• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 27 Paź 2025:
    Idyllia (Optional PvP) Hostera (Open PvP) us_logo Dracobra (Open PvP)

-Pozostałe Porty,router,ots...- problem!!!

Status
Zamknięty.

krystianpk

New User
Witam,

Chcia?bym przedstawi? wam sw?j problem w celu uzyskania rozwi?zania,wiedz?c ?e na tym forum jest wiele u?ytkownik?w wiedz?cych "o co biega".
Z g?ry pisz?, ?e m?j post b?dzie raczej bogaty w tre?? z racji ch?ci opisania jak najdok?adniej mojego problemu... Postaram przedstawi? m?j problem w punktach aby by?o przejrzy?cie i mo?na by?o si? odnie?? do poszczeg?lnych z nich.

1. W ci?gu dnia mam dost?p do internetu bezprzewodowego za pomoc? routera. Umieszczony jest on na korytarzu hotelu,w kt?rym przebywam. Aby po??czy? si? z internetem potrzebuje loginu i has?a. Pracownicy hotelu udost?pnili te dane bez problemu. Przy po??czeniu si? z t? sieci? (nazwa- hotel) otwiera mi si? domy?lna przegl?darka i musz? wpisa? login + has?o. Wtedy mog? przegl?da? internet :)
2. Chcia?bym pogra? sobie w tibie,poogl?da? innych graczy na ?ywo przez serwis tibiac**t.com(wiecie zapewne o co chodzi),pogra? w cs lub nawet zagra? w jakom gr? przez przegl?dark?(z nud?w). Problem polega na tym,?e w tibie nie mog? gra?(nie chce si? po??czy? z serwerem)z innymi sprawami wymienionymi wy?ej sprawa wygl?da tak samo.
3. My?l?,?e po blokowane s? porty...Czyta?em sporo na ten temat,poradnik?w,wypowiedzi innych u?ytkownik?w(r?wnie? na tym forum).Jednak poradniki do mojej sprawy nic nie wnosz?...
a) niemog? wej?? (przez przegl?dark?) do konfiguracji routera. Sprawdza?em swoje ip,r?wnie? ipconfig.
b)niemam poj?cia jaki jest model routera i w og?le jakiej firmy,poniewa? na routerze(tym na korytarzu) nic nie pisze. Dodam ?e jest ca?y bia?y i podwieszony na suficie xd

Chcia?bym pogra? tylko w tibie i poogl?da? innych graczy an ?ywo ale z tym problemem niema szans. jestem ju? zm?czony poszukiwaniem rozwi?zania,dopiero potym postanowi?em za?o?y? tutaj temat...

Prosz? o pomoc
Czy si? da? Czy si? nie da? Je?li ewentualnie tak,jakie kroki musz? zrobi?w celu osi?gniecia mojego celu.
Oczywi??ie z g?ry dzi?kuj? za odpowiedzi.

Our partners and their custom servers:

Odp: Porty,router,ots...- problem!!!

Hmm.. Id? do obs?ugi hotelu i zg?o? ten problem - s?dz? ?e b?dzie najpro?ciej :)Te? tak kiedy? mia?em to na nast?pny dzie? przys?ali kogo? ogarni?tego kt?ry to zrobi?. Co? by?o ?e router by? nie dobrze skonfigurowany (ale to by?a sprawa ?e ka?dy pok?j mia? router) Pozdrawiam

Dzi?ki za zainteresowania moim tematem :)
Problem polega w tym ?e ta blokada port?w jest zrobiona umy?lnie. A pisz?c,?e has?o mam od obs?ugi chodzi?o mi o osoby postronne pracuj?ce tam,bo tak to has?a w inny spos?b bym nie otrzyma?. Powiem tak.. Teoretycznie nie powinienem mie? dost?pu do tego ??cza ale w praktyce skombinowa?em has?o i smigam. Tylko w?a?nie problem z t? tibi?... A niemam zielonego poj?cia jak odblokowa? te porty... Dlatego zamie?ci?em sw?j temat na tym forum:)

Masz dostep pewnie do jakiegos konta klienckiego ktoremu jest tylko udostepniany net z tego routera... Zeby edytowac jego ustawienia musisz miec dostep do roota. Konta administracyjnego tego routera...
Wiec generalnie nie mozesz nic zrobic w ten sposob. Chyba, ze jest konto admin z haslem admin1...

Wejdz sobie tam, zobacz jakie ci ip pokazuje w ogole...
Przy okazji porty sprawdz, chociaz to nie ma znaczenia jakie porty masz ty otwarte a jakie zamkniete... Bo ty powinienes sie normalnie logowac nawet jak masz zamkniete porty, chyba, ze jakies dziwne sa pozamykane :O
A gry przegladarkowe czemu nie dzialaja?
Byc moze to wszystko wina przegladarki ktora jest tak skonfigurowana a nie samej konfiguracji sieci? Bo z tego co rozumiem to przegladasz neta za pomoca tej domysnlnej przegladarki?

Moje IP : 195.189.230.140
Port 80 is closed on 195.189.230.140.

U?ywam firefox mozilli ale na IE mam tak samo. Tak gry przez przegl?dark? nie dzia?aj?,tibia,cs,nawet klient gg niechce si? po??czy? z sieci?(musz? na webgadu siedzie?).

Dziwi mnie troch? fakt,?e mam r?wnie? jaki? polski komunikator WTW i on obs?uguje gg i tam ju? si? ??czy,wiec niewiem co...
Gdyby to by?a wina przegl?darki to w domu te? bym nie m?g? sie po??czyc a mog? ...

Podam fotki jakie?.
1. Pojawia si? to po po??czeniu z sieci? i musz? wtedy wpisa? login i has?o.W lewym g?rnym rogu pisze IP jakie? ale jak wpisze je w przegl?dark? to nic sie nie dzieje.

Attachments

• internet.jpg
    internet.jpg
    10,7 KB · Wyś: 0
Status
Zamknięty.
Back
Do góry Bottom