak doj?? do OF ;):
OF_Quest1.png

2. Od kt?rego lvla
Tu nie b?d? si? za bardzo rozpisywa?. Ale co? napisa? trza ;).
Sama ziemia (tzn. ziemia, wie?e stra?nicze i obozy):
  • Rycerze- 35 poziom, knight set, warrior helmet, leather boots, dragon shield, 60/60
  • Paladyni- 25 poziom, blue set, crown helmet, BoH, dragon shield, 60/XX
  • Profesje magiczne- 35 poziom, blue set, crown helmet, BoH, dragon shield
Ca?a forteca:
  • Rycerze- 45, crown set (ew. knight), crusader helmet, leather boots, crown shield, 70/70
  • Paladyni- 35, reszta jak (Paladyn ofc :>) wy?ej
  • Profesje magiczne- 45, reszta jak (ofc jak profesje magiczne o.O) wy?ej
3. Potwory lvla
Ehh jestem troch? zm?czony bo ca?? sobot? imprezowa?em ale macie tutaj potwory :D:
  • Orc Rider
    Orc_Rider.gif

Exp: 110
    HP: 180
  • Orc Warlord
    Orc_Warlord.gif

Exp: 670
    HP: 950
  • Orc Berserker
    Orc_Berserker.gif

Exp: 195
    HP: 210
  • Cyclops
    Cyclops.gif

Exp: 150
    HP: 260
  • Stone Golem
    Stone_Golem.gif

Exp: 160
    HP: 270
  • Dragon
    Dragon.gif

Exp: 700
    HP: 100
  • Orc Leader
    Orc_Leader.gif

Exp: 270
    HP: 450
  • Beholder
    Beholder.gif

Exp: 170
    HP: 260
  • Oraz boss- Warlord Ruzad
    Warlord_Ruzad.gif

Exp: ok. 1700
    HP: ok. 2500
4. Mapy
Niestety nie posiadam ?adnych map OF. Jednak?e daj? wam jedn? znajduj?c? si? na tibia-wiki.net:
Ulderek%27s_Rock.png

Legenda:
  1. Na poziomie 0- wej?cie na ziemie ork?w, na +1 wyverny
    Wyvern.gif

Exp: 795
    HP: 515
  2. Wie?e stra?nicze
  3. Obozy ork?w
  4. Forteca
  5. Domy na ska?ach
5. Porady
  • Bierz ze sob? du?o potek, poniewa? nigdy nie wiadomo czy nie stracisz ich na dw?ch potworach;
  • Uwa?aj na orki leadery, warlordy i berserki, kt?rych jest bardzo du?o na 0 poziomie;
  • Uciekaj?c przed potworem (jak paladyn) nie wpakuj si? w kolejne takie jak: Orc Shaman czy Berserker;
  • Miej du?o spear?w lub amunicji;
  • Zanim zaczniesz tam regularnie expi? zr?b 2- 3 wyprawy (z du??, a nawet bardzo du?? ilo?ci? potek) badaj?c teren (tzn. co, gdzie mniej wi?cej wyst?puje.
6. Co warto zbiera?
Zamieszczam tu co warto zbiera? (jak sama nazwa wskazuje -.-). Najbardziej warte rzeczy umieszczam na samym pocz?tku.
Gold Ring 10 oz. ~ 80000 gp.
Small Diamond 10 oz. ~ 30000 gp.
Stealth ring 10 oz. ~ 2000 gp.
Green Dragon Leather 10 oz. ~ 1667 gp.
Dragonbone Staff 10 oz. ~ 1667 gp.
Green Dragon Scale 10 oz. ~ 1250 gp.
Crusader Helmet 10 oz. ~ 1154 gp.
Wand of Inferno 10 oz. ~ 1112 gp.
Terra Rod 10 oz. ~ 800 gp.
Warrior Helmet 10 oz. ~ 736 gp.
Dragon Shield 10 oz. ~ 667 gp.
Wand of Decay 10 oz. ~ 435 gp.
Beholder Shield 10 oz. ~ 256 gp.
Dragon Hammer 10 oz. ~ 207 gp.
Beholder Eye 10 oz. ~ 160 gp.
Halberd 10 oz. ~ 45 gp.

Z uwagi, i? na ka?dym serverze cena wybranego przedmiotu jest inna, zamie?ci?em ceny u npc.
Mo?e kiedy? zrobi? list?, na kt?rej b?dzie server i cena, lecz na razie musicie si? zadowoli? tym co jest.
PS. Jak kto? mo?e to niech napisze po ile te rzeczy stoj? u niego (na serverze ofc o.O). Daje 3 reputki i wpis w 'Credits' na dole ;).
7. Orc Fortress Quest
Podobnie jak w punkcie czwartym, nie posiadam ?adnych map tego questu wi?c zamieszczone tu zdj?cia s? z tibia-wiki.net :curse:. Niestety zdj?cie to jest w fatalnym stanie (tzn. rozmazane), je?li posiadasz mapk? tego questu, NIEZW?OCZNIE wy?lij j? do mnie (pkt. reputacji).
Wi?c przejd?my do rzeczy.
OF_Quest.png

1. Wchodzimy do fortecy
  2. Schodzimy zgodnie z mapk? na -1. Spotkamy tam Orci Berserkery, Leadery oraz Warlordy
  3. Idziemy ci?gle na wsch?d a? dojdziemy do zej?cia na -2
  4. Ostro?nie schodzimy (nie wiem jak ostro?nie ale ostro?nie ;X) na d??, gdzie ju? czekaj? na nas 3 Orci Warlordy, 4 Leadery oraz Dragon.
  5. Idziemy na wsch?d, a gdy... dojdziemy idziemy na p??noc, a? do bramki lvlowej.
  6. Przechodzimy przez ni? i walczymy z 3 Orcami Berserkerami, 4 Orcami Warlordami, 6 slime'ami, 4 Orcami Leaderami, 3 Orcami Riderami oraz 3 Orcami Shamanami.
  7. Idziemy na p??noc i bierzemy nagrody:
    • Knight Armor
      Knight_Armor.gif

Def: 12
      Cena:4000- 6000 gp
    • Knight Axe
      Knight_Axe.gif

Atk: 33
      Def: 21+1
      Cena: 2000- 3000 gp
    • Fire Sword
      Fire_Sword.gif

Atk: 35 (11 od ognia)
      Def: 20+1
      Cena: 4000- 6000 gp
  8. UWAGA!! w final roomie spotkasz kr?la ork?w! Pod ?adnym pozorem nie rozmawiaj z nim, poniewa? przywo?uje on bardzo du?o silnych potwor?w!!

W taki spos?b dobrn?li?my do ko?ca. Mam nadziej?, ?e przygoda (tzn. poradnik) wam si? podoba?
Oto moje pozosta?e dzie?a:
http://tibia.net.pl/propozycje/301464-dark-cathedral.html
http://tibia.net.pl/propozycje/300997-mount-sternum.html
http://tibia.net.pl/poradniki-tibia/301640-elvenbane.html

Credits:
  1. Ja ^_^
  2. Nivek- npc w que?cie

Aktualizacje:
4 VII 2010- kilka liter?wek, dodanie nagr?d z questa, poprawione kilka bbcode
5 VII 2010- 2 przecinki, zaktualizowanie punktu sz?stego, dodanie 'credits', dodane mapy jak doj??
9 VII 2010- dodany npc w que?cie

PRZECZYTAJ TO !!

Orc Fortress by Asmodee is licensed under a Creative Commons Uznanie autorstwa-U?ycie niekomercyjne-Bez utwor?w zale?nych 3.0 Unported License.
W oparciu o utw?r dost?pny pod adresem tibia.net.pl

Odp: Orc Fortress

Fajne ale mog?e? opisa? z jakim lvlem expi? w srodku na -1 itp :p
8/10

#up
wkr?tce dodam =)
#top
zaktualizowa?em punkt sz?sty, je?li kto? mi?y u?yczy mi po ile te itemki stoj? u niego na serverze dam trzy reputki oraz wpis w 'Credits' ;)

Ceny s? prawie na ka?dym ?wiecie takie same, r??ni? si? tylko kilkoma setkami/tysi?cami, sp?jrzmy na poszczeg?lne itemy.

Knight_Armor.gif
- Knight Armor.
Koszt, mi?dzy 4.000 a 6.000 gp. (40 platinum, 60 platinum).

Knight_Axe.gif
- Knight Axe.
Koszt, mi?dzy 1.000 a 3.000 gp. (10 platinum, 30 platinum).

Fire_Sword.gif
- Fire Sword.
Koszt, mi?dzy 4.000 a 6.000 gp. (40 platinum, 60 platinum).​

Co do poradnika, jest on napisany w sam raz, m?g?by? r?wnie? doda? kr?tki opis, kt?r? drog? mo?na tam zaj??, poniewa? s? tacy, kt?rzy nie wiedz? jak tam doj??. Peace.

Ostatnia edycja:

#up
nie chodzi?o mi o ceny nagr?d, ale o rzeczy z punktu sz?stego ;) A mapki zaraz dodam ;]

Bump
zapraszam do komentowania!!!

Nikt nie ma nic do napisania ?? :>

Napracowa?e? si?, ?adnie, czytelnie, poprawnie merytorycznie. Je?li znasz inne expowiska to ?mia?or?b kolejne poradniki, brawo + repucik dla Ciebie.

mi si? podoba chocia? szkoda ?e stare mapki ?ap 9/10 i repucika , zas?u?y?e?, bo okropnie si? nam?czy?e? , btw mog?e? napisa? cene itemku a nie za 10 oz. tylko za tyle ile wa?y , btw wiecie mo?e czy jest tam skrzynka od postmana ??

@edit

mog?e? te? o npc tam si? znajduj?cym co? wspomnie? , jak si?napisze hi to w chuj potwork?w przywo?a , nie polecam ;/

Brakuje taktyk zdobywania expa na OFie poszczeg?lnymi profesjami. W potworach nie ma Orca Shamana. Podsumowuj?c jest dobrze, ale mog?o by? lepiej. Popraw wskazane b??dy.

#up
ehh jakby? przeczyta? me inne poradniki by? wiedzia?, ?e nie zamieszczam wszystkich potwor?w ;]. A co do taktyk to nie zamieszcz?, poniewa? nie mam ?adnej postaci na rl, z powodu sprzeda?y ich, a nie mam sk?d ich wzi?? ;]

No ja Cie pami?tam, zawsze mia?e? jak dla mnie najlepsze poradniki do RL Tibi, masz na nie jaki? fajny spos?b, bo wygl?daj? bardzo dobrze i estetycznie.. og?lnie jest dobrze, ale nie znakomicie ; ) jest kilka ma?ych b??d?w.. kt?re zosta? wymienione wy?ej ;d

od?wie?am <tojesttoznakufsto>

Status
Zamknięty.
Back
Do góry