Powa?ny projekt

Asaix

Advanced User
Listopad 29, 2009
Liczba reakcji
9
Witam!

Jest to Projekt 7.6 rozwini?ty w 10%, powa?nie my?l?cy o przysz?o?ci. Na forum jestem od 2009, wi?c mo?na wywnioskowa?, ?e jakie? poj?cie mam ;], cho? jak wiadomo to tylko data. (w moim przypadku si? sprawdza) Ludzie jeszcze graj? na 7.6 ja tak?e, sentyment robi swoje ;] Chcia?bym zrobi? takiego serva, co sam chcia?bym gra?, tak? zasad? macie si? kierowa?.

Serwer pocz?tkowo mia? si? nazywa? Oldschool.net ale "wcale si? niespodziewa?em", ?e wszystkie domeny b?d? zaj?te... Haha Miasto mia?o si? nazywa? Vigry. Wiec wi?kszo?? domen jest dost?pnych.

Wiem, ?e ujawniam dane, kt?re powinne by? utajnione, ?eby kto? nie podpierdoli?, ale no ryzyko, tak szybciej znajde kogo? do pomocy, pozatym komu by si? to chcia?o ;] (pisz? to jak ju? sko?czy?em posta - rozmysli?em si?, nic tu ciekawego nie ma heh ;] )

Dane : exp jest obmy?lany przy tworzeniu mapy na x5, ale to jak z polskim s?downictwem na wyrok jeszcze d?ugo poczekamy ;]

Rook, dost?pny zaczynamy z 1 lvl, z ju? okre?lon? profesj?, przej?cie na Main land polega na przej?ciu odpowiedniej drogi w danym kierunku przy okazji zdobywamy lvl i set ze skrzy?. Taki system, sko?czony.

Wi?cej info priv, bo nie bd si? rozpisywa?, zaoferuj swoj? pomoc a pomy?limy o wynagrodzeniu , PLN / Pozycja odrazu po wykonanej pracy, a nie zyski % sms shopu, bo najpiewniej takiego nie b?dzie.

Jak mapper/min2 przyk?adowe prac?. Skrypter-jakie skrypty m?g?by zoferowa?. Silnik zamierzam zakupi? u go?cia co si? w tym bawi, chyba ?e kto? chc? ale to musi by? poziom zaawansowany aby w?asne systemy pisa?, a nie kopiowa? Kody Huczu i wkleja?, ka?dy g?upi potrafi.,ew Pixel art , bo klient w?asny ;] Sam zajmuj? si? wszystkim, bo wszystko potrafi?, z tym, ?e tak jak pisa?em odpuszczam sobie C++.

Kontakt przyda si? skype/ts , ale to dopiero jak przyjme kogo? do ekipy.

Pare skreen?w pokazuj?ce moje skilsy i to jak to narazie wygl?da z poziomu edytora mapy i gry.:

1. Wiem, ?e tu nic ciekawego nie ma, ale akurat loguj?c si? tu sta?em, wi?c my?l? cykn?, niech wiedz? jak to wygl?da w przeci?tnym miejscu.
31115342971957081525.jpg

2. Misja
69701077773683795993.jpg

3. Miasto
93076559530467899388.jpg

4. Pocz?tek (rooka kawalek)
44240792499156304803.jpg

5. Przyk?adowa droga na expa, questa,misje ;]
73267503886897195303.jpg

;]

Jak si? spodoba?o to piszci?, okre?lonego podnka nie ma, wko?cu, aby robi? map? trzeba wykaza? si? pomys?em. Tak te? my?lcie i teraz, oile kto? jeszcze tu zagl?da, bo prawd? m?wi?c na TNET nie by?o mnie z rok ;]

Odp: Powa?ny projekt

Opr?cz mappera i skryptera przyda Ci si? t?umacz, bo jak tak patrz? na misj?, to kilka b??d?w widz?.

Oj tam, to by?o pisane na szybko ?eby zrobi? zarys o co w tym chodzi ;]

czekam ludziska , ?mialo ;]

Obok kto? inny tworzy projekt flexonia. BBardzo fajnie to wygl?da, serio. Ale w czym tkwi problem - Robi? te kawa?ki mapy pewnie ca?y dzie?, a to tylko depo. ...
Moja mapa jest w ka?dym stopniu tak dopracowana jak na tych przyk?adach, one s? "pierwsze lepsze" nie wybiera?em jaki?ch pokaz?wek.

A mo?e kto? chcia?by przeprowadzi? fuzje serwer?w, by stworzy? jeden lepszy, bardziej dopracowany ?

No ludzie piszcie ...

Ostatnia edycja:

zostawi?em wiadomo?c na gie-gie

Witam, ponownie.

Ciep?a posadka jak? by? sto?ek programisty i webmastera zaj?ta. Baabuseek si? tym zajmie.

Ale c??, serwer doskonalimy, ale nadal przyda?aby mi si? pomoc przy mapie i skryptach. ;]

Zapraszam, p?ac? Posad? i PLN. czy jak kto woli.

DOK?ADNIE!!!

nie nawidze ludzi co si? wypowiadaj? i nie maj? zielonego poj?cia o tym co m?wi?, nie m?wie ?e nie wiesz nic o mappowaniu, chodzi mi tutaj o kontekst...

1.Lawa jest na samej g?rze g?ry, tam b?dzie znajdowa? si? mini boss, a on powsta? z lawy ;] A piasek, poniewa? sama g?ra g?ry jest ju? pustkowiem...

2. Bagno i woda, dok?adnie o to mi chodzi?o. Tam b?d? swamp i water trolle, s? to przedmiescia... A bagno si? ??czy z wod?, gdy? po prostu si? ko?czy, nigdy nie by?e? na bagnistych terenach? Ja tak zapami?ta?em z wakacji ;] Z poziomu gry wygl?da to wed?ug mnie przynajmniej bardzo dobrze ;)

Heh ;]

Nie obra?aj?c Autora Tego tematu. Mapa to jedno wielkie g*wno. Mapa jak od samego pocz?tku wida? jest robiona Auto-Borderem. Ponad to, jest masa bug?w na tej mapie, i natura tam nie zgadza si? z rzeczywisto?ci?. Ja rozumiem, ?e na pustyni jest ciep?o, ale po co ch?opie dajesz tam law?? Ponad to, s? b??dy w tre?ci NPC. Rady:

* Nie r?b mapy Auto-Borderem, bo to najgorszy syf. (Chyba, ?e umiesz si? nim pos?ugiwa?, co nie raz fajnie wychodzi, ale jak wida? po Screen'ach to co? cienko).
* Popraw dialogi NPC.
* Zacznij patrze?, jak skonstruowana jest Mapa, na innych OTS/RL Tibi, i zacznij si? upodabnia?, a nie tworzy? w?asn?, nie realn? natur?.
* Popracuj nad ortografi?.

Pozdrawiam.

<up> Oj tam maciek nie pierdol.

Co do projektu jest git, mapa jest git a serwer mo?e wypali? i b?dzie git habhahb.

Nie obra?aj?c Autora Tego tematu. Mapa to jedno wielkie g*wno. Mapa jak od samego pocz?tku wida? jest robiona Auto-Borderem. Ponad to, jest masa bug?w na tej mapie, i natura tam nie zgadza si? z rzeczywisto?ci?. Ja rozumiem, ?e na pustyni jest ciep?o, ale po co ch?opie dajesz tam law?? Ponad to, s? b??dy w tre?ci NPC. Rady:

* Nie r?b mapy Auto-Borderem, bo to najgorszy syf. (Chyba, ?e umiesz si? nim pos?ugiwa?, co nie raz fajnie wychodzi, ale jak wida? po Screen'ach to co? cienko).
* Popraw dialogi NPC.
* Zacznij patrze?, jak skonstruowana jest Mapa, na innych OTS/RL Tibi, i zacznij si? upodabnia?, a nie tworzy? w?asn?, nie realn? natur?.
* Popracuj nad ortografi?.

Pozdrawiam.

Nie obra?aj?c autora tematu, w?a?nie go ubrazi?e?. cz?owiek (s)kurwiel.
1) JAK ?miesz twierdzi?, ?e mapa jest robiona auto-borderem , jako? nie zauwa?y?em na ?adnym screenie, czy aby takowy jest u?ywany.
2) By? przeczyta? te posty to by? si? ***** dowiedzia?, ?e co do lawy to ju? t?umaczy?em , szczyt g?ry, pustkowie, boss pochodz?cy od lavy ...
3) Jeden NPC, pierwszy z brzegu, a ty sie prujesz. ... Czy kto? widzia?, aby gramatyka by?a best gdzie kolwiek , nie s?dze ;]
4) - NAJWA?NIEJSZY - napisa?e?, abym wzorowa? si? na innych otsach. A JA CHCE BY? ORYGINALNY CEPIE, wuj(w-ch) mnie obchodzi jak jest na innych otsach. Mapa jest ca?a od 0 .

Nie twierdze, ?e serwer jest idealny, bo nic takie nie jest. Ale twierdz?, ?e znam si? na tym i robi? kawa? dobrej roboty ;]

Stanowisko Mappera, aktualne.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry