Inne Pomocy! FATAL: OTBM Loader!

Status
Zamknięty.

bartoszz192

Active User
Maj 18, 2010
Liczba reakcji
0
witam.
Mam taki Problem, gdy w??czam silnik to wyskakuje mi taki b??d:
FATAL: OTBM Loader - [x:465, y:376, y:8] Failed to create item.
Pr?bowa?em to naprawi? w RME, usuwa?em to miejsce, zapisywa?em map? i odpala?em silnik od nowa to za ka?dym razem inne miejsce..
Prosz? o pomoc!

Odp: Pomocy! FATAL: OTBM Loader!

Witaj. Wydaje mi sie ze mialem podobny problem jak ty, kiedy edytowalem mape i zauwarzylem wielki budynek z ktorego postanowilem zrobic domek. Kiedy zrobilem z tego budynku domek w konsoli pokazywaly mi sie niegrozne errory (niestety nie pamietam dokladnie czy takie same jak twoj). Chodzilo o to ze w budynku ktory zmienilem na domek dla graczy byly rozne porozrzucane itemki (skrzynki, beczki, krzesla, backpacki, i masa innych) w konsoli pokazalo mi wtedy mase errorow, tez nie wiedzialem o co chodzi ale starczylo pokasowac te itemki (Uwaga:tylko itemki, nie cale powierzchnie). Byc moze ty takze masz duzo porozrzucanych takich itemkow dlatego za kazdym razem gdy skasujesz jeden, silnik znajduje nastepny... Jesli tworzyles jakies swoje domy i umieszczales w nich jakies itemki to najwidoczniej one sa przyczyna twoich errorow(tak jak to bylo u mnie). Jesli nie to byc moze probowales dodac itemek do swojego ots i ci sie to udalo ale gdy wrzucasz go na mape to wywala blad(wnioskuje to z tekstu "Failed to create item" czyli w moim tlumaczeniu "blad w stworzeniu itemka").

Pokaz nam swoja konsole, a do czasu gdy ktos jej nie obejrzy i nie odpisze poprostu kaseuj te itemki w miejscach wskazanych przez silnik tak dlugo az przestanie wyskakiwac ten error..

Pomoglem? daj + i nakarm moje poki;p Dzieki;p

Ronnix nie zrozumia?e? mnie za dobrze.. to co ty napisa?e? to ju? zrobi?em ^.- usuwa?em to miejsce, zapisywa?em map? i odpala?em silnik tak napisa?em a ty to rozwin??e? i nic wi?cej...
Prosze o pomoc!

Albo masz pliki na mapie, kt?re nie mog? si? tam znajdowa?,
albo masz w domku item, kt?ry nie mo?e by? w domku.
Ale raczej to pierwsze

No jakby ktos ze zrozumieniem przeczytal moj post to wywnioskowal by to samo, poniewaz ja napisalem dokladnie to samo lecz troche bardziej rozwinelem swoja wypowiedz..heh.

@topic

Skoro kasujesz item z map edytora zapisujesz mape i pojawia sie ten sam error ale z innym itemkiem to kasuj te itemki tak dlugo az sie przestanie pokazywac error.
Problem moze byc tez w tym ze nie skompilowales silnika po dodaniu jakis nowych itemkow do map edytora.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry