Konfiguracja Polaczenia Pomoc z Ip

Status
Zamknięty.

Rangos

Active User
Listopad 7, 2008
Liczba reakcji
0
Siemka ot?? jest pewien problem, testuj? obecnie silnik VISUM GOLD, gdy w config lua jest te ip automatyczne czyli : 127.0.0.1 to po odpaleniu silnika wszystko ok moge wbic na serwer jest git, jednak gdy wstawie tam swoje ip to gdy w ip changerze daje change ip oczywiscie na to moje ju? prywatne ip (nie to 127.0.0.1) to nie ??czy mnie z serwerem. Wiecie co mo?e by? powodem tego ? Tak samo mam ze stronk? ot?? zrobi?em sobie no-ip.com i gdy w configu wpisuje ten adres strony tzn no to ip : lexoria.no-ip.org to po w??czeniu slinika niestety nie dzia?a ani strona ani silnik z racji takiej ?e nie ma tam tego ip 127.0.0.1

Prosz? o pomoc. Z g?ry dzi?kuje :)

W dodatku dodam ?e nigdy wczesniej problemu z tym nie by?o gdy mia?em windows XP. Teraz mam windows 7 home premium i takie problemy s? (chodzi mi o problem z tym ip, poniewa? stronki przez no-ip.com nie robi?em)

Odp: Pomoc z Ip

Wpisz do silnika ip z no-ip, uruchom silnik jako administrator, w??cz programik od no ip musi by? ikonka z u?mieszkiem, ju? powinno wszystko chodzi? :) (to b?dzie dzia?a? tylko je?li jeste? wpi?ty bezpo?rednio do internetu nie przez router, je?li przez router to inna bajka jest opisana na forum)

Pozdrawiam

loguj si? na localhost lub 127.0.0.1

Nie wiem czy to co? pomo?e ale w config daj swoj? prywatne zew ip a nie no-ip.com :) Loguj si? wtedy przez swoj? oraz na no-ip.com wstaw swoje IP..

A jaka roznica czy no-ip czy zew ?? mo?e mi kto? powie?? Bo jakby kto? poczyta? o ddns to by wiedzia? ?e r??nicy nie ma... serwer i tak zamienia no-ip na ip zew i gdy ??czymy si? z example.no-ip.com to tak jakby?my sie ??czyli z zew ip...

a tak btw,
Jak stawiasz serwer na 127.0.0.1 to dziala tylko na lokalhoscie
Jak stawisz na zew b?d? no-ip to w ipchangerze tez wpisz zew ip/no-ip (niekt?re silniki nie przyjmuj? localhosta)

Ostatnia edycja:

A jaka roznica czy no-ip czy zew ?? mo?e mi kto? powie?? Bo jakby kto? poczyta? o ddns to by wiedzia? ?e r??nicy nie ma... serwer i tak zamienia no-ip na ip zew i gdy ??czymy si? z example.no-ip.com to tak jakby?my sie ??czyli z zew ip...

a tak btw,
Jak stawiasz serwer na 127.0.0.1 to dziala tylko na lokalhoscie
Jak stawisz na zew b?d? no-ip to w ipchangerze tez wpisz zew ip/no-ip (niekt?re silniki nie przyjmuj? localhosta)

Luzak a co zrobic jesli moj na moj mozna wbic tylko na localhost a jak ip wpisze w configu to niechce sie silnik odpalic, taki problemik mam na dedyku ;/

Mo?e podajesz w configu swoje ip zamiast ip dedyka?

Zapodaj logi b??d?w...

Status
Zamknięty.
Back
Do góry