Skrypty & Kody Pewien Problem. [DB]

Status
Zamknięty.

Deejays

Advanced User
Luty 15, 2013
Liczba reakcji
31
Witam, mam pewien skrypt na transform, dajacy po x hp i many na transform. odejmuje wraz z wylogowaniem tyle co dodalo, lecz problem tkwi w tym ze jak mamy full transy to gdy ktos zabije nas, cos, to nie tracimy tego co przyszlo z transformem. Czyli : full trans mamy +10k many i hp to np powiedzmy te 50+10 z transami, a gdy padniemy mamy 60 na first form. czyli znow dodam 10 k z transami i padne i mam 70. prosz? o pomoc. PS. nie bede wrzucal skryptu bo wiem ze to nie chodzi o to w tym, pare osob to potwierdzilo znajacych sie na skryptach. Jezeli bedzie to konieczne wrzuce kawalek.

Odp: Pewien Problem. [DB]

Po co Ci skrypty na dodawanie hp itp?
local config = {

[1] = {newvoc = 2, needlevel = 50, outfit = 3, efekt = 15, text = "You need 50 lvl to SSJ transform"}
[2] = {newvoc = 3, needlevel = 100, outfit = 4, efekt = 16, text = "You need 100 lvl to SSJ2 transform"},
}

function onCastSpell(cid, var)
local voc = getPlayerVocation(cid)
local tabelka = config[voc]
local pos = getPlayerVocation(cid)

if(tabelka) then
if getPlayerLevel(cid) >= tabelka.needlevel then
doSetOutfit(cid,tabelka.outfit)
doPlayerSetVocation(cid,tabelka.newvoc)
doSendMagicEffect(pos,tabelka.efekt)
end

else
doPlayerSendCancel(cid, tabelka.text)
end

else
doPlayerSendCancel(cid,"You cannot transform.")
end
end

R?b wed?ug tego, je?eli chcesz koniecznie transform od nowa, a przyrost hp i ki ustaw w vocations.xml. Wed?ug mnie takie cofanie i dodawanie hp/many jest bez sensu, poniewa? tego typu skrypty da si? bugowa?.

Je?eli powiesz mi jak doda? do vocation hp i mane lecz nie przyrosty hp i mp tylko np 2k przy tym voc: ) to b?dziesz wielki.

odejmuje wraz z wylogowaniem
Je?li wylogowaniem, to musisz doda? r?wnie? funkcj? , ?e odejmuje wraz ze ?mierci?. ?atwiej jednak ustawi? ?e podczas logowania ma odejmowa? te hp i ki. Napisz wi?cej info, np. jakiego silnika u?ywasz itp.

8.50. tfs 0.3.5
no chodzi o to jak napisalem, lecz jak daje do logou.lua doDeath to pelno bledow typu : nie moge sie wylogowac bo gdy dam exit to revertuje po prostu a na revercie nie wyloguje bo cos tam pisze o transformacji, i nadal ten bug z tym hp i many na full transie po dedzie.

:D Ty nie masz dawa? do logout onDeath tylko musisz wpisa? mu, ?eby usuwa? te dodatkowe HP i KI. Hm, mo?e wrzu? skrypt transform i login, albo wy?lij mi na PW , zaraz poprawimy.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry