Własny klient Oryginalny klient ze soundtrackiem

Status
Zamknięty.

fridai

Forum friend
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
9
Witam, tworz?/mappuj? sw?j ots od 2 lat, mam pytanie dosy? nietypowe, Czy da?oby rad? dorobi? do klienta tibii odtwarzacz muzyki? mam na my?li taki kt?ry by?by r?wnie? po prawej w okienkach, mia?by ju? domy?lne soundtracki kt?re by?yby odtwarzane podczas pobytu w danej lokacji. Oczywi?cie to tylko moja osobista wizja tego do czego chcia?bym pod??y? na ile to jest mo?liwe chcia?bym si? dowiedzie? od was, jaki j?zyk programowania, od czego musia?bym zacz??/u?y? by to stworzy? i czy to mo?liwe i jak trudne do wykonania. Pozdrawiam ;)

Odp: Oryginalny klient ze soundtrackiem

Tak jest to mo?liwe, sam to zaimplementowa?em do mojego DBNS, mo?esz to robi? dowolnie w C#, C++ itd. zale?y w czym Ci pasuje, musisz jedynie napisa? w?asne mini-api do klienta [dll], co do odtwarzania muzyki polecam http://www.un4seen.com/ bo sam korzystam z tej biblioteki w kliencie, a pobieranie aktualnej pozycji to ju? przez dll, poczytaj wi?cej o tym na tpforums.

/up Opowiesz mi kilka rzeczy, o tym co da?e? w linku? Jak to dzia?a i co to robi. (Wr?ci?em do tibii po 3-4 latach)

[MENTION=370190]MizuNoKimi[/MENTION]
OTClient to opensourcowy client Tibii. Dodatkowo wchodz? do niego skrypty lua. Mo?esz sobie w nim wszystko modyfikowa?.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry