-Inne Poszukuje firmy do hostowania

Status
Zamknięty.

azar951

Active User
Sierpień 24, 2008
Liczba reakcji
3
Poszukuje jakie? w miar? taniej firmy VPS kt?ra b?dzie hostowa?a mojego otsa jak i strone polecicie co? taniego ?

Odp: Poszukuje firmy do hostowania

Jesli chodzi o cos taniego, nie masz zbyt duzych wymagan i serwer nie bedzie jakis wielki to mozesz startowac do mintshostu.
https://www.mintshost.pl/vps.php
Bierzesz vpsa, jakis starter albo standard. To ci starczy spokojnie na 100+/300+osob.
Dodatkowo z kodem "zielony" masz 35% znizki, dziala do 25 marca.
Wychodzi cie to wtedy 16,25 lub 44,85 zl miesiecznie przy platnosci przy miesiac.
Przy bardziej optymalnym wyborze, na rok, wychodzi 97,5 lub 269,1 za rok(8,12 lub 22,42/ miesiac).
Takze generalnie chyba taniej niz za te 8,12 miesiecznie serwera dla 100+ osob z 3gb ramu i dyskami ssd nie znajdziesz. Z tym, ze jesli chodzi o zabezpieczenia i dodatkowe uslugi to juz raczej nie skorzystasz w zaden sposob wybierajac mints. Ale na poczatek jest ok, wiec mozesz brac.

Alternatywa, z prawdopodobnie troche lepszymi zabezpieczeniami itp to kimsufi:
http://www.kimsufi.com/pl/
19,99 za najtanszy serwer, 2gb ramu i z wolniejszym prockiem, ale net i anty ddos lepsze. Problem tylko z dostepnoscia, musisz trafic az bedzie mozna kupowac.

Ewentualnie jak chcesz za darmo, to mozesz sie postarac o edu packa z githuba: https://education.github.com/ - wystarczy zwykla legitymacja albo mail w domenie edu.pl i wszystko ladnie pieknie ;)
Dostajesz tam $100 do wydania w DO: https://www.digitalocean.com/
Jednak warunek jest taki, ze zanim bedziesz mogl wydac ta kaske to musisz podac dane karty/konta paypal. A potem pewnie pod koniec okresu jak juz wszystko wydasz, bedziesz musial anulowac uslugi zanim ci pobiora z konta za kolejne miesiace. W praktyce biorac taki serwer z 2 gb ramu masz za darmo 5 miesiecy. Z tym, ze trzeba pamietac o wszystkim ;P
I chyba taniej sie juz nie da po prostu, fizycznie nie ma ofert kompletnie darmowych i sensownych do rozwazenia xD

No w sumie... Jesli masz sensowny serwer i jestes ogarniety to mozesz sie starac w jakiejs dedykowanej "serwerowni" do otsow. Tam masz za darmo od poczatku, tylko oddajesz polowe zyskow z sms shopa. Tu na przykald wchodza takie oferty jak http://cuddihosting.pl/ czy DDG(chociaz tu nie wiem czy oferuja cos free, kiedys chyba bylo cos takiego ;p)

Ostatnia edycja:

Jest to pierwszy m?j hosting wiec jestem zielony w tych sprawach. Warto by by?o co? wzi?? z zabezpieczeniami...
A czy w tym minihost mog? wzi?? na jeden miesi?c czy musz? na ca?y rok?

Ostatnia edycja:

Tu nie chodzi o to, ze bez zabezpieczen ci cos porobia a z zabezpieczeniami jestes 100% pewny i spokojny...
Raz, ze chodzilo mi o glownie o zabezpieczenia typu anty ddos itp, zeby ataki na serwer byly wylapane przez serwerownie. Malych serwerow zazwyczaj nikt nie atakuje, bo nie ma sensu, wiec mozesz to olac. Poza tym, jesli juz cie to interesuje to musisz przygotowac wiecej gotowki zeby sie zabrac za temat na powaznie. Jak jestes zielony to spokojnie mozesz brac tani serwer, postawic na nim, zobaczysz co i jak, kilka czy kilkadziesiat osob na serwer wejdzie i tyle. Ogarniesz pare spraw, troche zarobisz. Wtedy zaczniesz myslec o czyms sensownym. Cuddi, hosteam, hetzner, ovh... Wydasz 10x wiecej niz w powyzszych propozycjach + moze opcjonalnie za jakas prace administratorow jesli bedzie taka potrzeba i masz wszystko ladnie pieknie.
To jest proste, albo jestes zielony i zaczynasz, wiec bierzesz tani serwer, bo tak. Albo cie stac i od poczatku idziesz w cos duzego i konkretnego. Chciales cos takiego, to bierzesz to co jest tanie i nie narzekasz. Nie placisz to nie masz. Ale, to tanie tez sie nadaje do uzytku do pewnego momentu.

Tu nie chodzi o to, ze bez zabezpieczen ci cos porobia a z zabezpieczeniami jestes 100% pewny i spokojny...
Raz, ze chodzilo mi o glownie o zabezpieczenia typu anty ddos itp, zeby ataki na serwer byly wylapane przez serwerownie. Malych serwerow zazwyczaj nikt nie atakuje, bo nie ma sensu, wiec mozesz to olac. Poza tym, jesli juz cie to interesuje to musisz przygotowac wiecej gotowki zeby sie zabrac za temat na powaznie. Jak jestes zielony to spokojnie mozesz brac tani serwer, postawic na nim, zobaczysz co i jak, kilka czy kilkadziesiat osob na serwer wejdzie i tyle. Ogarniesz pare spraw, troche zarobisz. Wtedy zaczniesz myslec o czyms sensownym. Cuddi, hosteam, hetzner, ovh... Wydasz 10x wiecej niz w powyzszych propozycjach + moze opcjonalnie za jakas prace administratorow jesli bedzie taka potrzeba i masz wszystko ladnie pieknie.
To jest proste, albo jestes zielony i zaczynasz, wiec bierzesz tani serwer, bo tak. Albo cie stac i od poczatku idziesz w cos duzego i konkretnego. Chciales cos takiego, to bierzesz to co jest tanie i nie narzekasz. Nie placisz to nie masz. Ale, to tanie tez sie nadaje do uzytku do pewnego momentu.

Masz racje. Raczej wezm? ten minihost spr?buj? na miesi?c.Tylko nie wiem czy za 18z? czy ko?o 40z?.

---------- Tre?? dodana o 14:27 ----------

Jeszcze chcia?em ci si? zapyta? jak to jest z moj? stron? ots'a (xampp) no i no-ip kt?re posiadam. Czy ja te? to jako? musz? wrzuci? ?eby mi ta firma hostowa?a te programy xampp,no-ip?

...
W ogole to bierzesz linuxa czy windowsa? Jesli windowsa to laczysz sie przez zdalny pulpit i robisz tak jak u siebie na kompie praktycznie. Ale nie polecam windowsa ;P
Jesli chodzi o linuxa to xampp ci zbedny, instalujesz apache/ngnix/lighttpd i po prostu wrzucasz stronke do /var/www/ i powinno byc ok.
Co do no-ip... W panelu no-ip chyba masz tam jakies przekierowanie na ip stale, bierzesz ip vpsa i przekierowanie na to ip. Jesli nie tak, to mozesz zainstalowac na vpsie no-ip i bedzie dzialalo.
Poradniki na wszystko masz w odpowiednich dzialach. Instalacja mysql, apache, niezbednych do tfsa libow itp. Laczysz sie przez ftp i ssh i dzialasz. Wrzucasz pliki, instalujesz, konfigurujesz, kompilujesz i gotowe.

S?ysza?em ?e Windows jest gorszy od Linuxa ale nie wiem czy ogarne tego linuxa ...

Ostatnia edycja:

Win przede wszystkim(z twojej perspektywy xd) jest drozszy, duzo drozszy ;p
Co do linuxa, to moze byc go ciezko ogarnac, chociaz w gruncie rzeczy to jest to tylko kilka komend potrzebnych do ogarniecia wszystkiego... Ale nie kazdemu musi odpowiadac dzialanie w terminalu... Chociaz z drugiej strony jak juz chcesz robic swojego otsa to troche "technicznym" czlowiekiem powinienes byc, a nie tak z dupy bez zadnego zainteresowania. Wiec powinienes dac rade. Albo sobie odpuscic i grac tylko, a nie swoje serwery robic ;p

Wiadomo rozumiem ale wiesz je?li ja nie mia?em z tym do?wiadczenia wi?c z tymi komendami mog? mie? problem i tyle...

polecam minthost albo exone :)

Mo?e w ko?cu mi to kto? wyja?ni(odno?nie exone i biznes-hostu). Z kt?rej strony polecasz exone? Cena za serwer 2,5ghz, 2gb ramu, 50gb dysk, 100gb transfer to 126 z? miesi?cznie. To jest twoim zdaniem tani serwer? Oczywi?cie, mo?na kupi? vps za 19 z?, ale... na 1ghz procku i 512 ramu to otsa nie postawisz. Za mocniejszy serwer w takim mintshoscie + bez limitu transferu zap?acisz jakie? 20 z?.
Wi?c tylko to jedno proste pytanie w sumie. DLACZEGO exone? Bo fizycznie nie jestem w stanie tego zrozumie?. Jedyna chyba mo?liwa opcja to jak chcesz kupi? serwer na 1 dzie? i zobaczy? jak to jest. Ale... To te? si? nie op?aca, bo s? du?o lepsze oferty czasowe, tylko trzeba wiedzie? gdzie szuka?, czego raczej tutaj ludzie nie wiedz?, bo si? wszyscy ograniczaj? do 5 czy 8 serwerowni kt?re s? polecane na tibijskich forach :P

Dopytam tak?e czy tylko firmy Cie interesuj?, kt?re oferuje prowadzenie serwera na miesi?c za dan? op?at?? Czy kto? fizyczny mam na my?li dan? osob? z pewnym serwerem te? Cie interesuje czy nie? Tak to Ci polec? pewnego Pana dzi?ki czemu du?o zaoszcz?dzisz.

A ja polecam odezwa? Ci si? do u?ytkownika Jensej kt?ry ostatnio oferowa? si? ?e za 25 z? daje chyba 4gb ramu + pomoc w administracji wi?c jak dla zielonego typa w tych sprawach mo?e zacznij od tego :)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry