Mapy POMOCY!!! Unsupported client version! (8)

Status
Zamknięty.

Bez Cenzury

Active User
Lipiec 22, 2012
Liczba reakcji
3
WITAM
Bardzo prosz? o pomoc gdy? ju? nie wiem co mam zrobi? ;/ chcia?em zrobi? sw? w?asn? edytowan? map? evo lecz nie mog? :/ Co usun? depo , temple lub co kolwiek edytuje po zapisaniu mapy pojawia si? ten sam problem i nie wiem co mam zrobi? prosz? o jasn? odpowied? bo jestem jeszcze zielony w mapowaniu ;| mam rme pod 8.54 i problem pojawia si? w RME nie w silniku. !!! PROSZ? O POMOC ZA KA?DY POMOCNY POST DAJE REPUTA!!!.:(

Odp: POMOCY!!! Unsupported client version! (8)

witam prawdopodobnie otworzy?e? map? 8.54 lecz w properties masz ustawionego inn? wersie klienta.
Je?eli to nie to napisz dok?adnie jaki masz b??d :)

Pobierze tego clienta ,zainstaluj i ustaw do niego ?r?d?o (ctr + p) jednocze?nie sprawd? czy aby napewno 8.54 jest ustawiona wersja mapy. :)

Pozdrawiam

dzi?ki na pewno na grodze plusami wasze odpowiedzi ale dalej nic.. otwieram map? evolution (?wie?o pobran?) i jest dobrze usune te pz w domkach i no pvp po czym zapisze t? "edycje" otwieram i wyskakuje : Unsupported client version! (8) i dalej nie wiem co zrobi? :( pobra?em tibie 8.6 i mape evo 8.6 dalej to samo :I PS: nie mam w og?le silnika tak?e problem tylko z rme!!!.

Masz source silnika? Je?eli tak, to w pliku iomap.cpp znajduje si? funkcja, kt?ra jest odpowiedzialna za czytanie wersji mapy, poszperaj tam.

Cze??, uda?o mi si? ju? ale z klientem 8.6 tylko ?e znalaz?em na tym forum takie fajne mody do rme 8.54 kt?re wszystkie dzia?aj? poprawnie z wersj? 8.54.. :/. dobra, mia?em rme 2.2 (8.6) i map? evo edytowa?em map? codziennie teraz odinstalowa?em rme 8.6 i zainstalowa?em 1.1.10 podobno 8.54 pobra?em map? evo czyst? 8.54 odpalam : Unsupported client version! (8)... ju? nie wiem co dalej robi? xd tak?e poprosi?bym o jakie? bardzo fajne przydatne mody do rme 8.6 lub o pomoc z problemem.. :C

Mia?em podobny problem. Problem polega na zlych plikach clienta (dat+spr). Nie wiem jak to naprawic ale wiem ze problem jest z wlasnie w tych plikach- nalezy jakos je edytowac i zmienic jakies kody w nich na takie ktore beda wspolgraly z mapeditorem, nie stety nie wiem jak tego zrobic. Mi pomogl z tym kumpel. Postaram sie dowiedziec jak to naprawic.

Po prostu zamiast otwiera? map?, importuj j?.

Gdy masz taki problem to pami?taj zawsze odpalaj RME > Files > Import > Map dajesz scie?ke i zapisujesz na nowo.
Problem nie wiem na czym polega - pami?tam w?a?nie ?e gdy szpera?em w iomap.cpp to pare linijek usun??em to zacze?y mi wyskakiwia? inne erorry. (mo?liwe jest to ?e co? ?le dilejt?em:D albo wina silnika - robi?em to na TFS 0.2 pod 8.1)

Pami?tam ?e gdy szuka?em odpowiedzi na pytanie natrafi?em na Aveste.

Moje rady:
- Re-install RME
- Jak nie zadzia?a to zmie? silnik

Status
Zamknięty.
Back
Do góry