• logo_cipsoft
    Nowe serwery zostały otwarte 19 Lut 2025:
    Noctalia (Open PvP) Ignitera (Open PvP) us_logo Xybra (Open PvP)

Powr?t do sho.

Status
Zamknięty.
Odp: Powr?t do sho.

No w?asnie co do tego mam watpliwosci.
Bo z tego co zauwazylem to ludzie nie patrza tak bardzo na otoczenie, pracowanie nad grafikami mapy nic nie daje.
Np. Wodbo czy dbko - grafiki z log'a a mapa zrobiona na odjeb sie totalnie a graczy ponad 300 na serverach.
DB Victory - tutaj nad grafikami plakalem, a jednak ludzi tez od zaje...ania.

Po czym Crash i jego team zrobili to DBKO2, gdzie wszystkie grafiki byly zmienione, i mapa byla na prawde dobra, efekt?
po miesiacu nikt tam juz nie gral..

Dlatego wole zrobi? dobry system gry PvE jak i PvP niz martwic sie o wszystkie grafiki mapy.

Planuje zrobi? system kolekcji kart postaci. Z zabitych boss?w(postacie z komiks?w) b?d? lecia?y karty np. Spiderman card.
Po u?yciu, dodajemy j? do kolekcji, zamieniamy na punkty. Maksymalnie b?dzie mo?na mie? 100 kart/punkt?w jednej postaci.
Za ka?de np. 10 mo?emy odebra? nagrod? w postaci przedmiotu z setu danej postaci.
Za po??czenia kart planuje zrobi? wiele r??nych nagr?d. Np. Je?eli zbierzemy po 20 kart z ka?dego rodzaju np. Spiderman card, Venom card... B?dziemy mogli podnie?? z Ziemi Mjolnira(Tylko jeden raz), czy wej?? na jaki? quest, otrzyma? rang? zbieracza itd.
Filmik poka?e pierwsz? cz??? systemu, a dok?adnie jak wygl?da zbieranie kart, sprawdzanie ilo?ci zebranych i pierwszy system nagr?d - 10pkt za random item z setu.
Ch?tnie te? przyjm? pomys?y odno?nie serwera, co? co umili gr?(np. Questy, systemy, sagi-kt?rych niestety nie b?dzie d?ugi czas, itd.)
Bo przecie? gra nie ko?czy si? na expieniu.

System naliczania kart zrobiony, teraz jedynie wymy?li? nagrody i zrobi? je.
Pierwsza nagroda, wiadomo za ka?de 10pkt randomowy item z set'u.
Druga zrobion? nagrod? jest Mjolnir za odpowiedni? ilo?? punkt?w, na filmiku akurat 10 kart ka?dego rodzaju(mo?e ulec zmianie).

Oraz ma?y bonus, set cyklopa.

Jeszcze na szybko dzia?anie bu?awy Sokolicy, albo Shayery Hol jak kto woli.
Bu?awa normalnie zadaje obra?enia fizyczne, po aktywacji wi?ksza cz??? jest magiczna.

Ostatnia edycja:

Kolejna posta? kt?r? akurat robie.
Deadpool(Bez uzbrojenia):

?adna praca, tylko jakby? m?g? wstawi? te? powi?kszenie. Moja ocena 8/10.

Mo?e nie jest to powi?kszony sprite ale chyba b?dzie lepiej wida? ;>
[video=youtube;-Hsr8t5I5zI]http://www.youtube.com/watch?v=-Hsr8t5I5zI[/video]

Yhh, wygl?da jak w?asna gra 2d pisana w Game Makerze. Grafiki niez?e, w przysz?ymk projekcie si? postaraj robi? izometryczne pozdrawiam.

Zrobiony Wolverine:

Co do postaci izometrycznych, mo?e jak by by?o z 5-10 postaci, nie 500.
Za du?o czasu na izometrie kt?ra wymaga wi?cej czasu i skilla na zrobienie.

Pomimo, ?e grafiki p?askie to mi si? podoba! Na pewno bym pogra? jaki? czas, przy regularnych update mo?e nawet d?u?ej. Nie mog? si? doczeka?!

?ycz? powodzenia!

Pozdrawiam,
Sheyki.

Transy Wolverine'a:

?eby nie by?o, ?e tylko prz?d:
+ Flash nowy trans
(Zapomnialem o winampie przy nagrywaniu ;p wiec niekt?rym radze ?ciszy? film)

Ostatnia edycja:

Kolejne brakuj?ce transy, tym razem Spiderman'a.. (Dobijam do 4-6 trans?w dla ka?dej postaci)

dodaj hp transom, graficznie fajnie, ale zmieni?bym niekt?re ow?oczki.

Jak b?dzie mu si? podoba?o robi? izometryczne to b?dzie robi?.
To, ?e Tobie si? takie nie podobaj?, to g?wno znaczy.
Zreszt?.. Kenor, sam zr?b takiego Wolverine'a 45' to pogadamy.
Og?lnie mi si? podoba, tylko poprawicie cieniowanie :)

Pozdrawiam,
Nekromanta Ksardas.

Wg mnie spoko pomysl, podoba mi sie a gdy serv wystartuje na pewno wejde :)
Grafiki to nie wszystko puki co, niech maja podstawe do postaci nawet to co maja teraz i robia server tak jak robia, po drodze znajdzie sie osoba ktora na pewno im te grafiki ulepszy badz przez czas robienia servera oni sami sie polepsza; chyba ze oni po prostu chca takie grafiki, mi nie przeszkadzaja.

@Restles - P?ki co pokazuje transy dlatego nie wzrasta HP, btw nie wiem czy w og?le dodam bonus HP przy transie, zastanowi? si?.

@Hipster - Licz? si? z krytyk? i wiem, ?e m?j poziom pixelowania jest niski. Do tego projekt robi? w pojedynk?, a grafika kt?ry wszystko to poprawi b?d? szuka? ale dopiero po starcie.
Jak napisa? Payoss te grafiki s? na pocz?tek, p??niej zap?ac? komu? ?eby zrobi? lepsze. + Odczuwam troch? zawi?? w twoim po?cie, czy?by jaki? projekt Ci nie poszed??

----- Do wszystkich, p?ki co nie b?dzie izometrii i prawdopodobnie nie b?dzie jej w og?le. Nie wyobra?am sobie rysowa? czy nawet zleci? komu? narysowanie 300 postaci bez trans?w + 50-100 z transami.

//Topic:
Brakuj?ce transy Green Arrow'a:
9pa4.png

Zbyt kanciaste w 1 outficie, dodaj jaki? cie? w lewym g?rnym rogu ramienia to powinno lepiej wygl?da? ;)

Trans Ironmana do poprawki, ale nad takim my?le + War Machine i poprawiony Oliver.

Witam.
Musz? napisa?, ?e nie?le sobie radzisz, bardzo du?o bohater?w. To mi si? podoba.

Masz ju? jak?? stronk?/forum gdzie m?g?bym ?ledzi? prace nad projektem?

Status
Zamknięty.
Do góry