Pomocy potrzebuje antenki do modemu

Status
Zamknięty.

Super Czapa

Active User
Marzec 28, 2013
Liczba reakcji
0
Posiadam internet na kart? w T-mobile
Mam modem: Huawei E173
Link do strony z antenkami do modem?w http://antenydomodemu.pl/category.php?id_category=2
Kt?r? z tych antenek najlepiej kupi??

Mapa zasi?gu :
mieszkam mniej wi?cej gdzie? w tym kwadracie
0wmp.png

Czy antenka w og?le mi co? da?

Odp: Pomocy potrzebuje antenki do modemu

Pom?c, pomo?e zawsze. Je?li chodzi o wyb?r anteny, to zale?y - od bud?etu (najlepiej kup zewn?trzn?).

A jaka mi wystarczy aby osi?gn?? maksymaln? szybko?? internetu?

Najdro?sz?.

Nie chce ju? za?mieca? wi?c napisze tutaj dzisiaj net nagle zacz?? chodzi? normalnie czyli tak ja powinien dzia?a? od pocz?tku chodzi mi o szybko?? po roz??czeniu i ponownym po??czeniu znowu chodzi? jak te ostatnie 2 lata, teraz od??czy?em modem pod??czy?em i znowu jest zajebi?cie
Wyt?umaczy mi kto? czemu tak si? dzieje?

Modem, kt?ry trafia do praktycznie ka?dej oferty t-mobile, plus czy play. Jest bardzo, ale to bardzo niekompatybilny z innymi urz?dzeniami sieciowymi, o czym uda?o mi si? przekona?. Urz?dzenie ??czy si? z naziemn? anten?, wi?c prawdopodobne problemy z zasi?giem s? spowodowane zbyt du?? odleg?o?ci? od anteny, aby odbiera? sygna? z dalszej odleg?o?ci mo?esz zakupi? jedn? z tych anten. Ja proponuje Ci anten? kierunkow?, kt?ra b?dzie posiada?a wi?ksz? moc ni? jej odpowiednik dookolny, poza tym interesuje Cie przekazywanie i odbieranie sygna??w z jednego punktu, a nie na danym terenie, wi?c raczej anteny dookolne s? g?upot?. Antena o parametrze 10dBi mo?e da? dodatkowo od jednego do kilku kilometr?w w zale?no?ci od zabudowania, wi?c nie spodziewaj si? znacz?cej poprawy. Niestety, ale w wypadku modem?w i wykorzystania do tego 3-4G, z moich obserwacji wynika, ?e nie nadaj? si? one do gier online, a jedynie do przegl?dania stron, wi?c w przypadku tych gorszych i starszych technologii wypada to jeszcze gorzej. Je?eli zdecydujesz si? na anten? kierunkow? pami?taj, aby ustawi? j? w kierunku najbli?szej anteny naziemnej, z kt?rej pochodzi sygna?. Ca?y wyw?d jest przeprowadzony na zasadzie w?asnych do?wiadcze? i wiedzy z sieci komputerowych, wi?c nie traktuj tego jak profesjonaln? porad?, bo mog? si? myli?.

Nie chce ju? za?mieca? wi?c napisze tutaj dzisiaj net nagle zacz?? chodzi? normalnie czyli tak ja powinien dzia?a? od pocz?tku chodzi mi o szybko?? po roz??czeniu i ponownym po??czeniu znowu chodzi? jak te ostatnie 2 lata, teraz od??czy?em modem pod??czy?em i znowu jest zajebi?cie
Wyt?umaczy mi kto? czemu tak si? dzieje?
Masz jakie? dane na temat tego z jakim punktem si? po?aczy? modem? Mo?e to wynika? z po??czenia z r??nymi punktami dost?powymi, kt?re maj? r??ne parametry przesy?u etc.

P.S Najwa?niejszym parametrem anteny jest dBi, jest to si?a wzmocnienia sygna?u, kt?ra przek?ada si? na odleg?o?? jego przesy?ania, lecz ?adna antena nie mo?e stanowi? o pr?dko?ci przesy?u, od tego jest modem b?d? inne urz?dzenie aktywne.

Ostatnia edycja:

Nie mam na ten temat ?adnych danych ale jak mia?em wczoraj modem za oknem ?apa?em Hspi czy co? takiego nie pami?tam dok?adnie a teraz w pokoju znowu ?apie to co zwykle EDGE

Ostatnia edycja:

No tak, s? to dwie technologie, z czego HSDPA jest nowsz? i lepsz? pozwalaj?c? wed?ug Wikipedii na przesy? do 21,6 Mb/s, natomiast EDGE ma wy??cznie przepustowo?? 236,8 Kb/s, wi?c r??nica musi by? znacz?ca. Proponuj? Ci kupi? anten? oraz zamontowa? j? za oknem, to powinno rozwi?za? twoje problemy i pozwoli? korzysta? technologii UMTS/HSDPA daj?cej odpowiedni? jak na tw?j modem przepustowo??.

Status
Zamknięty.
Back
Do góry