• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

[Pocz?tkuj?cy] Opuszczony domek w lesie

Status
Zamknięty.

Paolos

Advanced User
Liczba reakcji
11
Bior?c sobie do serca rady z poprzedniej pracy, przygotowa?em co? nowego. Mam nadziej?, ?e tym razem si? Wam spodoba. Stara?em trzyma? si? realizmu...

screenshot2010021623237.png

screenshot2010021623231.png

Nie robi?em groundu, bo nie mia?em ochoty na jeszcze wi?cej natury ^^. Mnie si? podoba.

@unsword

Chodzi?o o p?kni?cie w ziemi oO' Nie widujesz takowych ? Zapraszam do lasu..
Rozwi? si? z t? natur?.. Przelecia?em ca?? palet? i nie widz? tam ju? nic do mo?na by doda?.. Czego tutaj jeszcze Wam brakuje oO' ?

Odp: [Pocz?tkuj?cy] Opuszczony domek w lesie

praca jest niby poprawna, wi?kszych b??d?w nie ma ale nie ma te? ?adnej rewelacji.

gdybym mia? ocenia? po ilo?ci twojej w?o?onej w to pracy to bym m?gl oceni? jednym s?owem : Chujowo.

autoborder, natura lezy, aha i pop?ka?a Ci trawa, niezwyk?e!.

pozatym:

Paolos napisał:
Bior?c sobie do serca rady z poprzedniej pracy, przygotowa?em co? nowego

Nie przyswoi?e? sobie prawie nic.

znowu widze niedoko?czony kawa?ek czego?, ani tego ocenia? ani na co patrzy?.
kilka sqm na krzyz i to wszystko, jak masz robic co? na p?dzie to najlepiej nic nie r?b.

Na zdj?ciu mapy nie powinno by? takich czarnych miejsc, robisz zdj?cie r?b tylko tam gdzie jest mapa, poniewa? te czarne miejsca przera?aj?. Dodatkowo przy robieniu zdj?cia w RME najpierw powinni?my da? CTRL + przycisk rolki myszy dzi?ki temu mapa zostanie przybli?ona do normalnej jako?ci a wygl?d zdj?cia jest rewelacyjny.
Co do mapy to nie podoba mi si? ?e u?ywasz autobordera, tym bardziej do tworzenia trawy .
Mapa nic nie przedstawia, opr?cz drzew i domku. Robi?c las musimy pami?ta? ?e drzew powinno by? w granicach 20-30% ro?linno?ci a reszta to krzaki itp.
Wiem ?e jeste? pocz?tkuj?cym i widz? ?e si? starasz ale musisz nabra? wprawy, dowiedzie? si? wi?cej rzeczy na temat tworzenia map, dopasowania natury itp.
Na razie ?ycz? ci powodzenia i zapraszam do dzia?u poradniki i artyku?y dot. mappingu : )

Praca taka ?rednia,widac auto border na maxa jest nawet kilka bug?w (auto bordera).Stalagmity nie pasuj? do tej natury one bardziej pasuj? do klimatu g?r,podziemia.Du?ym plusem jest to jak ?adnie mieszasz goundy na tej ?cie?ce.
Co do natury to jest obfita tylko zauwa? ?e gdzie nie gdzie roslinki sa umieszczone na kamieniach widze te? zejscie w podziemia ale czy one wog?le s??Jak tak szkoda ?e nie umie?ci?e? ich.Praca ?rednia ma?a ale jest kilka zalet czekam na kolejne twoje prace :) jak narazie 5/10

To co UP og?lnie... Tylko - sam m?wisz, ?e to jest las... Przyda?oby si? mrowisko i szlak mr?wek wychodz?cych z niego, jaka? sarna za drzewem czy co? :) Spraw, aby to na prawd? przyci?ga?o uwag?! Chyba, ?e chcesz, aby to przypomina?o niebezpieczny i puszczony las... Wtedy powinny by? tak w szczeg?lno?ci stare, bezlistne drzewa...

Ocena:
5.5/10

Pozdrawiam! :rotfl:

ehhh mapa jak na pocz?tkuj?cego nawet dobra 4/10
Brakuje :
- Groundy w lesie
- Wi?cej rzeczy u?ywaj z palety RAW
- wi?cej szeg???w
- wi?cej kwiat?w

Od?wie?am..
<znakuff sto>

Ooo Pfff.
?e tak powiem - Jebn? tu zaraz.
Widzisz, do?? ?e mapa "chujowa" du?o tam nie pasuje to jeszcze SS nie umiesz zrobi?...
/oh - 1/10

Bardzo s?abo praca np te czarne pola m?g?by? je wype?ni? chocia? woda nie baw si? gruntami bo a? mi s?abo jak na to patrze a jak b?dziesz robi? kolejne ss to nie r?b w takim zbli?eniu 2/10 poniewa? za ma?o rzeczy do oceniania i du?o b??d?w.

Wi?c tak ode mnie
-Stosuj mniej tych du?ych drzew zamiast nich r?b skupiska po 3-4 itemk?w o ID 2767-2768
-Te takie jakby wzg?rza z trawy nie zawsze ?adnie wygl?daj? a ju? na pewno nie tutaj
-Mog?e? na ?ciany doda? np.: 1992,1933,6239
-Cieszy mnie ?e umiej?tnie stosujesz k?pki trawki doda?e? paj?czynk? w domku.

Popracuj jeszcze troch? w RME poczytaj poradniki czasami i na pewno b?dzie z Ciebie mapper (to jest moje zdanie)Prosz? nie pisa? komentarzy typu
Erazm Co ty wiesz o mappowaniu...

Pozdrawiam,
Erazm

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Do góry