Konfiguracja Polaczenia PORTY OTS 8.60 sql

Status
Zamknięty.

bunio001

User
Styczeń 1, 2013
Liczba reakcji
0
Witam postawi?em ots sql 8.60 i teraz pytanie do was ja ze swojego komputera mog? wej?? wszyscy podpi?ci pod m?j router mog? wej?? na ots ale inni czyli gracze nie mog? si? po??czy? z ots u?ywam programu no-ip pytanie do was jak i gdzie wpisywa? jakie ip ? jakie porty konkretnie mam odblokowa? jak na razie odblokowa?em port 80 7171 i 7172 jeszcze jaki? pomin??em ? co? jeszcze musz? poprzestawia? ?

Dzi?ki i pozdrawiam

Odp: PORTY OTS 8.60 sql

Odblokuj jeszcze port 3306. W config.lua wpisz ip kt?re pokazuje no-ip

tak, lecz gdy ono sie zmieni, czyli po restarcie routera musisz je zmienia? za ka?dym razem w config.lua

to wiem zmieni?em i dalej to samo nikt nie mo?e wbi?

sprawdza?e? i porty s? napewno odblokowane np programem Pfportchecker? Sprawdz nim. A ludzi? strona (acc maker) normalnie wchodzi czy te? nie?

port 80 jest odblokowany pokazuje mi a reszta ze nie a 80 i te 7171 odblokowywa?em tak samo jak ten 80 wiec nie wiem mo?e by? grane

---Aktualizacja---

wie kto? co mo?e by? przyczyn? ?

odblokowa? musisz porty, jaki masz router?

Porty jakie musisz odblokowa? to 80(do acc makera),7171,7172. Porty te odblokowujesz w routerze. Je?eli to nie pomaga odblokowujesz te? w zaporze systemu windows, link: http://tibia.net.pl/threads/447173-Rozwiązanie-Odblokowywanie-portów-w-zaporze-systemowej. Spotka?em si? tak?e z takim zjawiskiem, ?e porty odblokowuj? si? dopiero po odpaleniu ots'a. Spr?buj wiec odblokowa? jeszcze raz porty w routerze, ustawi? odpowiednie IP w configu.lua, odpali? ots i sprawdzi? za pomoc? programu b?d? na stronie w internecie czy porty zosta?y odblokowane. Pozdrawiam, Help3R.

Je?li masz ip zmienne mo?esz pobra? sobie no-ip i w config wpisywa? np nazwatwojegoserwa.hopto.org i te? b?dzie dzia?a? :)

a je?li chodzi o porty to te co Help3R napisa? :)

nic nie da?o dalej to samo dziwi mnie ze port 80 jest otwarty a reszta nie

Odblokowa?e? porty w systemie te?, czy tylko w routerze?

Status
Zamknięty.
Back
Do góry