• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Pierwszy raz w Map Editorze.

Status
Zamknięty.

Dankan

New User
Liczba reakcji
0
Siema!
To pierwszy raz otworzy?em map editor, wcze?niej ogl?da?em i czyta?em poradniki, patrzy?em na r??ne prace zawodowc?w itd...
Postanowi?em zrobi? Nature w 100% moje wykonanie.

Prosz? o konkretn? wypowied? na temat tej pracy i ocen? jej. Nie mile widziane s? w tym temacie wypowiedzi aa 1/10 g?upie zwalone. Prosz? o napisanie co robi? ?le itd..

Odp: Pierwszy raz w Map Editorze.

Ja mam zastrze?enia tylko do tych grzyb?w - moim zdaniem nie pasuj? one do tego terenu, a co za tym idzie psuj? ca?? prace. I te zag?szczenie tych drzew mi si? nie podobaj?, wygl?da to dosy? dziwnie, poniewa? tam jest tylko takie zag?szczenie a reszta jest jaka? "?ysa" :) Hmm... jak ju? robi?e? g?ry to mog?e? spr?bowa? zacz?? robi? ju? ich 2 pi?tro. :) Lepiej by si? to skomponowa?o. :P Niekt?rzy pewnie powiedz?, ?e ma?o detali, bo jest ich ma?o w pewnym stopniu. Ale jak na pocz?tkuj?cego to ca?kiem nie?le. :) Sam nie dawno zaczyna?em i wiem jak to jest.

7/10. :)

Pozdrawiam.

Jako tako na pierwsz? prac? kszta?t wyspy nie jest z?y, lecz doskona?y te? nie jest. Je?li czyta?e? poradniki to prawdopodobnie by?y to jakie? poradniki pocz?tkuj?cych mapper?w bo w?tpi? ?eby w jakim? poradniku pisa?o ?e drzewa maj? by? jedno na drugim. Og?lnie natura nie jest za specjalna, stawiaj?c drzewa i krzaki musisz bra? pod uwag? ?e drzew ma by? oko?o 30% a pozosta?e 70% to krzaki. Krzaki i drzewa najlepiej stawia? razem grupkami w odst?pach.
Kolejn? rzecz? jest to ?e nie zrobi?e? 2 pi?tra g?ry, wyka?czaj zawsze wszystkie pi?tra bo do?? brzydko to wygl?da. Na twojej mapie jest troch? zbyt nawalone natur?. Tak wi?c polecam jeszcze raz przejrze? poradniki, zrobi? co? mniejszego ale ?adnego. Robi?c wielkie mapy jako pocz?tkuj?cy w?tpi? ?e ci co? z tego wyjdzie. Tak wi?c zapraszam do dzia?u artyku?y i poradniki w strefie mapper?w no i ?ycz? powodzenia.

Jak na pierwsz? prac? to nawet...

Co mi si? nie podoba? :

• To, ?e w prawym g?rnym rogu nasra?e? tyle drzew, ?e tamt?dy by si? nawet chyba przej?? nie da?o.
  • Troch? za du?o border?w da?e? w g?rach
  • Straszliwie pusto na wodzie.
  • Nie wyko?czy?e? g?r.
  • Za du?o "bagiennej trawy" w jednym miejscu.
Ocena:

4/8

Pozdro

Jak na pierwsz? prac? bardzo dobrze.

• Za duzo drzew kolo siebie, nakladaj? si? na siebie.
    • Za du?o tych Habazi co s? pod bagna,

Popraw to zobaczymy co dalej!
Powodzenia

Status
Zamknięty.
Do góry