OTClient Android

fervi

User
Sierpień 28, 2008
Liczba reakcji
0
Witam.

Swojego czasu pr?bowa?em skompilowa? OTClienta na Androida. Niestety na moim fonie ?aden nie dzia?a (za nowy Android lub za stary fon - Note 2), ale chcia?bym (je?li kto? si?nie boi, ?e to hack), by przetestowa?. Szczeg?lnie jak mu dzia?a wersja od Szymbola

http://ocult.tk/otclient.apk

Je?li komu? dzia?a 10.98 (na takim b?dzie nasza wersja OTS) to niech powie czy dzia?aj? mu NPCkowie. Oczywi?cie zalecam mocno posiadanie klawiatury i myszy, ale ... no c??:D

Fervi

Odp: OTClient Android

Tak; ale ta wersja (w sensie mam prawie t? sam?) nie jest rozwijana. W sensie jest w tyle za g??wn?lini?(master). Moja ma w teorii wszystkie patche z mastera

Fervi

Serwer offline, strona nie dzia?a.
Jak ju? pracujesz nad klientem na androida ma?a rada: zrezygnuj z o?wietlenia bo strasznie zarzyna komputer, wi?c idzie si? domy?le? jak to b?dzie wygl?da? na telefonie.

Edit: Pobra?em, na Noxie nie dzia?a, na innych emulatorach nie sprawdza?em.

Ostatnia edycja:

Chcia?em popracowa? dodatkowo, bo w teorii OTClient mo?e dzia?a? na podstawowych systemach, Androidzie i przegl?darce. Niekt?rzy studenci w og?le si? nie ucz?, wi?c mog?gra?na OTS z myszk? i klawiatur? na Andku, ale nie jestem pewien czy to w og?le dzia?a. W sensie mi ?aden otclient gotowy nie dzia?a, a mojej siostrze dzia?a, tylko nie chce dawa? telefonu na pr?by :(

Fervi

to ?ci?gnij sobie emulator

przy okazji:
telefony maj? r??ne systemy i specyfikacje wi?c nie wiem czy jest mo?liwe zrobienie jakiego? uniwersalnego klienta bez wi?kszego kombinowania

i druga rzecz:
1. jako student nie mam problemu z dost?pem do komputera
2. telefony to nie komputery, tutaj klawiatura i myszka na niewiele si? zda (oczywi?cie mo?na je podpi?? ale granie w ten spos?b jest do?? trudne)
najlepiej by?oby wywali? o?wietlenie i po?ow? interfejsu przerobi? pod telefony (np. pojedyncze wci?ni?cie - jak lewy przycisk myszki, przytrzymanie palca na punkcie - jak prawy + dodanie do menu opcji podnie? wyrzu? itp)

Ostatnia edycja:

[MENTION=405627]Zbizu[/MENTION]
Myszka i klawiatura s? obs?ugiwane przez Androida poprawnie. Technicznie jest mo?liwe granie na Androidzie na dotyku, ale w zasadzie to wi?kszego sensu nie ma - bo zawsze b?dziemy gorsi od klawiaturko-myszkowc?w. Chyba,?e PVP na Dragonach 200 knightem, to da rad?.

Natomiast myszka i klawiatura bardzo dobre by by?y pod tablety wszelkiej ma?ci.

Fervi

Back
Do góry