• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Sie 2025:
    Escura (Retro Open PvP) Mystera (Retro Open PvP) us_logo Penumbra (Retro Open PvP)

Pixelarty od Moderatora =D

Odp: Pixelarty od Zaslu?onego =D

Jak wy?ej, cieniujesz u?ywaj?c za ma?o kolor?w. Je?eli nie robisz to dla samego siebie, a dla projektu powiniene? u?ywa? wi?cej kolor?w.

Samo po??czenie twojego pixelartu z grafikami cipsoftu wygl?da, hmm.... bardzo s?abo. Siedziba z?a, kojarzy si? z ciemno?ci?, czerwieni? lub czarno?ci?. Nie wiem jak wam, ale z?o nie kojarzy mi si? z zieleni?. Dlatego nie wiem, z jakiej racji znajduje si? tam trawa z tiq.

Popracuj nad tym, bo obecnie nikt by si? nie domy?li?, ?e to jest siedziba z?a.

Wiem jaki feel b?dzie w ?rodku siedziby i b?dzie naprawd? "z?o" ;)
Mog?e? jeszcze nie wrzuca? tego screena z przed wej?cia dop?ki nie dorobi?by? lepszej natury, a screena przyciemni?.

Santo, to dobrze, przynajmniej nie b?dziesz bra? grafik xd (musia?em to powiedzie?)

Nie zmieni? stylu, bo mi i wielu osobom odpowiada, innym nie. Kwestia gustu, wszystkim nie dogodz?. Obecnie pracuj? nad mostem. Widok in-game

1syp.png

Notka moderatorska:
Faktycznie, nie ma co bra?. Uwa?aj na s?owa.

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Powiedzia?a osoba, kt?ra nie zna si? na pixelartcie.

@Shikate
Zr?b od nowa w?asn? traw?. Wyjdzie lepiej i b?dzie pasowa?o.

A czy wszyscy wypowiadaj?cy si? w tym temacie to osoby robi?ce codziennie jakie? durne piksele? Z reszt? tu nawet nie trzeba si? zna?, ?eby stwierdzi?, ?e te ostatnie grafiki z otoczenia s? po prostu brzydkie. Je?li one maj? wpasowa? si? do tibijskich, a jak wida? o to chodzi to kompletnie to nie b?dzie pasowa?. R??nica w cieniowaniu jest kolosalna.

Ostatnia edycja:

Ja si? wypowiem tak - nigdy nie mia?em styczno?ci z tworzeniem sprit?w ale tak czy siak mi si? sprity podobaj? gdzie one b?d? u?yte to jego sprawa.
Ja tam mam wyjebane na cieniowanie dla mnie i tak b?dzie on b. dobrym pixelartem :)

Wed?ug mnie nie jest tak ?le, wida?, ?e kole? zna si? na rzeczy tylko ma sw?j w?asny styl.
Powodzenia! ; - )

Ocenianie, ?e sprity nie b?d? pasowa? do gry, bez uwzgl?dnienia o?wietlenia panuj?cego w grze i pozosta?ych element?w u?ytych do stworzenia danej lokacji jest bezpodstawne i bezsensowne. Widz? natomiast inn? motywacj? za niekt?rymi ocenami.

@isanto
Faktycznie, nie ma co bra?. Uwa?aj na s?owa.
Klasyczny przyk?ad niew?a?ciwego i dziecinnego wykorzystania notki moderatorskiej. Ale co mog?e? innego zrobi?, skoro wiedzia?e?, ?e inaczej nikt by tego nie przeczyta?? : /

Ostatnia edycja:

@isanto

Klasyczny przyk?ad niew?a?ciwego i dziecinnego wykorzystania notki moderatorskiej. Ale co mog?e? innego zrobi?, skoro wiedzia?e?, ?e inaczej nikt by tego nie przeczyta?? : /

Wiesz panie bracie Shikate'go (jak to si? odmienia ???) , podchodzi to pod bezpodstawne oskar?enia, za co s? 3pkt. Moja notka jest chyba na miejscu, ostrzegaj?ca przed warnem. A to, ?e nie chce nabija? post?w, kt?ry nic nie b?dzie wnosi? do tematu, to chyba normalne. A je?eli ju?, napisa?bym ten post, to dla czego uwa?asz, ?e by?by on "niewidoczny", skoro chyba wi?kszo?? os?b przegl?daj?cych ten dzia?, czyta wszystkie posty.

Ocenianie, ?e sprity nie b?d? pasowa? do gry, bez uwzgl?dnienia o?wietlenia panuj?cego w grze i pozosta?ych element?w u?ytych do stworzenia danej lokacji jest bezpodstawne i bezsensowne.
Musia?oby nie by? o?wietlenia, ?eby te grafiki pasowa?y do tibijskich.

@topic
Tibia i twoje grafiki to dwie r??ne bajki. Wiem, ?e nie dodasz wi?kszej ilo?ci odcieni, bo trzymasz si? jakich? zasad pixelartu, dlatego proponuj?, ?eby? zrobi? ca?kowicie w?asn? grafik?, bo twoja ostatnia praca w zestawieniu ze spritami CipSoftu naprawd? wypada s?abo.

A mnie si? tam podoba, mo?e dlatego, ?e si? nie znam, jednak na pierwszy rzut oka ?adnie si? to wszystko komponuje :]

A czy wszyscy wypowiadaj?cy si? w tym temacie to osoby robi?ce codziennie jakie? durne piksele? Z reszt? tu nawet nie trzeba si? zna?, ?eby stwierdzi?, ?e te ostatnie grafiki z otoczenia s? po prostu brzydkie. Je?li one maj? wpasowa? si? do tibijskich, a jak wida? o to chodzi to kompletnie to nie b?dzie pasowa?. R??nica w cieniowaniu jest kolosalna.
To we? si? qrwa zastan?w nad swoim durnym ?yciem i odbij od tego tematu. Bo tracisz czas komentuj?c takie "g?wniane" piksele.

@topic
Mi si? podobaj? grafiki, wiadomo, te? jak bawi?em si? w otoczenie to ci??ko by?o uzyska? styl jaki ma Cipsoft. Po?owa hejtuj?cych by jara?a si? otsem z takimi grafikami. Nikt z was nie p?aka? jak od czasu Zao wszed? nowy grafik, kt?ry robi pixel arty(cieniowanie w paincie, not ps/gimp/whateva) niepasuj?ce do Tibii i zabijaj?ce ten klimat.

To we? si? qrwa zastan?w nad swoim durnym ?yciem i odbij od tego tematu. Bo tracisz czas komentuj?c takie "g?wniane" piksele.

@topic
Mi si? podobaj? grafiki, wiadomo, te? jak bawi?em si? w otoczenie to ci??ko by?o uzyska? styl jaki ma Cipsoft. Po?owa hejtuj?cych by jara?a si? otsem z takimi grafikami. Nikt z was nie p?aka? jak od czasu Zao wszed? nowy grafik, kt?ry robi pixel arty(cieniowanie w paincie, not ps/gimp/whateva) niepasuj?ce do Tibii i zabijaj?ce ten klimat.

To jest twoje chujowe zdanie na temat grafik Zao, a tamto to moje na temat architektury i otoczenia Shikatego. Jako? outfity potrafi? robi? dobrze wycieniowane. Co do CS mi tam one pasuj? i wci?? s? takie same jak wi?kszo?? nowych grafik. Z Gnomami si? nie popisali, ale nie pod wzgl?dem grafiki tylko konceptu.

@Down
W dupie to mam :D

Ostatnia edycja:

^
Je?li wg Ciebie te nowe kryszta?y, gnomy i ca?a reszta, a raczej ich grafika jest dobra, to nie mam nic wi?cej do dodania. Zmie? temat i tyle, wida? masz wyj?tkowy gust, a nie chc? czyta? ca?y czas twoich nowych komentarzy m?wi?cych to samo, wystarczy? mi jeden ?ebym wiedzia? wszystko, co masz do powiedzenia.

Odp: Pixelarty od Experta =D

Postanowi?em nieco o?ywi? m?j temat, w zwi?zku z czym stworzy?em lodowe i ogniste bronie, lodowy he?m, a tak?e z?oty set. Co wa?ne: Z?oty he?m i z?ota zbroja, a wi?c i kolory u?yte w nich nie s? moje, a Hanzo/Anevisa :)

Itemspng_nspwpra.png

Pi?kne, ale tw?j l?d mi lodu akurat nie przypomina ;P

oo widz? tam biegn?cego lodowego kolesia po kilku przer?bkach xD

do pana powy?ej: prawdopodobnie przez to, ?e Shikat da? nieodpowiednie t?o pod lodowe itemki i nie jest odzwierciedlony dok?adnie ich zarys i lodowe przeznaczenie. na neutralnym tle prezentuj? si? o wiele ?adniej.

i powt?rz? to raz jeszcze (cho? wiesz ?e zawsze mam jakie? ALE do twoich prac i nigdy Ci nie s?odz? tak jakby? tego chcia? :D ) - jestem pod wra?eniem z?otego zestawu.

No nie pogardzi?bym takim pixelem. ?wietnie to wysz?o.

swietne XDDD

Do góry