[Pokemon OTS - Klient] - Co by?cie zmienili?

Status
Zamknięty.

Arkam

Forum friend
Przyjaciel forum
Liczba reakcji
180
Tak jak w temacie, kr?tko i na temat :) Co by?cie chcieli zmieni? w kliencie, tak ?eby lepiej si? gra?o, ew ?adniej wygl?da?o. // Co do ss, to brakuje 5 ikon tych kwadrat?w na dole wi?c nie zwracajcie na to uwagi +obrazki od atak?w u g?ry te? jeszcze nie wszystkie s? sko?czone. + ss robiony na malutkim 15 calowym ekranie.

1yuSIMv.jpg

//Dzi?ki z g?ry za odp, sensowne b?d? reputowa? ;)

Odp: [Pokemon OTS - Klient] - Co by?cie zmienili?

Dal bym mozliwosc dowolnego przesuwania i "lockowania" kazdego elemtu ekranu.
Zmiany rozmiaru wszystkiego na raz tak samo jak i wszystkiego osobno.
Zmiana przezroczystoci kazdego elemetnu.
Mozliwosc usuniecia jakiegos elementu, jesli nie jest potrzebny, zeby nie zaslanial.
Mozliwosc przypisywania ustawien do konta, postaci lub tylko do clienta lokalnie.
Usunac te szare paski po bokach. Reszte kazdy bedzie sobie ukladal jak chce. Ewentualnie moze jakas opcja do zmiany tego, bez paskow, z paskami malymi i duzymi. Z gory/dolu i z bokow to samo.

Ogolnie jak najwieksza swoboda dla uzytkownika, zeby kazdy mogl ustawic wszystko tak jak chce. Zobacz sobie w niektorych grach jak to wyglada(np wow). 10mln graczy, prawie kazdy uzywa jakiegos addonu zeby zmieniac UI zeby wygladalo tak jak on tego chce ;P

Jak dla mnie wszystko jest na swoim miejscu i po wyko?czeniu go t? brakuj?c? grafik? b?dzie ?adnie wygl?da?o.

Dal bym mozliwosc dowolnego przesuwania i "lockowania" kazdego elemtu ekranu.
Zrobione.
Zmiany rozmiaru wszystkiego na raz tak samo jak i wszystkiego osobno.
Zrobione
Zmiana przezroczystoci kazdego elemetnu.
Dobry pomys?, konsola chatu ju? dzia?a na takim systemie, piszesz co? = widoczne, esc = przezroczyste jak na ss.
Mozliwosc usuniecia jakiegos elementu, jesli nie jest potrzebny, zeby nie zaslanial.
Bag mo?na zamkn??, panele od pokemon?w znikaj? po schowaniu poka do balla. Od otwierania baga/minimapy/quest logu itd b?d? skr?ty klawiszowe + te 5 ikonek widocznych na dole ss.
Mozliwosc przypisywania ustawien do konta, postaci lub tylko do clienta lokalnie.
Do zrobienia.
Usunac te szare paski po bokach. Reszte kazdy bedzie sobie ukladal jak chce. Ewentualnie moze jakas opcja do zmiany tego, bez paskow, z paskami malymi i duzymi. Z gory/dolu i z bokow to samo.
Mam w planach usuni?cie tego, do ko?ca tyg wyrobie si? z tym, bo jednocze?nie poprawiam inne b??dy.
Thz za odp.

No widzisz, na screenie to nie ma co sprawdzac, nawet nie widze czy moge cos przesunac czy nie ;P
Ale generalnie jesli chodzi o sam wyglad jest ok. A to, ze reszta jest praktycznie wykonana to tez ok, wiec nie ma nic do poprawiania tu juz chyba. Ewentualnie jakies mozliwosci latwej modyfikacji wygladu calosci jak komus sie nie spodobaja chociazby kolory czy cokolwiek ;P

Skoro ju? robicie osobny pasek dla HP Pokemona, to mo?ecie usun?? ten widoczny dla wszystkich. My?l?, ?e usprawni?oby to Duele, jak i doda?a dreszczyk emocji podczas expienia.
Z konsol? niezbyt mi si? podoba. W Tibii zawsze podoba?o mi si? to, ?e nie musz? klika? czego? ?eby pisa? na chatach. Wrzucili?cie to na ekran gry, co ogranicza widoczno??. Reszta w miar?, mogliby?cie zmieni? kolor t?a.

Skoro ju? robicie osobny pasek dla HP Pokemona, to mo?ecie usun?? ten widoczny dla wszystkich. My?l?, ?e usprawni?oby to Duele, jak i doda?a dreszczyk emocji podczas expienia.
Same duele b?d? do?? zaawansowane i nigdy nie nie b?d? wygl?da?y identycznie, posiadamy systemy unik?w, specjalnych zdarze?, w?a?ciwo?ci, do tego dojd? heldy itd... wi?c usuni?cie hp troch? by przeszkadza?o, tak ?eby nie liczy? jedynie na farta ale te? na umiej?tno?ci taktyczne.

Z konsol? niezbyt mi si? podoba. W Tibii zawsze podoba?o mi si? to, ?e nie musz? klika? czego? ?eby pisa? na chatach. Wrzucili?cie to na ekran gry, co ogranicza widoczno??. Reszta w miar?, mogliby?cie zmieni? kolor t?a.
Nie musisz klika?, wciskasz enter i piszesz, sko?czysz pisa? naciskasz ESC i expisz, b?dzie te? mo?liwo?? ustawienia wygaszania chatu po x sekundach braku aktywno?ci.

a ja bym pasek zdrowia obr?ci? to znaczy gdy jest na maksa zdrowy da?bym tak jak by mia? 5hp (na zdj?ciu). Pro?ciej m?wi?c obr?ci?bym go o 180 stopni ;p

[quoate]a ja bym pasek zdrowia obr?ci? to znaczy gdy jest na maksa zdrowy da?bym tak jak by mia? 5hp (na zdj?ciu). Pro?ciej m?wi?c obr?ci?bym go o 180 stopni ;p[/quote]
Pasek akurat zostanie, wed?ug mnie jest dobry :)

Mo?liwo?? obrotu pask?w zdrowia,atak?w itp. o 90*, oraz mo?liwo?ci ich blokowania na sta?e tak aby przypadkiem ich nie mo?na by?o przesun??, oraz mo?liwo?? klasycznego chatu, czyli ci?g?a jego dost?pno?? i widoczno??, do tego elementu jest przyzwyczajony ka?dy kto gra? d?u?ej w tibie i uwa?am ?e system z tibii jest idealny.
A tak troch? odbiegaj?c od tematu to mo?e warto by przeportowa? tego clienta na androida, wiele os?b posiada tablety, jak i smartphony/phablety 4.5-5.5" z kt?rych mo?na by korzysta? ju? bardzo wygodnie, oczywi?cie wymaga?oby to dobrego dostosowania sterowania. Lecz sam client na androida m?g?by ju? zaciekawi?/zainteresowa? wiele os?b oraz sprawi? aby ten ots by? jeszcze bardziej rewolucyjny.

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry