- Liczba reakcji
- 8
Hello,
pami?tacie mnie jeszcze?? To ja! Wasz kochany tibialogin:>. Po d?u?szej przerwie, postanowi?em napisa? dla was kolejny, czwarty poradnik o expowiskach tibijskich na facc! Zajm? Wam chwil? na przeczytanie o moich pracach.
Czytaj?c je nie b?dziesz si? nudzi? jak to przy innych oklepanych poradnikach, poniewa? b?dzie w nich ta nutka rozrywki. Nie przed?u?aj?c:
Wi?c jak ju? pewnie wiesz, teraz opisz? miejsce, na kt?rym b?dziesz (no bo jak czytasz to chyba nie bez powodu nie?? :>) expi?. Wi?c od razu przejd? do rzeczy. Orc Fortress (zwany tak?e jako Orc Land czy Ulderek's Rock) jest po?o?one na wschodnim wybrze?u kontynentu. Najbli?szym miastem Fortecy jest Ab'dendriel, znajduj?cy si? na p??nocny- zach?d od niej. Jest miejscem do bardzo szybkiego expienia jak i zarobku. Znajduje si? tam jeden quest, kt?ry opisz? p??niej. Na razie zapraszam do obejrzenia czy mamy po co wybiera? si? do Orc Fortress :>.
A tu mapki jak doj?? do OF
:
2. Od kt?rego lvla
Tu nie b?d? si? za bardzo rozpisywa?. Ale co? napisa? trza
.
Sama ziemia (tzn. ziemia, wie?e stra?nicze i obozy):
Ehh jestem troch? zm?czony bo ca?? sobot? imprezowa?em ale macie tutaj potwory
:
Niestety nie posiadam ?adnych map OF. Jednak?e daj? wam jedn? znajduj?c? si? na tibia-wiki.net:
Legenda:
Zamieszczam tu co warto zbiera? (jak sama nazwa wskazuje -.-). Najbardziej warte rzeczy umieszczam na samym pocz?tku.
Gold Ring 10 oz. ~ 80000 gp.
Small Diamond 10 oz. ~ 30000 gp.
Stealth ring 10 oz. ~ 2000 gp.
Green Dragon Leather 10 oz. ~ 1667 gp.
Dragonbone Staff 10 oz. ~ 1667 gp.
Green Dragon Scale 10 oz. ~ 1250 gp.
Crusader Helmet 10 oz. ~ 1154 gp.
Wand of Inferno 10 oz. ~ 1112 gp.
Terra Rod 10 oz. ~ 800 gp.
Warrior Helmet 10 oz. ~ 736 gp.
Dragon Shield 10 oz. ~ 667 gp.
Wand of Decay 10 oz. ~ 435 gp.
Beholder Shield 10 oz. ~ 256 gp.
Dragon Hammer 10 oz. ~ 207 gp.
Beholder Eye 10 oz. ~ 160 gp.
Halberd 10 oz. ~ 45 gp.
Z uwagi, i? na ka?dym serverze cena wybranego przedmiotu jest inna, zamie?ci?em ceny u npc.
Mo?e kiedy? zrobi? list?, na kt?rej b?dzie server i cena, lecz na razie musicie si? zadowoli? tym co jest.
PS. Jak kto? mo?e to niech napisze po ile te rzeczy stoj? u niego (na serverze ofc
). Daje 3 reputki i wpis w 'Credits' na dole
.
7. Orc Fortress Quest
Podobnie jak w punkcie czwartym, nie posiadam ?adnych map tego questu wi?c zamieszczone tu zdj?cia s? z tibia-wiki.net :curse:. Niestety zdj?cie to jest w fatalnym stanie (tzn. rozmazane), je?li posiadasz mapk? tego questu, NIEZW?OCZNIE wy?lij j? do mnie (pkt. reputacji).
Wi?c przejd?my do rzeczy.
W taki spos?b dobrn?li?my do ko?ca. Mam nadziej?, ?e przygoda (tzn. poradnik) wam si? podoba?
Oto moje pozosta?e dzie?a:
http://tibia.net.pl/propozycje/301464-dark-cathedral.html
http://tibia.net.pl/propozycje/300997-mount-sternum.html
http://tibia.net.pl/poradniki-tibia/301640-elvenbane.html
Credits:
PRZECZYTAJ TO !!

Orc Fortress by Asmodee is licensed under a Creative Commons Uznanie autorstwa-U?ycie niekomercyjne-Bez utwor?w zale?nych 3.0 Unported License.
W oparciu o utw?r dost?pny pod adresem tibia.net.pl
pami?tacie mnie jeszcze?? To ja! Wasz kochany tibialogin:>. Po d?u?szej przerwie, postanowi?em napisa? dla was kolejny, czwarty poradnik o expowiskach tibijskich na facc! Zajm? Wam chwil? na przeczytanie o moich pracach.
Czytaj?c je nie b?dziesz si? nudzi? jak to przy innych oklepanych poradnikach, poniewa? b?dzie w nich ta nutka rozrywki. Nie przed?u?aj?c:- Opis
- Od kt?rego lvla
- Potwory
- Mapy
- Porady
- Co warto zbiera?
- Orc Fortress Quest
Wi?c jak ju? pewnie wiesz, teraz opisz? miejsce, na kt?rym b?dziesz (no bo jak czytasz to chyba nie bez powodu nie?? :>) expi?. Wi?c od razu przejd? do rzeczy. Orc Fortress (zwany tak?e jako Orc Land czy Ulderek's Rock) jest po?o?one na wschodnim wybrze?u kontynentu. Najbli?szym miastem Fortecy jest Ab'dendriel, znajduj?cy si? na p??nocny- zach?d od niej. Jest miejscem do bardzo szybkiego expienia jak i zarobku. Znajduje si? tam jeden quest, kt?ry opisz? p??niej. Na razie zapraszam do obejrzenia czy mamy po co wybiera? si? do Orc Fortress :>.
A tu mapki jak doj?? do OF
:
2. Od kt?rego lvla
Tu nie b?d? si? za bardzo rozpisywa?. Ale co? napisa? trza
.Sama ziemia (tzn. ziemia, wie?e stra?nicze i obozy):
- Rycerze- 35 poziom, knight set, warrior helmet, leather boots, dragon shield, 60/60
- Paladyni- 25 poziom, blue set, crown helmet, BoH, dragon shield, 60/XX
- Profesje magiczne- 35 poziom, blue set, crown helmet, BoH, dragon shield
- Rycerze- 45, crown set (ew. knight), crusader helmet, leather boots, crown shield, 70/70
- Paladyni- 35, reszta jak (Paladyn ofc :>) wy?ej
- Profesje magiczne- 45, reszta jak (ofc jak profesje magiczne
) wy?ej
Ehh jestem troch? zm?czony bo ca?? sobot? imprezowa?em ale macie tutaj potwory
:- Orc Rider
Exp: 110
HP: 180 - Orc Warlord
Exp: 670
HP: 950 - Orc Berserker
Exp: 195
HP: 210 - Cyclops
Exp: 150
HP: 260 - Stone Golem
Exp: 160
HP: 270 - Dragon
Exp: 700
HP: 100 - Orc Leader
Exp: 270
HP: 450 - Beholder
Exp: 170
HP: 260 - Oraz boss- Warlord Ruzad
Exp: ok. 1700
HP: ok. 2500
Niestety nie posiadam ?adnych map OF. Jednak?e daj? wam jedn? znajduj?c? si? na tibia-wiki.net:
Legenda:
- Na poziomie 0- wej?cie na ziemie ork?w, na +1 wyverny
Exp: 795
HP: 515 - Wie?e stra?nicze
- Obozy ork?w
- Forteca
- Domy na ska?ach
- Bierz ze sob? du?o potek, poniewa? nigdy nie wiadomo czy nie stracisz ich na dw?ch potworach;
- Uwa?aj na orki leadery, warlordy i berserki, kt?rych jest bardzo du?o na 0 poziomie;
- Uciekaj?c przed potworem (jak paladyn) nie wpakuj si? w kolejne takie jak: Orc Shaman czy Berserker;
- Miej du?o spear?w lub amunicji;
- Zanim zaczniesz tam regularnie expi? zr?b 2- 3 wyprawy (z du??, a nawet bardzo du?? ilo?ci? potek) badaj?c teren (tzn. co, gdzie mniej wi?cej wyst?puje.
Zamieszczam tu co warto zbiera? (jak sama nazwa wskazuje -.-). Najbardziej warte rzeczy umieszczam na samym pocz?tku.
Gold Ring 10 oz. ~ 80000 gp.
Small Diamond 10 oz. ~ 30000 gp.
Stealth ring 10 oz. ~ 2000 gp.
Green Dragon Leather 10 oz. ~ 1667 gp.
Dragonbone Staff 10 oz. ~ 1667 gp.
Green Dragon Scale 10 oz. ~ 1250 gp.
Crusader Helmet 10 oz. ~ 1154 gp.
Wand of Inferno 10 oz. ~ 1112 gp.
Terra Rod 10 oz. ~ 800 gp.
Warrior Helmet 10 oz. ~ 736 gp.
Dragon Shield 10 oz. ~ 667 gp.
Wand of Decay 10 oz. ~ 435 gp.
Beholder Shield 10 oz. ~ 256 gp.
Dragon Hammer 10 oz. ~ 207 gp.
Beholder Eye 10 oz. ~ 160 gp.
Halberd 10 oz. ~ 45 gp.
Z uwagi, i? na ka?dym serverze cena wybranego przedmiotu jest inna, zamie?ci?em ceny u npc.
Mo?e kiedy? zrobi? list?, na kt?rej b?dzie server i cena, lecz na razie musicie si? zadowoli? tym co jest.
PS. Jak kto? mo?e to niech napisze po ile te rzeczy stoj? u niego (na serverze ofc
). Daje 3 reputki i wpis w 'Credits' na dole
.7. Orc Fortress Quest
Podobnie jak w punkcie czwartym, nie posiadam ?adnych map tego questu wi?c zamieszczone tu zdj?cia s? z tibia-wiki.net :curse:. Niestety zdj?cie to jest w fatalnym stanie (tzn. rozmazane), je?li posiadasz mapk? tego questu, NIEZW?OCZNIE wy?lij j? do mnie (pkt. reputacji).
Wi?c przejd?my do rzeczy.
- Wchodzimy do fortecy
- Schodzimy zgodnie z mapk? na -1. Spotkamy tam Orci Berserkery, Leadery oraz Warlordy
- Idziemy ci?gle na wsch?d a? dojdziemy do zej?cia na -2
- Ostro?nie schodzimy (nie wiem jak ostro?nie ale ostro?nie ;X) na d??, gdzie ju? czekaj? na nas 3 Orci Warlordy, 4 Leadery oraz Dragon.
- Idziemy na wsch?d, a gdy... dojdziemy idziemy na p??noc, a? do bramki lvlowej.
- Przechodzimy przez ni? i walczymy z 3 Orcami Berserkerami, 4 Orcami Warlordami, 6 slime'ami, 4 Orcami Leaderami, 3 Orcami Riderami oraz 3 Orcami Shamanami.
- Idziemy na p??noc i bierzemy nagrody:
- Knight Armor
Def: 12
Cena:4000- 6000 gp - Knight Axe
Atk: 33
Def: 21+1
Cena: 2000- 3000 gp - Fire Sword
Atk: 35 (11 od ognia)
Def: 20+1
Cena: 4000- 6000 gp
- Knight Armor
- UWAGA!! w final roomie spotkasz kr?la ork?w! Pod ?adnym pozorem nie rozmawiaj z nim, poniewa? przywo?uje on bardzo du?o silnych potwor?w!!
W taki spos?b dobrn?li?my do ko?ca. Mam nadziej?, ?e przygoda (tzn. poradnik) wam si? podoba?
Oto moje pozosta?e dzie?a:
http://tibia.net.pl/propozycje/301464-dark-cathedral.html
http://tibia.net.pl/propozycje/300997-mount-sternum.html
http://tibia.net.pl/poradniki-tibia/301640-elvenbane.html
Credits:
- Ja ^_^
- Nivek- npc w que?cie
Aktualizacje:
4 VII 2010- kilka liter?wek, dodanie nagr?d z questa, poprawione kilka bbcode
5 VII 2010- 2 przecinki, zaktualizowanie punktu sz?stego, dodanie 'credits', dodane mapy jak doj??
9 VII 2010- dodany npc w que?cie
4 VII 2010- kilka liter?wek, dodanie nagr?d z questa, poprawione kilka bbcode
5 VII 2010- 2 przecinki, zaktualizowanie punktu sz?stego, dodanie 'credits', dodane mapy jak doj??
9 VII 2010- dodany npc w que?cie
PRZECZYTAJ TO !!

Orc Fortress by Asmodee is licensed under a Creative Commons Uznanie autorstwa-U?ycie niekomercyjne-Bez utwor?w zale?nych 3.0 Unported License.
W oparciu o utw?r dost?pny pod adresem tibia.net.pl