Poszukiwana ciekawa strategia.

Status
Zamknięty.

Bolmex

Advanced User
Kwiecień 7, 2008
Liczba reakcji
53
Witam,

Poszukuj? ciekawej i w miar? d?ugiej strategii. Na wst?pie powiem, ?e nie lubi? strategii typu rok 2012+ czyli roboty itp. Mo?e to by? strategia np. huliganka, zarz?dzanie jak?? firm?, budowanie wiosek, w?asnego imperium, atakowanie wrogich fortec itp.
M?j komputer jest ograniczony... powied?my sobie w prost jest chujowy. 512 ram, karta 64 nie zdzia?a cud?w no ale c?? ?ycie. Nie dokupi? sobie ramu czy co? innego takie posty b?d? raportowane.
Gra nie musi mie? osza?amiaj?cej grafiki. Musz? si? pochwali?, ?e nie kiedy gra?em w W?adce pier?cieni 2 bitwa o ?r?dziemie i mnie w miar? wci?gn??o. Gra musi by? wci?gaj?ca, grafika te? jaki? tam poziom musi mie?.

Czekam na propozycj?, pozdrawiam :).

Odp: Poszukiwana ciekawa strategia.

Warcraft III - Genialna strategia, a multiplayer jeszcze lepszy, pe?no mod?w, dodatkowych map. Single te? jest ciekawy, wszystkie kampanie s? odpowiednio zwi?zane ze sob? nast?puj?cymi wydarzeniami, jest te? oficjalny dodatek "Warcraft III: The Frozen Throne". Mamy tutaj do dyspozycji rasy typu: Ludzie, Orkowie, Nieumarli oraz Nocne Elfy. Gra wci?gaj?ca i na trudniejszym poziomie dostarcza sowitej rozrywki.

Na drugi front k?ania mi si? Warhammer 40000: Dawn of War, a tak?e jego pochodne typu "Warhammer 40000: Dawn of War – Dark Crusade" oraz r??norakie dodatki. Tutaj r?wnie? gramy o niebo r??ni?cymi si? od siebie rasami, wszystkie wydarzenia s? ze sob? powi?zane, na najwy?szym poziomie trudno?ci trzeba si? mocno wypoci?, ?eby przej?? misj? :D

Polecam takze: Twierdza: Krzyzowiec (bardzo wci?gaj?ca gra, a grafika nie jest s?aba), Age of Empires III (poci?gnie na Twoim komputerze na 80%)

Hehe du?o jest takich gier ale ja polecam :

1.Demigod

2.DawnOfWar 1/2
3.Empire Total War

4.Tzar

Radz? zagra? Ci w King Arthur's <czy jako? tak> i Age of Empires III i jego dodatki.

Ja polecam Warcraft III wraz z dodatkiem The Frozen Throne. Drug? gr? godn? uwagi jest Medieval II: Total War.
Pierwsz? gr? opisa? ju? [USER]Morrigan[/USER] kilka post?w wy?ej.
Opis Medievala:

Akcja drugiego Medievala toczy si? w latach 1080-1530. Tw?rcy postawili na autentyczno?? i wierne odtworzenie reali?w tego okresu. Gracze prowadz? dzia?ania nie tylko na Starym Kontynencie, lecz tak?e w Ameryce ?rodkowej i Po?udniowej (walki z Aztekami) oraz na Bliskim Wschodzie (krucjaty maj?ce na celu odzyskanie przez chrze?cijan Ziemi ?wi?tej).

W sumie, do wyboru oddano a? dwadzie?cia jeden grywalnych frakcji (m.in. Anglia, ?wi?te Cesarstwo Rzymskie Narodu Niemieckiego, Francja, Szkocja, Dania, Hiszpania, Portugalia, Wenecja, Sycylia, Polska, Rosja, W?gry, Bizancjum, Turcja, Egipt, Mongo?owie, czy Aztekowie), z czego ka?da oczywi?cie r??ni si? od siebie (przyk?adowo taktykami u?ywanymi na placu boju). Liczba dost?pnych, r??norodnych jednostek przekracza dwie?cie pi??dziesi?t, jednak nie ze wszystkich mo?na korzysta? ju? na pocz?tku zmaga? (w miar? post?p?w w rozgrywce pod nosz? komend? dostaj? si? coraz bardziej doborowe oddzia?y, z lepszym wyposa?eniem i umiej?tno?ciami). Rozbudowaniu uleg?y mo?liwo?ci przeprowadzania obl??e? budowli przeciwnika. Gracze mog? korzysta? z nowych machin obl??niczych (tarany, wyrzutnie pocisk?w etc.), jak r?wnie? niszczy? mury fortecy wroga za pomoc? ci??kiej artylerii w postaci dzia?. Je?eli chodzi o zale?no?ci ekonomiczne, gospodarcze, handlowe i polityczne to tak?e zadbano o pe?n? zgodno?? z histori?.

a Warcraft III to p?atna gra i ile kosztuje ... i czy to jest co? takiego jak Diablo 2 ?e s? laddery i non laddery

- Warcraft: Orcs & Humans
- Warcraft II + wszystkie dodatki
- Warcraft III + dodatek
- Tzar Ci??ar Korony
- Twierdza
- Twierdza Krzy?owiec
- Twierdza II (bez dodatku bo jest do dupy)
- Heroes I, II, III (reszta do dupy)
- Legion
- Wszystkie mo?liwe gry z serii Universalis

Kurde, my?la?em, ?e tylko ja gra?em w Europ? Universalils, czy Tzara: D
Szczerze i z ca?ego serca Ci je polecam!
btw, ma kto? ochot? zagra? na lanie w ww gry?:q

1. Twierdza.
2. Twierdza Krzy?owiec
3. Twierdza 2.
4. Tzar.
5. AoE.
6. Cezar

Ostatnia edycja:

Age of Empires 2
Spore?
Tzar
CastleStrike
Age Of Empires 3
Act of War

Ja si? do??czam do wcze?niejszych koleg?w, gor?co polecam Stronghold jedynk? oraz Crusadera. Jednak najbardziej polecam ci Medieval: Total War (na twoim kompie nie powinno si? zacina?. W kampanii (w kt?rej mo?esz gra? te? Polsk?!) jest taka wielka mapa europy, kawalka Azji i p??nocnej cz??ci Afryki, po kt?rej przesuwasz swoje wojska (tu si? przydaje strategiczne my?lenie). Za? gdy ju? dojdzie do bitwy, mo?esz j? omin?? i komputer zrobi j? za ciebie w u?amku sekundy, ale mo?esz te? sam w ni? gra?, wtedy gra przekszta?ca si? w co? w rodzaju Warcrafta III. Gra oferuje r?wnie? oryginalne kampanie historyczne (np. mo?esz uczestniczy? w bitwach Barbarossy). Gra (wed?ug mnie) najbardziej ciekawa ze wszystkich. Gor?co polecam.
PS Gra mo?e nie przyci?ga grafik?, ale jak ju? zagrasz, to si? od niej nie oderwiesz ^^.
mtw02.jpg

mtw01.jpg

Status
Zamknięty.
Back
Do góry