Petardy (korasarze)

Status
Zamknięty.

uru10

User
Maj 8, 2008
Liczba reakcji
1
Witam wszystkich mam takie pytanie czy zwyk?y korsarz mo?e mi urwa? palca xD
bo matka mi nie pozwala bo si? za du?o naogl?da?a tych co r?k nie maja ;p

Odp: Petardy (korasarze)

Nie, mi nie raz (bo chyba z 5) korsarz w r?ce wybuch?. Jest b?l (od kilku godzin do 2 dni). Jak kupisz hestie, to inna sprawa..... to jeszcze mi nie wybuch?o w r?ku, ale wysadza?em tym r??ne obiekty (grzyby xD) i musze powiedzie?, ?e ma moc...
Podsumowuj?c:
Powiedz matuli, ?eby si? nie ba?a.... korsarze S? bezpieczne (w pewnym stopniu):|
@down
Zgadzam si? ^^
@Drexav
A ty dopiero po 18 masz zamiar/ zacz??e? u?ywa? petard.... my?l..

Ostatnia edycja:

Nie, mi nie raz (bo chyba z 5) korsarz w r?ce wybuch?. Jest b?l (od kilku godzin do 2 dni). Jak kupisz hestie, to inna sprawa..... to jeszcze mi nie wybuch?o w r?ku, ale wysadza?em tym r??ne obiekty (grzyby xD) i musze powiedzie?, ?e ma moc...
Podsumowuj?c:
Powiedz matuli, ?eby si? nie ba?a.... korsarze S? bezpieczne (w pewnym stopniu)
Co nie oznacza, ?e powiniene? je w d?oniach wysadza?.

No w?a?nie, pos?uchaj ludzi typu Kazsha a p??niej maj?c 2 palce powiesz mamie "Mamusiu Kazsha powiedzia?, ?e mi nie urwie palc?w", matka wtedy spojrzy na Ciebie "Kto to kurwa jest Kazsha?" gdy ty jej odpowiesz, ?e to jaki? kole? z forum o grach to... zreszt? sam zobaczysz co si? stanie.

Wszelkiego rodzaju petardy s? dozwolone od 18 lat i mo?na ich u?ywa? tylko w obecno?ci doros?ych. Amen!

Petarda to petarda, ma?y materia? wybuchowy, a ka?da eksplozja mo?e by? niebezpieczna. Dodajmy do tego, ?e wi?kszo?? z nich pochodzi z chujowych sylwestrowych bazar?w, gdzie proporcja ilo?? : jako?? jest mniej wi?cej 100 : 1. Wszystko, co ma si? pali? i wybuchn?? mo?e to zrobi? w Twojej d?oni, musisz si? z tym liczy?. A czy sko?czy si? na oparzeniu, urwanej r?ce czy grzybie atomowym, to ju? zale?y od samej petardy. Obecno?? rodzic?w nic tu nie pomo?e, b?d? tylko ?wiadkami jak liczba ko?czyn ich syna spada o 1.

Ksi??ki polecam ci trzyma? w d?oni, a nie jakie? petardy zostaw to starszym albo bardziej do?wiadczonym. Olej petardy za?o?? si? ?e do podstaw?wki chodzisz albo do gimnazjum skup si? na nauce.

Co ma wiek do petard?? Ja swoje pierwsze petardy wystrzeli?em maj?c 10-11 lat. Je?li kto? ma rozum a nie tylko m?zg to b?dzie wiedzia? jakie konsekwencje niesie nie umy?lne odpalanie petard/fajerwerk?w etc.

@up
Masz racj? czy dziecko czy doros?y to oboj?tne...
Wi?kszo?? doros?ych (18-25) lat upija si? przed puszczaniem petard, wi?c nie wiem czy doros?y te? powinien mie? w r?ku petardy..

@topic:
Jak si? boisz korsarza to go nie kupuj...We? wi?cej kasy i kup se jak?? wi?ksz? petarde, co j? si? w ziemie wbija lub do butelki wsadza...
Przynajmniej nie spowoduje du?ych obra?e?, no chyba, ?e wcelujesz w jaki? dom, czy upadnie ona na ziemie ;D

To musia?by? ucieka?( wiem z w?asnego do?wiadczenia jak petarda na ziemie spad?a i wystrzeli?a) xD
N szcz??cie to by?? kulkowa, to wystarczy?o po kt?rej? kulce j? po?o?y? na dobre miejsce wylotem do nieba...

Korsarze mo?esz trzyma? za kred? na dole paznokciami i j? odpali? i trzyma? wysoko nad uchem ?eby nie by?o "pisKU" robi?em tak i nie boli :) ...
Jak si? boisz to nie r?b tego korsarz niema nawet grama prochu ...

Hah. dobry temat ;p jasne, ?e nie. Zale?y jak b?dziesz trzyma?. Jak by? nawet ?ci?n?? r?k? to sko?czy si? poparzeniem i siniakiem. Palca nie urwie ;p Niech mama b?dzie spokojna ;d

Ale to ty chcesz si? zabawia? korsarzami odpalaj?c je w r?ce czy mamusia ci nie pozwala kupi? bo m?wi ,?e r?ce urwie jak b?dziesz si? bawi? :D

Jak chcesz odpala? w r?ce to nawet nie kupuj, petardy nie zosta?y stworzone ?eby odpala? je w ?apie.

na 100% ci nie urwie palca ! 2 razy mi korsarz wybuch? w r?ce pieklo tylko troche przez 2 minuty ale nic straszniejszego mi sie nie sta?o.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry