- ElfBot Potrzebuje skryptu na alarm gdy czerwona wiadomo?? na ekranie

achmeda

Advanced User
Sierpień 8, 2010
Liczba reakcji
2
Potrzebuje skryptu na alarm gdy czerwona wiadomo?? na ekranie

13:42 (requested by Auto) Hi there Dobry Bimber! This is the system which is checking if player is not away from keyboard and actions taken by his character are not performed by tools like macro or bot. To confirm your presence, write down in time of 600 seconds: (fifth in a row) !confirm 390264, 611914, 319999, 101952, 549514.
13:42 !confirm 549514

takie co? si? pojawia i wiem ?e w elfie takiego czego? nie da si? za?atwi? wi?c prosze o skrypta gdy taka wiadomo?? pojawi si? na czerwono w??czy si? alarm.

mam taki skrypty kt?re nie dzia?aj? :

auto 200 if [$curmsg.isredtext == 1] {playsound monster.wav | wait 1000}

auto 100 if [$curmsg.sender ? 'GM ' || ($curmsg.isredtext && $curmsg.isbroadcast)] {playsound 'gmdetected.wav' | flash}

Odp: Potrzebuje skryptu na alarm gdy czerwona wiadomo?? na ekranie

Potrzebuje skryptu na alarm gdy czerwona wiadomo?? na ekranie

13:42 (requested by Auto) Hi there Dobry Bimber! This is the system which is checking if player is not away from keyboard and actions taken by his character are not performed by tools like macro or bot. To confirm your presence, write down in time of 600 seconds: (fifth in a row) !confirm 390264, 611914, 319999, 101952, 549514.
13:42 !confirm 549514

takie co? si? pojawia i wiem ?e w elfie takiego czego? nie da si? za?atwi? wi?c prosze o skrypta gdy taka wiadomo?? pojawi si? na czerwono w??czy si? alarm.

mam taki skrypty kt?re nie dzia?aj? :

auto 200 if [$curmsg.isredtext == 1] {playsound monster.wav | wait 1000}

auto 100 if [$curmsg.sender ? 'GM ' || ($curmsg.isredtext && $curmsg.isbroadcast)] {playsound 'gmdetected.wav' | flash}

Mo?e da?oby si? to zautomatyzowa?, ale to ju? zaawansowane i do?? d?ugie skrypty.

Alarm, gdy czerwony tekst:
Kod:
auto 200 if [$curmsg.content ? 'hi there' && $curmsg.isredtext] loop 20 {playsound monster.wav | wait 2000}

Nie dzia?a, wiadomo?? pojawia si? w server logu na czerwono,
czasem pojawia si? po polsku i angielsku...
22:22 (wywolane przez Auto) Witaj Apocalyptyca! Zglasza sie system sprawdzajacy czy dany gracz jest przy komputerze, a czynnosci przez niego wykonywane nie sa zaprogramowane przez narzedzia typu: makro lub bot. Aby potwierdzic, ze jestes przy komputerze wpisz w ciagu 600 sekund: (piaty z rzedu) !confirm 857246, 403794, 607456, 193796, 260259.

---------- Tre?? dodana o 22:10 ----------

Server na kt?rym gram to ronots

Kod:
auto 100 foreach 'newmessages' $sprawdz if [$curmsg.isredtext && $sprawdz.content ? 'Witaj' || $sprawdz.content ? 'Hi there'] {playsound playerattacking.wav}

sprawdz? i zobacz? czy dzia?a, je?li b?dzie dzia?a? to szacun :D

---------- Tre?? dodana o 14:10 ----------

Dzia?a ! jeste? pierwsz? osob? kt?ra mi to zrobi?a :D

Kod:
auto 100 foreach 'newmessages' $sprawdz {set $1 $cutstr.'$sprawdz.content'.303.1 | set $2 $cutstr.'$sprawdz.content'.304.1 | set $3 $cutstr.'$sprawdz.content'.305.1 | set $4 $cutstr.'$sprawdz.content'.306.1 | set $5 $cutstr.'$sprawdz.content'.307.1 | set $6 $cutstr.'$sprawdz.content'.308.1 | foreach 'newmessages' $sprawdz if [$curmsg.isredtext && $sprawdz.content ? 'pierwszy' || $sprawdz.content ? 'first'] {say '!confirm [$1][$2][$3][$4][$5][$6]'}

Odpal go na nicku Apocalyptyca i sprawd? czy odpisze dla wiadomo?ci typu (pierwszy...),(first...).
Je?li zadzia?a, wykonam Ci reszt?.

myslisz ze skrypt na confirm zadzia?a?
dopiero teraz zauwa?ylem ze napisa?es

alarm dzia?a bez zarzutu

Back
Do góry