Pomys? adresowany do u?ytkownik?w TNP

Status
Zamknięty.

Jazper

Advanced User
Listopad 22, 2009
Liczba reakcji
31
Witam.
war_naeaws.png

Niekt?rzy mnie kojarz?, a inni nie, nie przeci?gaj?c przejd? do rzeczy.
Wychodz? z pomys?em za?o?enia strony na kt?rej mapperzy mogliby sprzedawa? swoje prace za smsy/przelewy.
Dost?pne by by?y mapy do wielorazowego downloadu, a tak?e z mo?liwo?ci? kupna jej na wy??czno??.
Jeszcze nie wiem jak dok?adnie to wszystko po??czy? w ca?o??, ale my?l? i? nie by?oby to problemem.
Mo?na przerobi? nawet zwyk?y accmaker. Je?li si? chce to si? da. Nie mo?na nastawia? si? negatywnie~!
Z biegiem czasu mo?na by zwi?ksza? ilo?? oferowanych us?ug. Oczywi?cie by?yby tak?e sekcje darmowe.
Aktualnie posiadam mocnego vpsa, ale nie wiem czy na pocz?tek potrzeba b?dzie go u?ywa?,
czy nie wystarczy wykupienie serwera pod stron? na jakim? hostingu.
Tym zajm? si? ja, je?li znale?liby si? ch?tni.
Nad j?zykiem strony jeszcze si? zastanawiam, to te? jest do przedyskutowania.

I tu zapytanie czy kto? by?by ch?tny na taki projekt?
Poszukuj?:
  • Mapper?w
  • Webmastera/Programist?

Co oferuj??:
  • Prac? przy powa?nym projekcie
  • Wysok? kultur? osobist?, co nie znaczy, ?e nie b?d? m?g? si? zni?y? do poziomu co niekt?rych
  • Nienormowany czas pracy
  • Ka?dy b?dzie zna? swoje obowi?zki
  • Oczywi?cie jak strona dosz?aby do skutku, kwestia pieni?dzy by?aby do dogadania,
    o to nie ma si? co martwi?.
Je?li chodzi o wz?r:
PHP:
Zainteresowany? Co Ci? sk?oni?o do aplikacji?:
Imi?:
Ostatni projekt:
Trzy Screeny/Prace(bez ?ci?gania):
Kontakt:

UWAGA!!
Nie musisz by? profesjonalist?, wystarczy mappowa? na dobrym poziomie.
Prosz? o nie pisanie poda? przez mapper?w, kt?rzy siedz? nad tym 5 min czy takich co robi? kwadratowe "klocki".
Szkoda mojego i waszego czasu, to samo tyczy si? odno?nie kopiowania prac.
Je?li macie jeszcze jakie? ciekawe propozycje to ch?tnie ich wys?ucham.

M?g?bym prowadzi? to sam, ale wiem z do?wiadczenia, ?e za bardzo lubi? zarzuca? si? obowi?zkami
przez co nie by?bym w stanie ogarn?? tego czasowo.

Na chwil? obecn? prosz? pisa? w temacie, ew. w p??niejszym czasie przejdziemy na fb, albo jaki? komunikator.

Odp: Pomys? adresowany do u?ytkownik?w TNP

#Refffresh!

---------- Tre?? dodana o 22:07 ----------

#Refffresh!

Fajny pomys? mog?o to by by? jakie? forum proponuje ang i pl j?zyki.

#Refffresh!

Ja jestem ch?tny, mo?e nie chodzi tu g??wnie o pieni?dze tylko o kontakt z innymi lud?mi no i zrobienie czego?. Chodzi o stanowisko webmastera/programisty.
Mam 16 lat, na imi? Milan. Ja - dlatego ?e znam si? na tym i sprawy nigdy nie spier#@)#%$#. M?j ostatni projekt to http://wodbon.pl/. Ewentualne jakie? prace na pw.
kontakt only gg 43708363

Po co przerabia? aac makera? Pro?ciej u?y? skrypt sklepu :)
Wystarczy zwyk?y hosting na taka stron?.

[MENTION=430263]Azuusiek[/MENTION]
Mo?na przerobi? nawet zwyk?y accmaker. Je?li si? chce to si? da. Nie mo?na nastawia? si? negatywnie~!

[MENTION=83060]ToP[/MENTION]
W zasadzie to z tego co sie zorientowalem jak na razie to nie wiem co ma Jazper wniesc do projektu poza hostingiem xD
Programisty szuka, bo sam nie ma zbyt duzego pojecia o tym i nie wie jak by to w ogole mozna zrobic sensownie.
Maperow szuka, no ok, przyda sie kilku przynajmniej na start - ale w sumie to przeciez to ma byc platforma otwarta gdzie kazdy ma sprzedawac, a nie strona z oferta gdzie sprzedajemy "my"... Wiec starczyla by dobra reklama i kilka wiadomosci do odpowiednich osob, zeby dorzucic cos do oferty...

Co do samego pomyslu, to nie jest moze i taki zly. Ale ja nie widze opcji zeby to na siebie zarabialo. Sa wszedzie mapy za darmo, nie zaoferujesz niewiadomo jakich magicznych map ktore beda sie sprzedawac jak cieple buleczki. Rozwiazanie to by byla ekipa maperow i przyjmowanie zlecen. Z tym, ze takie cos to zaoferowac moze co 2 maper na forum... Do tego w sumie nie potrzeba kombinowac, dogadaj sie z administracja tneta i moderuj jakis dzial handlu w dziale map i tyle. Ludzie sami beda chcieli sprzedawac swoje prace i przyjmowac zlecenia a ty sie tylko tym zajmiesz, zeby utrzymac poziom transakcji i wywalic oszustow... Nie musisz tworzyc strony, nie musisz oplacac hostingu - problem w tym, ze ciezko by tu bylo zarabiac na tym ;p Bo w takim wlasnym sklepie wezmiesz 20% z kazdej transakcji i dziekuje.
No i kolejny problem to to, ze zawsze mozna z kims wspolpracowac, bierzesz mapera do projektu i ci robi za darmo/za gma/za grosze... Wiec po co w ogole mam sie interesowac taka oferta jak ta?

Ogolnie slabo to widze, pomysl moze i warty przedyskutowania i przemyslania wielu aspektow - policzenia czy w ogole oplaca sie wchodzic w takie cos. Ale czy ostatecznie warto w ogole to wprowadzac w zycie to ciezko teraz powiedziec ;p

Od?wie?? temat bo mo?e jeszcze kto? b?dzie zainteresowany, nied?ugo si? odezw? do tych co napisali w temacie lub na pw ;)
W zasadzie pewien plan ju? mi si? "urodzi?", ?e tak powiem, ale na chwile obecn? nie b?d? niczego zdradza?.
[MENTION=42316]Placek[/MENTION]
Dobra reklama + odpowiednie zasoby i spokojnie b?dzie na siebie zarabia?. Czy z reklam czy z zakup?w.
Robi?em nie jeden serwer i szczerze powiedziawszy na palcach jednej r?ki mog? policzy? dobrych mapper?w z kt?rymi wsp??pracowa?em.
Reszta os?b (przewa?nie chcieli GODa lub % z sms)to tacy co kopiowali inne mapy i liczyli, ?e si? nie zorientuj? albo robili takie 5minutowe.
Poza tym dochodza mapy na wy??czno??, kt?re b?d? ta?sze, mapy do wielokrotnego pobrania czy takie kt?re mo?na pobra? za darmo.

Wygl?da to ciekawie, zobaczymy jak b?dzie z realizacj? ;)

# REFFRESH

Mo?e jest jeszcze kto? ch?tny do wsp??pracy?

Wszyscy ch?tni mog? si? zg?asza? dalej tu b?d? na pw. Z racji nieoczekiwanego wyjazdu do Szwajcarii prace rusz? w p??niejszym terminie. :)

Przedstaw mi niewi?cej jak ma wygl?dac taka wsp??praca.

Je?eli takowa strona powstanie wy?lij mi priv mog? powrzuca? pare darmowych mapek pod 7.6 :)

Dzia?a?oby to na zasadzie takiej, ?e: Robisz mapk? + jej opis (walkable sqmy itd) + screena (najlepiej z gry) -> ustalamy cen? oraz ilo?? sztuk (lub na wy??czno??) -> wrzucamy na stron? -> ludzie kupuj? -> zaczynasz zarabia? ;)

@Up
Z ch?ci? ;)
[MENTION=83060]ToP[/MENTION]ic
W zale?nosci czy b?dzie dost?p do internetu odezw? si? w miar? mo?liwo?ci

Ostatnia edycja:

Tylko nie odwal jakiejs lipy typu my wysylamy tobie prace a ty wrzucasz tylko zrob jakis panel do wrzucania i zatrudnij kilku/nastu moderatorow czy cos zeby akceptowali mapy ktore sie nadaja wg regulaminu jaki tam ustalisz a plagiaty czy gowna kwadratowe odrzucali. + jeszcze mozliwosc zglaszania takich rzeczy jakby ktos nieumyslnie zaakceptowal podrobe.

Ciekawy pomys? ;)
[MENTION=83060]ToP[/MENTION]IC

Ju? wr?ci?em to mo?na b?dzie zacz?? dzia?a? :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry