Skrypty & Kody Potrzebuje Skrypt

wsa

User
Listopad 10, 2013
Liczba reakcji
1
Witam. Posiadam Tibie 8.54 i potrzebuje skryptu aby co 2h pojawia?o si? og?oszenie na 'log serwera' i np. na dane prze zemnie 1 og?oszenie respi creature w wyznaczonym miejscu . 2h mija nast?pne og?oszenie si? pojawia i ta sama creature respi w innym miejscu wyznaczonym, tak aby to zale?ne by?o od ukazanego og?oszenia na serwer logu.

Odp: Potrzebuje Skrypt

O kuraczek, kurczaczki, nie rozumiem.
Chodzi Ci o to, ?e chcesz wpisa? komend?? Czy chcesz mie? event bossa co 2h, czy to i to w jednym, bo... Bo.. no.. przeczytaj to co napisa?e?. xD

Ja mog? napisa? skrypt, ?e:
1. Mob respi si? na danej pozycji, ustalonej w skrypcie co 2h,
2. Poprzez komend? i ustalone przez ciebie pozycj? respi si? mob np. /resp Orc, (pozycja x,y,z).
Do tego b?d? oczywi?cie komunikaty... Czy dalej to nie to?

Czego tu nie rozumie?... Typek chce info na serwerze co 2h a wraz z nim potworka. Wiadomo?? X = potworek na pozycji A, wiadomo?? Y = potworek na pozycji B itd. Czyli kr?tko m?wi?c, pewnie ma by? potworek + wiadomo??, gdzie on si? pojawi? w danym momencie.

Ja to zinterpretowa?em na 2 sposoby.
Ty:
"Typek chce info na serwerze co 2h a wraz z nim potworka."
Ja:
"1. Mob respi si? na danej pozycji, ustalonej w skrypcie co 2h."[...] "Do tego b?d? oczywi?cie komunikaty."
Czego ty nie rozumiesz?
Ja tutaj liczy?em na odpowied? autora pytania(kt?ry by? online w momencie, kiedy to napisa?em), a nie kolejnej osoby, kt?ra napisa?a to samo co ja w opcji nr 1.

czopeq nie pisz nic b?agam

zr?b to na raidzie i w globalevents wpieprz o godzinach x execute'a na nazw? raida.

Dok?adnie tak jak napisa? Don Diablo.

[MENTION=442128]Nush[/MENTION]
Czemu mam nic nie pisa??
Lubi? wylewa? sw?j autyzm na papier, tak?e mo?esz spodziewa? si? wi?cej rakowych informacji i wypocin. :o

A mog? poprosi? o pomoc? A nie pisanie zb?dnych komentarzy ^^

przecie? napisa?em ci jak to zrobi?, za darmo raczej ci nikt nic nie zrobi. To nie jest jakie? trudne ale sam wybierzesz co chcesz.
skopiuje jak nie zauwa?y?e?

zr?b to na raidzie i w globalevents wpieprz o godzinach x execute'a na nazw? raida.

Dodaj interval co 2h w globalevents, jak b?dzie mi si? chcia?o to Ci na komend? taki zrobi?
[lua]local config = {
[1] = {"dragon", {x=1066, y=1026, z=7}},
[2] = {"demon", {x=1066, y=1026, z=7}},
[3] = {"bat", {x=1066, y=1026, z=7}},
--[1] = {"dragon", {x=1066, y=1026, z=7}, "Wiadomosc"}
}
local i = 1

function onThink(interval, lastExecution)

for v, k in pairs(config) do
if i == v then
doCreateMonster(k[1], k[2])
doBroadcastMessage(" ".. k[1] .." has spawned at position x = ".. k[2].x ..", y = ".. k[2].y ..", z = ".. k[2].z ..".")
-- doBroadcastMessage(" ".. k[1] .." ".. k[3].. ".")
end
end

i = i + 1

return true
end[/lua]

Dzia?a pi?knie lecz chcia? bym ?eby powtarza?o t? czynno?? ca?y czas. Respi dragona, demona, bata i koniec i czy da?o by si? zrobi? ?eby randomowo wybiera?o 1 z tych [1,2,3].

Dzia?a pi?knie lecz chcia? bym ?eby powtarza?o t? czynno?? ca?y czas. Respi dragona, demona, bata i koniec i czy da?o by si? zrobi? ?eby randomowo wybiera?o 1 z tych [1,2,3].

Da?o by si? :)

Ciesz? si? niezmiernie, a bardziej jeszcze bym si? cieszy? gdyby kto? m?g? wyja?ni? co trzeba zrobi? lub podes?a? :)

na przyk?ad:
[LUA]
local config = { -- {id, count}
{"dragon", {x=1066, y=1026, z=7}, "xxxx"},
{"demon", {x=1066, y=1026, z=7}, "xxxx"},
{"bat", {x=1066, y=1026, z=7}, "xxxx"}
--[1] = {"dragon", {x=1066, y=1026, z=7}, "Wiadomosc"}
}
function onThink(interval, lastExecution)
local r = config[math.random(#config)]
--doCreateMonster(r[1], r[2])
doBroadcastMessage(" ".. r[1] .." has spawned at position x = ".. r[2].x ..", y = ".. r[2].y ..", z = ".. r[2].z ..".")
return true
end
[/LUA]

Wszystko dzia?a. Dzi?ki za pomoc i do zamkni?cia :)

Back
Do góry