• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Pare prac

Status
Zamknięty.

Zeksio

Senior User
Liczba reakcji
10
Jestem poczatkujacym mapperem (ucze sie jeszcze gory robic,kiedys wam pokaze:D) i moje prace nie sa jakies super odjazdowe.Daje je tutaj ze wzgledu wlasnie ze zaczynam i chce wiedziec od was co mam poprawic.
A oto one:
NPC od food'a
Npcfood.jpg

NPC od run
npcruny.jpg

NPC dla palka
npcpdlapalka.jpg

Odp: Pare prac

Prace nie s? takie z?e...

Na pierwszej pracy nie podobaj? mi si? brzegi rzeki/jeziora, s? zbyt kwadratowe, wiele rzeczy do siebie nie pasuje.
Skoro jest to sklep z foodem, to dlaczego le?y tam sple?nia?y ser?Czy nie uwazasz ?e to odstrasza klient?w?
Nie wiem r?wnie? co robi tam tyle ludzkich ko?ci i te kryszta?y.

Druga praca:
Ta praca bardziej mi si? podoba, chocia? mog?e? tam dodac jak?? p??k? z runami i innymi magicznymi itemami.

Trzecia:
Ta jest moim zdaniem najlepsza, pomys?owa, szczeg??owa.
Nie podoba mi si? tylko to ?e kiedy kto? strzeli z?uku/kuszy i nie trafi, to mo?liwe ?e strza?a trafi w sprzedawce/klienta.

Og?lna ocenka 6/10.

Praca pierwsza, ?ciany sklepu z jedzeniem si? nie zamykaj?, a nie wyobra?am sobie takich domk?w bez ?cian z boku, nie wiem r?wnie? co robi tam zielony kryszta? oraz to co? ?pi?ce w sianie. Og?lnie s?abo, ma?o detali, s?abe wykonanie, s?aba natura ..
Praca druga, no i tu r?wnie? s?abo, nie podobaj? mi si? w og?le twoje style sklep?w, bardziej by pasowa?o ruiny sklep?w..
Trzecia praca, tak jak powy?sze s?abiutko, nie podoba mi si? trawa w sklepie, brak detali, monotonno??. Radzi?bym ci jeszcze troch? po?wiczy? bo architektura ci w og?le nie wychodzi, oraz przedstaw co? nieco wi?kszego ni? same sklepy. Powodzenia!

I o to chodzi dzieki za wskazowki :)

Prace nie s? najgorsze ale mog?e? doda? k?pki traw i troch? wi?cej ma?ych kamyk?w.
Wed?ug mnie najgorsza jest praca nr 2 bo nie pasuj? tam magic walle i fieldy.
A na trzecim obrazku kompletnie nie pasuje to ze kamienny blad po??czy?e? z drewnianym i w?z wje?d?a na ?cian?.
Moja ocena: 6/10
pozdro.

Pierwsze zdj?cie:
Okno jest przes?oni?te tym szlamem na ?cianie;
Brak ?d?be? trawy;
W domku zamiast pod?ogi trawa (?);
Unikaj uk?adania drzew bezpo?rednio obok siebie;
Jedzenie na ziemi nie wygl?da dobrze (u?yj jakiego? sto?ka);
Za du?o ?mieci i tych 'szkielet?w' na ziemi.
Drugie zdj?cie:
Standard- brak ?d?be?;
???ty ogie? zniknie po starcie serwera;
Magic walle i 'krzoki' wygl?daj? jak rodem z ots'a exp x392139821.
Trzecie:
To najmniej razi w oczy,
Wagon nachodzi na ?ciane;
Drzewa nachodz? na siebie (r?b wi?ksze odst?py);

Podsumowuj?c- 3/10

Wed?ug mojej, jak?e skromnej opinii prace zas?uguj? co najwy?ej na ocen? 3/10. Chyba najlepiej wysz?a Ci 3 pozycja, cho? te? jest jeszcze par? rzezcy do poprawy np. odst?py mi?dzy poszczeg?lnymi rzeczami a po drugie orchid nie ur?s? by na skale

najbardziej mi si? podoba 3scrn
ten 2 scrn to zabardzo nic nie przedstawia i troche natura mi sie nie podoba

Status
Zamknięty.
Do góry