Mapy [pomoc] ??czenie mapy lub zamiana

Status
Zamknięty.

rokokakaszii

User
Październik 19, 2009
Liczba reakcji
0
Witam nie wiem czy to tutaj ale mam pytanie odno?nie po??czenia mapy lub zamiany mapy ?eby silnik j? czyta? i m?g?bym na ni? wej??.

Jak zaimportowa?em mniejsz? mapk? do wi?kszej wyst?pi? b??d gdy odpala?em silnik (ten na screenie)

http://img33.imageshack.us/content_round.php?page=done&l=img33/6425/beztytuuqb.png
Jak to naprawi? ?eby wszystko by?o ok.

Te? mam pytanko czy mo?na wyci?? pewien obszar mapy razem z poziomami - jak i + tak ?eby przenie?? wybrany obszar i wklei? do np innego map edytora

Notka moderatorska:
Przenosz?.

Odp: [pomoc] ??czenie mapy lub zamiana

Troch? s?abo opisa?e? ten tw?j pierwszy problem.

Co do kopiowania obszary mapy razem z poziomami poni?ej i powy?szymi, to jest to oczywi?cie mo?liwe. Odpalamy map? w RME, wchodzimy Edit --> Selection i dajemy Lower Floors, nast?pnie ustawiamy si? na najwy?szym pi?trze naszej mapy wciskamy CTRL + SHIFT trzymaj?c zaznaczamy lewym przyciskiem myszy jaki obszar chcemy skopiowa?, maj?c dalej wcisni?te CTRL i SHIFT dajemy prawym na zaznaczony obszar a nast?pnie COPY (kopiuj), mo?emy pu?ci? przyciski, odznaczamy zaznaczony obaszar teraz wchodzimy tam gdzie chcemy skopiowa? nasz? map? i dajemy prawym i PASTE (wklej), lub po prostu CTRL + V, i naciskamy lewym przyciskiem myszy, musimy pami?ta? ?eby ustawi? si? na tym samym pi?trze na kt?rym kopiowali?my. W najnowszym RME wyst?pi?y problemy z tym kopiowaniem tej mapy w poprzednich po wci?ni?ciu CTRL + V mieli?my map? i widzieli?my gdzie j? dajemy a teraz nie wida? przynajmniej u mnie.

a czy z mapy do mapy mog? tak przekopiowa? (bez importowania) czy tylko na inne miejsce?.

A w tym pierwszym problemie nie odpala mi si? mapka (tzn odpalam silnik chc? sprawdzi? co tam zrobi?em jakie? b??dy chc? poszuka?) a wyskakuje ten b??d kt?ry masz wy?ej w linku. Nie wczytuje mi si? w og?le ta mapa do silnika po zaimportowaniu innej troch? si? mapa powi?kszy?a i od tego czasu tak jest ?e nie mog? jej uruchomi?

Tak tym sposobem mo?na przenie?? jaki? kawa?ek mapy do drugiej mapy, wystarczy skopiowa? i nie wy??czaj?c RME otworzy? map? na kt?r? chcemy to skopiowa? i tam wklei? ; )

No nie wiem co to za b??d mo?e by?, na zdj?ciu wida? ?e na tych pozycjach jaki? b??d z itemem, spr?buj map? odpali? w SimOne mo?e on j? wczyta.

nie dzia?a mi tak albo ?le co? robi?.

Otwieram okno zaznaczam obszar kt?ry chc? przenie?? potem ctrl+n i w dowolnym miejscu chce wklei? t? mapk? co wyci??em i nie wkleja ;/

jest kto? kto by wiedzia? co to za b??d?

Otwieram okno zaznaczam obszar kt?ry chc? przenie?? potem ctrl+n i w dowolnym miejscu chce wklei? t? mapk? co wyci??em i nie wkleja ;/

Przy wklejaniu musisz by? na tym samym poziomie na kt?rym "zacz??e?" wycina? zaznacza? mapk?.

A ten pierwszy b??d to masz w tych wspo?rz?dnych item kt?ry nie czyta silnik (czytaj: inna wersja mapy niz silnika)

Je?li dobrze skopiujesz map?, dasz ctrl+n a potem wkleisz za pomoc? Ctrl + V musisz nacisn?? jeszcze lewym przyciskiem myszy w kt?rym miejscu ma si? to pojawi?. Je?li naci?niesz i nie wkleja to znaczy ?e prawdopodobnie ?le skopiowa?e?.

A ten pierwszy b??d to masz w tych wspo?rz?dnych item kt?ry nie czyta silnik (czytaj: inna wersja mapy niz silnika)
A mo?na to jako? naprawi??
Je?li dobrze skopiujesz map?, dasz ctrl+n a potem wkleisz za pomoc? Ctrl + V musisz nacisn?? jeszcze lewym przyciskiem myszy w kt?rym miejscu ma si? to pojawi?. Je?li naci?niesz i nie wkleja to znaczy ?e prawdopodobnie ?le skopiowa?e?.

spr?buj? mo?liwe ?e ?le to robi?

~Od?wie?am

Jest kto? kto potrafi pom?c?

Ctrl + C a nie + n (napisz czy jest dobrze)

@down
404 Not Found

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty.
Back
Do góry