Pokemon Life - Nowy Projekt!

Status
Zamknięty.

Zielony Banan

Advanced User
Listopad 11, 2010
Liczba reakcji
7
Witam was bardzo serdecznie mam dzisiaj dla was dobr? wiadomo??, poniewa? Pokemon Life to rozpoczynaj?cy si? nowy projekt robiony od 0.
My?limy, ?e ten projekt wypali, poniewa? b?dziemy nad nim bardzo d?ugo pracowa? teraz przez jaki? czas zajmujemy si? wklejaniem grafik do spr oraz dat.Mamy do silnika source r?wnie? mamy par? skrypt?w, ale to jest tylko pocz?tek, oczywi?cie ju? dedyk jest za?atwiony, wi?c w ka?dym razie mo?emy odpali? OTS na testy, ten projekt nie upadnie po tygodniu lub dw?ch my na prawd? chcemy zrobi? OTS Pokemon, lecz brak nam ludzi, wi?c zwracam si? tutaj z pro?b?, aby?cie razem z nami zrobili taki projekt.​
Co planujemy doda? do OTS:​
-System Potion?w - dzi?ki nim mo?emy uleczy? swojego pokemona je?li b?dzie mia? nie wystarczaj?c? ilo?? HP!
-Ataki pokemon?w - Tutaj si? pomy?li, ale najprawdopodobniej zrobimy system atak?w tak jak na PO BR.
-Na serverze zobaczymy pokemony z 1 generacji oraz z 2 generacji!! - Mamy zamiar doda? pokemony z 3 generacji, ale to ju? po starcie.
-Systemy: latania, je?d?enia, p?ywania, ?cinania drzew, kopania, rozwalania kamieni, teleportowanie, ale to b?dzie troch? p??niej, poniewa? wszystkie nie zdo?amy zrobi? na testy.
-Najprawdopodobniej b?d? miasta z Jotho, ale to ju? po starcie, aktualnie teraz nie mamy mapk?, mamy tylko tak? do test?w.
-Systemy:?apanie pokemon?w, wypuszczanie pokemon?w, chowanie pokemon?w
-Doda? - r??ne rodzaje pokeballi: pokeball, greatball, superball, ultraball, saffari ball, loveball, darkball, freshball, goldenball, premiumball, hyperball masterball i wiele, wiele wi?cej!
-Pokedex - b?dzie on s?u?y? nam do rozpatrzenia pokemona jakie on ma ataki lub, kt?ry ma numer w pokedexie i wiele wi?cej.
-Berry System - b?dzie on polega? na tym, ?e je?li nasz pokemon jest otruty, lub sparali?owany to dajemy mu odpowiedni owoc i wtedy nasz pokemon jest zdrowy z otrucia, albo parali?u.
-Boost System - ten system polega na tym, ?e mamy specjalny kamie?, kt?ry nazywa? b?dzie si? Boost Stone i mo?emy tym kamieniem ulepszy? naszego pokemona na +1, +2, +3, +4, +5 maksimum b?dzie raczej do +5, ale nad tym si? zastanawiamy czy doda? taki system.
-System Move - ten system b?dzie polega? na tym, ?e naciskamy orderem gdzie ma nasz pokemon i??, ale nie wiadomo czy zrobimy ten system.
-Box system - ten system b?dzie na 100% dodany, polega on na tym, ?e naciskamy na boxa i ta ma?e pude?eczko losuje nam pokemona, oczywi?cie mo?emy komu? sprzeda? te pude?eczko je?li my nie chcemy, aby?my otwierali te pude?ko.
-System ewolucji - ten system b?dzie polega? na tym, ?e za pomoc? odpowiedniego kamienia oraz levla mo?emy zaewulowa? naszego pokemona w wi?ksz? form?.
-B?d? r?wnie? przer??ne NPC'ty np: Npc, kt?ry kupuje od nas pokemony, npc, u kt?rego mo?emy sprzeda? naszego loota, ncp, kt?ry sprzedaje oraz kupuje kamienie ewolucji, npc, kt?ry sprzedaje konta premium za odpowiedni? ilo?? diament?w, npc, u kt?rego mo?emy wykonywa? zadania np zabij 20 magikarp?w, a dostaniesz za te zadanie 2hd.

-System GYM, Badges - ten system polega? b?dzie na tym, ?e b?dziemy walczyli z liderami sal pokemon, a za ka?d? wygran? z liderem b?d? liderk? sali dostaniemy odznak? oraz par? HD.
-System profesji - ten system b?dzie polega? na tym, ?e je?li na pocz?tku jeste?my Trenerem, a chcemy by? lepsi i mie? lepsz? profesj? to mo?emy wykona? zadanie u npc, kt?ry za wykonanie zadania daje nam lepsz? profesj? np: idziemy do npc piszemy hi on odpowiada nam, ?e nie wykonali?my odpowiedniego zadania na now? profesj?, wi?c udajemy si? na te zadanie, lecz to zadanie jest w miar? ?atwe musimy przej?? ca?? komnat? i w nagrodzie mamy jego klucz oddajemy klucz npc, a on si? nad odwdzi?cza i wybieramy sobie now? profesj?.
-Najprawdopodobniej ataki pokemon?w b?d? w j?zyku polskim

Poszukujemy!
-Skrypter?w - 0/3
-Mapper?w - 3/5
-Grafik?w - 1/3
-Pixelart?w - 2/3
-Od klienta - 1/1
-Reklamatorzy 0/3
-Osoby, kt?ra zna: C++,C#

Postaramy si? pokaza? wam zdj?cia z naszej pracy.
​

Co ju? mamy?:​
-wi?kszo?? grafik
-kawa?ek mapy
-wgrane do silnika 35 pokemon?w
-klienta sko?czonego w 35%

Za jaki? czas podamy wam forum​

Wz?r podania:​
Imi?:
Jakie masz do?wiadczenie w tym co robisz?:
Co umiem?:
Przyk?adowe prace:
Dlaczego ja?:
Kontakt:

Pozdrawiamy
Ekipa Pokemon Life!​

Odp: Pokemon Life - Nowy Projekt!

Normalnie sama zapowiedz wypad?a nie?le wida? ?e ludzie si? nie poddajecie i to jest bardzo dobre hehe :D a wiec ja chcia?bym wyst?pi? o rekrutacje na miejsce mappera je?eli chcesz si? czego? dowiedzie? lub co? w tym stylu to napisz na gg :)
(gg:37220880)

Notka moderatorska:
Zanim napiszesz prosz? o przeczytanie pierwszego w?tku w temacie. Anyway, gdzie jest schemat?

Ostatnio edytowane przez moderatora:

Imi?: Jacek
Jakie masz do?wiadczenie w tym co robisz?:
Co umiem?: Du?o (C++, Lua) To wam starczy :)
Dlaczego ja?: Bo nikt lepszy si? nie zg?osi ;)
Kontakt: jak wybierzesz to podam :D
Pytanie po co Wam ten s?aby j?zyk jakim jest C#?

Notka moderatorska:
brak link?w do prac

Ostatnio edytowane przez moderatora:

kamcioooxx - przyj?ty je?li b?dziesz odezwij si? na gg.

JacoloSs - przyj?ty, wys?a?em Ci na pw moje gg

Odno?nie pytania powiedzmy, ?e C# mo?e si? przyda? do zrobienia lunchera.

Imi?: Filip
Jakie masz do?wiadczenie w tym co robisz?: 2 lata w pixel'ach z przerw? wakacyjn?
Co umiem?: robi? r??norodne grafiki itemkow itp.
Przyk?adowe prace:

Dlaczego ja?: Nie wiem, mo?e dlatego ze umia?bym by? jeszcze reklamatorem ?I mam do?wiadczenie w mapperstwie r?wnie?.
Kontakt: GG: 22544541

Demathun - przyj?ty ju? realizujemy nowe itemy

Od?wie?am nadal poszukujemy: skrypter?w, mapper?w, grafik?w, pixelart?w!

Pracujemy nad systemem ?apania, chowania, wypuszczania

Imi?: Daniel
Jakie masz do?wiadczenie w tym co robisz?: 2 dni ^^
Co umiem?: Domy,expowiska no og?lnie mappowanie...
Przyk?adowe prace:
1.Wyspa z lodu:
icelandhr.png

2.Podziemia/doj?cie do questu?:
podziemia.png

Dlaczego ja?: Nudze si? strasznie ;/
Kontakt: GG:11535098

Ok pan UP zostaje przyj?ty ;) - napisa?em Ci ju? na GG zlecenia.

Imi?: Dawid
Jakie masz do?wiadczenie w tym co robisz?: Du?e :D
Co umiem?: dopasowac oraz dogadac si? z team,lubie pilnowac graczy kt?rzy mog? ?ama? regulamin
Przyk?adowe prace: [gadalem z bananem na gg i nie musze]
Dlaczego ja?: znam wszystkie pokemony na pami?c z 1 generacji,mam du?y poziom na pokexgames.net co za tym idzie?Do?wiadczenie
Kontakt:[Zielony Banan ma moje gg]

Ostatnia edycja:

Imi?: Jakub
Jakie masz do?wiadczenie w tym co robisz?: Zajmuj? si? mappowaniem od 5 lat, moje ulubione wersje tibi to 7.6 i 8.6 ^^, na tej ostatniej wersji najcz??ciej pracuje.
Co umiem?: Mappowa?, najbardziej lubie robi? g?ry, moje projekty by?y ambitne, g?ry olbrzymie i bardzo pokr?tne trasy xd. Obecnie mam niewiele prac przez grasuj?cy na FB wirusie (jak kto? z?apa? si? to wie o czym m?wi?, niestety musia?em formatowa? dyski)
Przyk?adowe prace:Uploaded with ImageShack.us

Dlaczego ja?: Zawsze mam czas na to co lubi? robi?, jestem ambitny, bra?em udzia? ju? w kilku pokemono'wych projektach jeden wypali? (ale by?y to testy czy silnik stabilny itd) okaza?o si? ?e nasza praca posz?a na marne bo za?o?yciel wykorzysta? j? dla w?asnych cel?w (sprzeda? na allgero)
Kontakt: PW na forum dalej si? dogadamy (nr gg itd.)

Panowie UP przyj?ci, nadal szukamy tester?w, skrypter?w, grafik?w oraz reklamator?w!

Zapraszamy na forum - Pokemon Life

Przewidujemy testy za oko?o jeden tydzie?!!

Dodali?my nowe wyspy Orange Island oraz Pinkan Island !

Tak, tak fajnie ^^ ciekawe jak widzia?e? nasze prace -.- no chyba, ?e na forum zobaczy?e? 2 ss z orange island ;)

Pozdrawiam!

/Testy zaczynaj? si? 6 sierpnia ! - szukamy tester?w! - podania sk?adajcie na forum na pw do Zielony Banan Forum: Pokemon Life

Uwaga, uwaga mam przyjemno?? og?osi?, ?e Pokemon Life startuje za 4 dni!!
Te 4 dni tylko testowe i start! - podany acc b?dzie tutaj lub w zapowiedzi oraz na naszym forum: PLife

Uwaga, uwaga pierwsze trzy osoby na serwie dostan? nast?puj?ce nagrody:
Fire Stone, 100 Poke Balli oraz 1 HD!

Od?wie?am szukamy reklamator?w - przypominam, ?e OTS startuje 13-14 SIERPNIA !
~~Informacje~~
-Klient b?dzie podany na acc tutaj oraz na forum.
-B?dzie du?o r??nych update!
-Pokemony z 2 generacji oraz nie kt?re pokemony z 3 oraz 4 generacji !
-Nowe Outifty ! - dost?pne po wykonaniu Questa!
-B?dziemy organizowali r?wnie? eventy
I wiele, wiele wi?cej znajdziecie na Pokemon Life!

Pokemon Life Wielki Start ! - 14/08/2011 o godzinie 10.00! - nie przegap tego!

Pozdrawiamy administracja PLife!

E ziomek s? miejsca na testera ??
Bo bym sobie przetestowa? ;d

Na razie testy s? zamkni?te dopiero 13-14 sierpnia b?dziecie mogli wej??.

Tak dopiero start naszego serwera odb?dzie si? 14 sierpnia 2011 roku o godzinie 10.00 - zapraszamy wszystkich dla pierwszych trzech graczy itemy gratis, a ja przypominam, ?e poszukujemy reklamator?w ! wynagrodzenie PKT w Sms shopie.

Ref, ref poszukujemy reklamator?w !
Przypominam, ?e start OTSA 14 sierpnia 2011 roku o godzinie 10.00!

Pozdrawiam!

Edit!

Zapraszam do robienia kont!
www.pokemonlife.com.pl
Zapraszamy!

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry