• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Poczatki z Rme

Status
Zamknięty.

Skajowski

Senior User
Liczba reakcji
90
Witam ,moje w sumie nie pierwsze ,bo kiedy? mia?em styczno?ci z Rme ,ale to dawno temu.
Razem z znajomym postanowili?my zrobi? projekt pod 8.1 i b?dziemy wrzuca? tutaj screeny i podpisywa? .
Dzi? wrzuc? 6 screen?w mojego autorstwa ,prosz? o jakie? rady itp. Pozdrawiam. Skajowski
Edit: Zapomnia? bym powiedzie? ,?e wzorowa?em si? na poradnikach by Shirako !
rjv8.png

wfaq.png

a21h.png

r04f.png

8z3d.png

ef9x.png

---------- Tre?? dodana o 10:36 ----------

Od?wie?am i dodaje jakie? nie doko?czone tunele ;)
4o1h.png

---------- Tre?? dodana o 20:08 ----------

Nikt nie skomentuje ? A? tak chujowo ;< ? No nic dodam kolejne 3 prace ,kt?re wykona?em ja.
gy52.png

ocmi.png

df0c.png

Odp: Poczatki z Rme

Dla mnie - "spoko" :].

Hmm, nic doda? nic uj?c. No comment po prostu, dla mnie wszystko jest w porz?dku. Aczkolwiek m?g?by? doda? przerobione miasto ;], czekam na dalsze screeny.

Ostatnia edycja:

M?g? by? rozwin?? te "spoko" i powiedzie? co robi? ?le ?

---------- Tre?? dodana o 20:50 ----------

W takim razie jeszcze dzi? dodam lekko przerobione miasto ;)

Wow!
Widz? kolejny talent mapperski si? rozwija :)
Tylko na drugim screenie ten wodospad tam tak z dupy jest :p

Heh ,dzi?ki ;). Nied?ugo dam ss z miasta ;)

---------- Tre?? dodana o 22:27 ----------

Dopiero bior? si? za robienie miasta ; ). O to kawa?ek mapy zrobiony przed chwil?. Enchanting + domek obok statku.
bl58.png

ubw2.png

88t4.png

Jak na 8.1 Tibie to , to fajnie wszystko wygl?da.
Lecz mam jedn? uwag?. Sk?d ta woda sie wzi??a na ostatnim SSie ;d Bo troche to tak dziwnie wygl?da.
Reszta wszystko spoko fajnie ; )

No tak ,tam po prawej jeszcze stoi stary domek z evolution ,zamiast jego b?dzie ma?e jeziorko lub jaki? ?ciek /sp?yw :D

---------- Tre?? dodana o 23:09 ----------

Kolejne wypociny KOMENTOWA? ! Piszcie co robi? ?le ...
79s8.png

ezcw.png

jrun.png

w6zb.png

No siema . Fajne te mapki masz ;x a zaledwie p?? roku temu jeszcze za tb poprawialem ;) Naprawde good ;D wes sie za 8.6 ;) wi?cej element?w "Otchers" idzie sie pobawi? ;d

Haaa:D. Nie no dzi?ki ,tworze ots 8.1,wi?c klienta nie zmienie. Po za tym to nie by?o p?? roku temu tylko jakie? 2 miesi?ce ! :) Szykuj mi te wypasione Vip City ;P !

Dla mnie bomba, nie znam si? za bardzo na mapkach ale bardzo ciekawe :D nie wiem co jeszcze napisa? hehe

Temat ma kilka dni ,a tu prawie ani jednej rady nie dosta?em ... Chyba nie ma sensu wkleja? screan?w.

Skomentuje! Ba, nawet wyt?umacze Ci dlaczego. Spowodowane jest to strachem o myszki , b?d? touch pady user'ow ; tak , dobrze rozumiesz moje s?owa. Gdyby nikt tego nie zrobi? , nast?pny szcz?sliwiec po mnie , musia?by przewijac jeden Tw?j wpis przez kilka sekund , mam na my?li rozmiar czcionki , kt?rej u?ywasz do zwr?cenia naszej uwagi.
Wracajac do Twojej prosby - kilka lat temu , gdy kazdy fan ot uwazal siebie za jednego z lepszych arystow w tej dziedzinie , ja r?wnie? mia?em wybuja?e zdanie na temat moich prac.
W przeciwie?swie do Ciebie , moje by?y kwadratowo-prostok?tne i wyr??nia?y si? jedynie mozajka , tak roznie nie pasuj?cych do siebie element?w.
Oczywiscie , zawsze moze byc lepiej. Dla przyk?adu , mam s?siadke , na moje oko +/- 55- letnia Babuszka , kt?ra na swoim balkonie ma zrobiony swoisty,piekny ogr?d. Kilka miesi?cy wstecz widzia?em tam kilkana?cie doniczek i nic poza tym. Dzi? , w momencie w kt?rym ide do sklepu po zakupy , s?ysze g?osy przechodni?w a dok?adnie typowa onomatopeje pt. "och ,ach co za cudo". Robi mi si? mi?o , od dzieciaka uwazalem te kamienice za najwiekszy syf mojego miasta.
Teraz wyobraz sobie ,ze kamienica to lista a mieszkania to poszczegolne serwery. Mysle ,ze jezeli dodasz do swojego talentu czas na jego oszlifowanie , to mozesz stworzyc swiat na ktorym gracze beda myslec tak jak Ci przechodnie. Powodzenia!

Dzi?ki to chyba pierwsze tak mi?e s?owa ,kt?re przeczyta?em na tym forum i to jeszcze skierowane do mnie ^^.
Z t? zmian? czcionki to zapewne g?upi pomys? ,kt?ry si? ju? nie powt?rzy. Jeszcze raz dzi?kuje i r?wnie? pozdrawiam :) !

Od?wie?am i daje jakie? ss z prawie sko?czonej Enigmy :D
99c6.png

u6qt.png

Okej, no to ja skrytykuj? je?eli na tym ci zale?y : )
Nak?adasz strasznie ma?o detali na map?, nawet je?eli jest ona pod gr?. Dodaj na drog? troszeczk? kamieni, gruzu.
Nie wiem sk?d te wodospady w pierwszych ssach p?yn?.
Fajnie ?e pr?bujesz unika? kwadrat?w, ale bordery w niekt?rych miejscach s? takie nijakie.
???te i czerwone drzewka w mie?cie odpadaj?.
Cia?a w mie?cie r?wnie? nie pasuj?, a kwiaty na kamiennej drodze powinny zosta? usuni?te (razem z k?pkami trawy w budynkach...)
Masz traw?, tam postaw k?pki traw ale pami?taj o tym ?eby w 70% u?ywa? tych najmniejszych.
Czyli og??em du?o rzeczy jest nie na swoim miejscu i brakuje tobie detali typu beczki z wod?, wisz?ce znaki, k?pki traw, deski itp.
doda to tej mapce troszeczk? wi?cej ?ycia.
Reszt? b??d?w musisz wyczai? niestety sam : (

P.S: Poleca?bym poprosi? jakiego? moderatora o przeniesienie tego tematu do Galerii.

Bardzo fajne prace jak na 8.1 Rme to jest naprawd? mega zrobione jedynie co to ta woda jest taka sama ale w grze nie ma znaczenia.:wink:
jak dla mnie 9/10
pozdrawiam i zach?cam do dalszej pracy
. :wink:

Status
Zamknięty.
Do góry