• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Pocz?tek Tibii

Status
Zamknięty.
Odp: Pocz?tek Tibii

Wcale nie trzeba mie? dobrego neta ?eby pogra? sobie w gr? 3D online. Tyle ?e tibia to ile mi wiadomo jedyna gra MMORPG w 2D dlatego ludzie si? do niej garn??. Gdybym chcia? pogra? w gr? 3D to bym odpali? jakiego? Lineage'a :)
A og?lnie to tibia mia?a kiepskie pocz?tki. Ale je?eli gra by?a robona przez programist?w a nie grafik?w to czego mo?na by by?o si? po nich spodziewa?. Uda?o im si? teraz trzepi? sobie kas? :)

Mo?e na pocz?tku tibia nie by?a gr? MMORPG , mo?? jej tw?rcy chcieli zrobi? namiastke programu gdzie ludzie mogli by rozmawia? takie stare PANFU xD

Elo, widz? ?? temat si? rozwin?? wi?c udos?pnie wam link do tematu ze wszystkmi klientami od 3.0 w g?r?:
Klient'y Tibii by Simvar
Mam nadzieje ?e pomoglem.

Pozdro.

Ja bym okre?li? to w ten spos?b - ma?e kwadratowe pixele zwane graczami, porusza?y si? po ma?ej pixelastej kwadratowej mapie, zabijaj?c pixelowate potworki i pisz?c do siebie pixelowate wiadomo?ci

Za?o?e si? ?e je?eli by by?a 3D to by o po?ow? mniej graczy by?o ...
Moja ulubiona i zapamietana na wieki tibia to Tibia 7.6

Ekhm , pamietam to ! STaRE DOBRE CZASY ; p

Milo powspominac moj 120 lvl hackniety po miesiacu ^^

Taa, czyta?em kiedy? wywiad z bodaj?e CM'em to m?wi?, ?e na pocz?tku najlepszym potworem by? cyclop... Jak si? pada?o to lvl resetowany by? do 1. Wiecie to musia? by? b?l ;)

My?l? ?e istnia?o troch? potwor?w i ze 2 npc.

Taak ulubiona Tibia moja? 7.6!!

Lubie takie opowiesci o tibi fajnie sie ich czyta i oglada fotki ;) Ale co sie robilo za takich czasow jak 3.0 ;) Chodizles z inymi graczami i raczej tibia wygloadala jak taka zabawa. A nie tak ja teraz:

13:10 xxxxx[100]:leave
13:10 xxxxx[50]:why ?
13:10 xxxxx[100]:leave now !
13:10 xxxxx[50]:how long ?
13:10 xxxxx[100]:to server save...

Tak to teraz wyglada.
Pozdro.

Kurcze gdybym mia? kompa to bym si? na pierwsz? Tibie za?apa?...A tak to zacz??em od 7.6 i te? mi?o wspominam.Cho? nie bardzo mi sz?o ;).Tak w og?le to my?l? ?e co update wi?cej dla pacc jest.Przez to nie gram na RL Tibi :)

A ja my?la?em ?e Tibia jako? lepiej zaczyna?a..... No ale teraz sie wybili ; )

Najlepsza by?a tibia 7.5 gdyz niebylo wtedy jeszcze ruzdzek i i speary wypada?y = /.

Popieram, popieram :p 7.6 najleprza :up: gram w?a?nie chyba od tej wersji o ile pami?tam :) heh ale ostatniu mi schakowali koto :mad: ?egnaj 136lvl sorc ;(

Ja gra?em w 6.0 tam by?o z 800 potworkuw wszytkich
Ale jak si? dzia?o w 1.0.30 ?

Muj kolega muwil ze cztal jak powstanie 10.0 tam juz nie bedzie mieczy zborju benda np.
koszule pistolety i takie tam mam sscreny na kompie
A 20.0 to bedzie 3D nikomu juz nie bedzie si? chcialo grac w 3D :/

kiedys rookgard nie mial miasta byl takim pustkowiem

A ja lubi? uptady, chocia? zgadzam si? ?e 7.6 by?a baaardzo dobra, wr?cz wspania?a... w 3D nikt by nie chcia? gra?, 2D to urok Tibii! I z ka?dym uptade'm nie tylko dla PACC'a jest wi?cej rzeczy ale dla FACC'a te? :) Wi?cej jest legend :D Np. w takiej tibii 5.0 mo?liwe nie by?o Banshee i mity o Banshee pod pustyni? :D Uptady :up:

Nie da?o si? nic robi? tylko pisa? w najstarszej wersji Tibii?! Por?wnajcie jak wygl?da Tibia TERAZ! Nie?le si? zmieni?a nie? :)
@lolo194
Cz?owieku, pomy?l ile czasu zaj??oby CipSoft'owi, ?eby zmieni? grafik? Tibii na tr?jwymiarow?...
Co do tych pistolet?w... Przecie? CipSoft'owi chodzi?o o to, ?eby zrobi? gr? MMORPG w klimacie fantasy, a pistolety i jakie? bomby atomowe nie kojarz? si? z legendami, smokami i jakimi? ?redniowiecznymi zamczyskami chyba nie? -.-

@efzex
Kiedy?, to na rookgaard si? doj?? nie da?o. :P Po prostu by? 'postawiony' na mapie. Logowa?e? si? w w dzisiejszym Thais. :)

Pozdrawiam,
GregoRex.

Tibia rzeczywi?cie sie zmienia na gorsze. Gram od 8.0 i jako? od tego czasu NIC nie dali dla FACC. Ci?gle tylko dla PACC. Nowe lokacje, nowe outy, wi?cej expa na poczatku expienia itp. Jak tak dalej by posz?o to mo?e ?eby tutorial sko?czy? i przej?? przez pr?g rooka potrzebny b?dzie PACC? :eek::eek::eek:

Zgadzam si? ze zdaniem Dragsona, t?sknie za czasami Tibii 7.6 <. Og?lnie bardzo fajnie napisane, podoba mi si?.

Status
Zamknięty.
Do góry