Pomo?cie z ots ;>

Status
Zamknięty.

Marasko

New User
Kwiecień 11, 2008
Liczba reakcji
0
Witam wszystkich.
Wi?c chodzi o to , ?e mam problem z postawieniem w?asnego ots i nie wiem czym to mo?e by? spowodowane.:ops:
Wymieni? mo?liwo?ci czemu nie chodzi :
- Mam net upc i net jest na 3 kompy(my?l? , ze to mo?e by? jakie? powi?zanie)
-Mam ip 192.168.0.14 , ale gdy patrze ip. na stronach mam 87.207.27.179. ( o co chodzi ? o.O).
-Mo?e mam inny port?.<nie wiem jak to sprawdzi?>
Chodzi o to , ze w config i og?lnie mam wszystko ok , wpisany adres 87.207.27.179 , czyli global , ale nie wiem jak zrobi? , ?eby global i lokal by?y takie same. Wiem , ze w mojej wypowiedzi jest chaos , ale siedz? przed kompem od kilkunastu godzin w znalezieniu rozwi?zania... Prosz? o pomoc.
95350668.png

/\
Tu wida? jak mam zmienione ip w config.
A tu \/
http://img41.imageshack.us/img41/4624/servm.png
Wida? jak pokazuje mi m?j ots po w??czeniu.
Chodzi o to , ze ots chodzi normalnie , ale nikt nie mo?e wej?? , tylko ja mog? wej?? przez local , ale nie mo?na przez globala wej??;<
Bardzo prosz? o pomoc.;(;(;(;(;(;(

Odp: Pomo?cie z ots ;>

Po prostu musisz odblokowac porty w routerze. Musisz si? pobawic w configu routera i wtedy powinno by? dobrze. Router pokazuje ci swoje wewn?trzne IP.

Mo?e by? mi powiedzia? co? o tym ? By?bym bardzo wdzi?czny , albo og?lnie jakby mi kto? pom?g? do tego dotrze?...

wejdz Start/uruchom i wpisz komende cmd, gdy zobaczysz czarne okno wpisz ipconfig
wyswietli ci sie Adres ip Maska podsieci i brama domyslna przepisz brame domyslna do przegladarki np 192.168.0.2 powinno ci wyskoczyc okno do logowania login to pewnie Admin/Admin lub cos takiego gdy sie zalogujesz to juz niestety bedziesz musial sobie radzic sam bo kazdy router ma inne menu dlatego dam ci linka na stronke gdzie masz opisane jak przekierowac porty PortForward.com - Port Forwarding Guides Listed by Manufacturer and Model Na stronce wybierasz model swojego routera i tam ci powinny wyskoczyc dane do logowania na router, pozniej wejdziesz w zakladke "other gudies" i bedziesz musial juz dzialac samemu :p Ale widzialem tutaj na forum opis jak korzystac z tej stronki tak wiec bedziesz musial chwile poszukac

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry