• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[pawelex] Galeria Map

Status
Zamknięty.

pawelex12

Active User
Liczba reakcji
3
Zak?adam tu galerie b?d? tu wkleja? moje prace prosz? o komentowanie bo si? troch? za cofa?em. :)

31.03.2010r​
Natura
mapsz.jpg

Odp: [pawelex] Galeria Map

Na pocz?tek zaczn? od tego aby? zawsze wycinaj swoje mapy z map edytora, mamy ocenia? map? a nie tw?j edytor, pasek zada? (najprostszy pogram do wycinania PAINT), nast?pn? rzecz? jest to ?e gdy robi? zdj?cie zawsze pierw trzymaj CTRL i naci?nij na rolk? myszy, wtedy oddalenie/przybli?enie mapy stanie si? normalne, a jako?? pracy jest lepsza. Zdj?cia r?wnie? zapisuj w formacie .png

Co do mapy s?aba, za du?o g?stych k?pek trawy, natura fatalnie rozstawiona, no i og?lnie pu?ciutko, radzi?bym ci najpierw poczyta? par? poradnik?w a nast?pnie umie?ci? co? konkretniejszego. Powodzenia.

Nie zbyt si? mnie pos?ucha?e? po ostatniej wypowiedzi, praca dalej zapisana w formacie .jpg, no ale dobrze ?e przynajmniej wyci??e? j? z map edytora.
Powiem ?e praca troch? s?abiutka, woda kt?rej u?y?e? do stawu nie nadaj? si? kompletnie na l?d, mo?na jej u?ywa? pod ziemia, z?ych border?w r?wnie? u?y?e? do obramowania tego stawu, u?ywaj border?w o id 4644 - 4655, ?eby je znale?? wci?nij J a poka?e ci si? wyszukiwanie po id.
Natura te? bardzo s?aba, du?o pustego miejsca, krzaki z drzewami powinny by? rozstawione grupami. U?ywaj wi?cej k?pek trawy, lecz tych g?stych u?ywaj rzadko. Polecam r?wnie? zabra? si? za czytanie poradnik?w i robienie map wg. nich. Jak m?wi?em praca s?aba, po?wicz i poka? nowe prace. Powodzenia.

Hmm troche si? poprawi?e? , lecz w domku jest niepotrzebny syf :D .
mapka taka se hmm.. ?rednio detali , popracuj jeszcze nad tym
Ocenka 6/10 :D Powodzenia w dlaszym mappingu ...

Powiem ci tak mapa z 1 strony mi si? podoba a z 2 nie. Patrz?c na ni? na pierwszy rzut oka chce si? gra? na niej itd..., lecz jak przyjrza?em si? jej odechcia?o mi si? gra? czego? brakuje, lecz niestety nie mog? powiedzie? co bo sam nie wiem po prostu czego? mi tu brakuje.

Zdj?cie nr 2:
Wyt?umacz mi dlaczego wszystko jest zrobione w ?rodku a po bokach nic nie ma, 2 sprawa to taka ?e trawa jest jednolita m?g? by? to zmieni?, ro?liny porozstawia?e? w z?ych miejscach, brak estetyki. 3/10
Ale widz? ?e co nowsza praca to lepsza!

Chatka drwala wysz?a fajna, nie pasuj? mi te krzaki w tym ogr?dku ale ok, a co do tego stawku czy co to jest to kwadrat kwadrat s?aba natura ale jest wielka r??nica mi?dzy chatka drwala a t? prac? z 1.04 :)

Prosz? o ocen? tego zdj?cia [down]

Taka Polana [chyba]

pra.png

Owiele lepsza ni? poprzednie. Zr??nicowany ground. Jak na ciebie to ?adnie. 7/10

mi twoje prace sie podobaj? te pierwsze nie koniecznie ale popracuj jeszcze 5\10 ;]

Mapy s? zbudowane prosto ale szczegu?owo, nie podoba mi si? jedynie praca z jesziorkiem niema tam szczegu??w itd...
Znalaz?em jeszcze jeden du?y b??d w podziemiach:
jak tam mo?na wej?? bo wiesz jakby to by?o pod ots to musi by? wej?cie.
5/10

Te pierwsze prace s? troch? s?abe, chatka drwala nie najgorsza ale ... tam chyba nawet si? wej?? nie da po ludzku, kolejne prace coraz lepsze ;)
Naprawd? ?adnie ci ju? wychodzi, tak trzymaj

Status
Zamknięty.
Do góry