Poradnik -Jak rozreklamowa? OTS?

Status
Zamknięty.

.::Davido$::.

User
Sierpień 21, 2008
Liczba reakcji
2
Witam.
W tym poradniku poka?? jak uczyni? sw?j ots bardziej znanym.
Wykonanie i umieszczenie strony na serwerze nie wystarcza by zacz?li ja odwiedza? inni u?ytkownicy sieci. Strona musi spe?nia? pewne warunki by inni mogli j? znale??.

1.Na swoim acc makerze na wszystkich podstronach umie?? meta tagi. (nie wiesz co to?)META Tags - Informacje o robotach i wyszukiwarkach.Meta Tags s? dla Robot?w, Pe?zaczy, Paj?k?w, W?drowc?w, program?w wyszukiwarek (search engines), przychodz?cych indeksowa? tw? stron?, dla browser?w i serwer?w w sieci.
Oto jak to zrobi?:
Na wszystkich podstronach w klamrach <html><head></head></html>
umie?? kod:
Tytul strony

<title>Tytu? strony</title>

Opis zawarto?ci strony.

<meta name="Description" content="Tu podaj opis zawarto?ci twojej strony" />

Wyrazy kluczowe, kt?re u?atwiaj? znalezienie strony w wyszukiwarkach.

<meta name="Keywords" content="wyraz1, wyraz2, wyraz3..." />

Przyk?adowo dla strony o OTS mog?oby to wygl?da? tak:

<meta name="Keywords" content="tibia, ots, acc_maker, nazwa_ots, 7.6" />

J?zyk strony (domy?lnie pl- polski)

<meta http-equiv="Content-Language" content="pl" />

Autor strony:

<meta name="Author" content="Tu wpisz swoje imi? i nazwisko" />

Przyk?adowo wype?nione meta tagi:
<html>
<head>
<title>Armia Podkarpacki OTS</title>
<meta name="Description" content="Acc Maker, Podkarpacki OTS To Tw?j OTS!" />
<meta name="Keywords" content="tibia, ots, podkarpacki, armia.toproste.pl, 7.6" />
<meta name="Author" content="GM Podkarpackiego" />
</head>
</html>

2.Reklama OTS na OTS Listach.

Bardzo wa?n? cz??ci? reklamowania OTS jest w?a?nie reklama na OTS Listach, to w?a?nie tam zagl?daj? gracze w poszukiwaniu otsa.
Jest par? ots list, kt?re warto odwiedzi?, opisz? niekt?re z nich.

OTS.PL - Najwa?niejsze statystyki. Drogie Reklamy. Du?o serwer?w w bazie. Tzw. ojciec polskiej listy ots, 1 polska lista prywatnych serwer?w tibii. Panel logowania i rejestracji znacznie utrudnia dodanie otsa. W dodatku trzeba czeka? na akceptacj? przez administratora, max 3 dni.

otservlist.org - Mi?dzynarodowa lista ots, ?wiatowej klasy, dosy? dobre statystyki, reklamy raczej nie mo?liwe ze wzgl?du na innych chc?cych je zamie?ci? (DROGIE). Serwer b?dzie ma?o zauwa?alny, gdy? na szczycie listy serwery z najwi?ksz? ilo?ci? graczy. Trzeba si? rejestrowa? i logowa?. Statystyki s? op??nione, czasem w og?le nie dzia?aj?. OTS nie musi by? zatwierdzony przez administracj?, ale musi by? online, wi?c serwery hamachi odpadaj?.

ots-list.org - Niedawno ca?kiem powsta?a lista ots, mi?dzynarodowa, 5j?zyk?w do wybrania, du?o serwer?w w bazie, brak mo?liwo?ci wykupienia reklamy, potrzeba rejestracja i zalogowanie do dodawania ots, oraz serwer musi by? online., hamachi odpada.Jest tak?e statys checker, bardzo zaawansowane statystyki, daj? mo?liwo?? podejrzenia dok?adnie uptime ots oraz ilu graczy kiedy gra?o.Mo?liwo?? oceny i skomentowania ots przez innych, cz?sto wyst?puje du?o spamu, niecenzuralnych s??w, admini nie kontroluj? tego.

http://megalista.ynd.pl/ - Nowa ots lista, wesz?a niedawno, mo?liwo?? oceniania i komentowania ots, status checker, dok?adne statystyki, mo?liwo?? zareklamowania serwer?w hamachi.Mo?liwo?c taniego wykupienia dodatkowej reklamy. Nie potrzebna rejestracja, wystraczy wype?ni? formularz i w najbli?szym czasie ots zostanie zaakceptowany.

3.Pozycjonowanie strony w wyszukiwarkach.
bardzo dobrym sposobem, aby nasz ots by? ?atwo znajdywany w wyszukiwarkach jest darmowe pozycjonowanie. Wystarczy, ?e umie?cimy par? link?w na swojej stronie a jej popularno?? sama wzro?nie z pewnym czasem.
Oto par? darmowych pozycjonowa?[/B:

http://linki24.pl/ - zaawansowana firma, wiele lat na rynku, dobre pozycjonowanie, niezawodne i bezpieczne pozycjonowanie. Wymiana link?w sta?ych.

http://www.livelink.pl/ - Prosta instalacja, dok?adny opis jej przebiegu, szybka rejestracja, 8200 stron pod??czonych do systemu.

http://www.linkme.pl/ [/SIZE ]- m?j faworyt, prosta i przyjemna instalacja z dok?adnym manualem, wymiana link?w sta?ych jak i losowych, strony slim i elite, mo?liwo?? zarabiania, przy czym masz darmowe pozycjonowanie, szczeg??owe raporty,obecnie w systemie jest oko?o 65 696 823 stron!

4.- Autosurf
Po dodaniu strony do systemu ludzi surfuj?cy automatycznie po r?,?nych stronach maj? mo?liwo?? ogl?dania waszej strony, jednak wy te? musicie surfowa? aby strona by?a dalej pokazywana, tak to dzia?a
Jest to dosy? beznadziejny system reklamowania, podczas 2 dni m?j baner zosta? klikni?ty tylko raz;P ale odwiedziny na stronie rosn? b?yskawicznie, nawet je?li kto? nie chce na ni? wej?? to wchodzi i zostaje zaliczony jako odwiedziny lub nowy u?ytkownik Ka?d? stron? ogl?da si? 20sekund.

www.plautosurf.com

b2ce1e63.jpg

www.autosurf-polska.com

Polski Autosurf Z Programem Partnerskim

A je?li chcesz surfowa? automatycznie za pieni?dze to wejd? na AUTO - SURF -- ZARABIAJ NAWET 10 $ DZIENNIE !!!

6.Page Rank - jest to najwa?niejszy element pozycjonowania w Google. Im wy?szy PageRank tym wy?sza pozycja. Poczytaj wi?cej o Page Rank. Page rank ro?nie gdy twoja strona ma wi?cej podstron, tre?ciwych artyku??w itp.

7. Pozycjonowanie powinno zacz?? si? od zmienienia struktury strony w taki spos?b, aby by?a ona czytelna i przejrzysta dla jej u?ytkownik?w oraz wyszukiwarek (!). Witryna musi si? dobrze prezentowa? przy r??nych rozdzielczo?ciach i przegl?darkach.
Strona powinna posiada? ?atwy mechanizm nawigacji. Jest to bardzo istotne r?wnie? dla wyszukiwarek, bo wiadomo, ?e paj?czki indeksuj?c strony w?druj? po linkach!
Witryna powinna si? szybko ?adowa?! Je?li tak nie b?dzie, to Twoi u?ytkownicy w ko?cu strac? cierpliwo?? i zamkn? okno z Twoj? www.

Aby sprawdzi? czy struktura twojej strony jest w po??dku wejdz na W3C HTML Validator
W3C CSS Validator

To by by?o tyle w tym poradniku
Nie jest tak prosto jak widzicie zareklamowa? swoj? stron?.

Poradnik zaczerpni?ty z Hunted.pl
Notka moderatorska:
Brak zgody autora, wi?c kosz

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Odp: Poradnik -Jak rozreklamowa? OTS?

?adny poradniczek ,Napewno sie komu? przyda max 11/10

A stopki poradnika nie ?aska by?o skopiowa??
Oryginalny temat.
hu nted. pl/forum/showthread.php?t=2740Poradnik -Jak rozreklamowa? OTS? - Hunted.pl
Dopisz stopk?, inaczej poprosz? administracj? o usuni?cie poradnika z forum.

Wbijajcie na moj ots jest fazowy ip:192.168.2.100 LUB wordwarots.no-ip.org jak cos to pisac na gg:11239809

Konkursy na tutora co 1 dzien Domy od 50 livl
exp nawet nawet xD GM MI?Y......

Czy m?g? by ktos napisac na moim gg jak sie wog?le robi acc makera ?? I prosze o nie pisanie , ?e szukaj w google.pl bo szuka?em i nic nie ma a jak juz jest to ?le wyt?umaczone !!! Prosze o pomoc gg . 7536899 lub e-mail anclan@vp.pl

No pomocny to on jest ;]

Troch? si? m?czy?em, ale zadzia?a?o ;p

Ziom303 nie m?w mi ?e na google.pl nic nie znalazles tam jest prawie wszystko A co do poradnika ?adny czytelny przyda si?

ja mysle ze karzdy ma swoj sposub ale dlamnie najlepsza opcja to otsserver list ;) to jest bardzo skuteczne i szybkie w 5 min juz 1 osba grala :)

W?tpi? aby to si? komu? przyda?o, poniewa? najlepiej jest da? ip na jakie? forum/stronke etc. Tak jak kolega wy?ej napisa? otserv.pl

6.Page Rank - jest to najwa?niejszy element pozycjonowania w Google.

G?wno prawda.

#topic: Wszystko bardzo og?lnie, ma?o praktycznych porad. Radz? bardziej si? zapozna? z tematem SEO, nim b?dziemy si? bra? za jakie? pozycjonowanie...

Szczerze?Korzystam z tego ,ale z powodu ?e mam wew ip(hamachi)mog? u?ywa? tylko jednej listy, ale jest to bardzo zadowalaj?ce:).
Dzi?kuje autorowi ,bo gdyby nie on nie wiedzia?bym pewnie o tym.

O.o Fajne!
Ja reklamowa?em tlyko na gg,nk tibia.net.pl ^^

teraz wsz?dzie ;o
Dzi?ki

Nie ma co, kawa? dobrej roboty. Skorzysta?em na tym, dzi?ki tobie jestem na plusie ;). Dzi?ki, reput leci.

Pozdrawiam,
Healer.

bemaots.no-ip.info <<< client 8.50 , exp 100x , online 24/7

mam problem gdzie mam to wkleic?
Przyk?adowo wype?nione meta tagi:
<html>
<head>
<title>Armia Podkarpacki OTS</title>
<meta name="Description" content="Acc Maker, Podkarpacki OTS To Tw?j OTS!" />
<meta name="Keywords" content="tibia, ots, podkarpacki, armia.toproste.pl, 7.6" />
<meta name="Author" content="GM Podkarpackiego" />
</head>
</html>

znaczy ja to zmienie ale tylko gdzie to wkleic:P

Poradnik fajny zareklamuje tak sw?j ots thx 10/10

fajny poradnik i po?yteczny 10/10 :) pozdrawiam.

warto tez sprawdzic ot-servers.pl, nowa lista

Wbijajcie na moj ots jest fazowy ip:192.168.2.100 LUB wordwarots.no-ip.org jak cos to pisac na gg:11239809
Konkursy na tutora co 1 dzien Domy od 50 livl
exp nawet nawet xD GM MI?Y......
?al ?al Jescze Raz ?al

Status
Zamknięty.
Back
Do góry