Powr?t do szko?y - dyskusja!

Status
Zamknięty.

Dyrekcja

User
Sierpień 17, 2010
Liczba reakcji
1
Cze??!
Wakacje prawie zlecia?y, w mgnieniu oka min??y 2 miesi?ce. Jak my?l? o szkole, to krew mnie zalewa. Co prawda s? te? pozytywne aspekty powrotu, ale jest ich naprawd? ma?o. Znowu znienawidzeni nauczyciele, znowu to wkurwianie, znowu 10 miesi?cy do upragnionych wakacji. Dlaczego wszystko co dobre musi si? zawsze ko?czy?. Nie wiem jak wy, ale ja dziennie mam 7-8~~ lekcji. Dokurwia mnie to po prostu.
Co wy my?licie o powrocie do szko?y?
Nie chce zak?ada? mi si? nowego tematu, a wi?c napisze tutaj. Nie my?licie o tym jak ten czas zapierdala, o tym, ?e macie za sob? 1/6~~ swojego ?ycia. O tym, ?e w mgnieniu oka czas spierdoli? Ah te niedzielne wieczory..
//Z?y dzia?, przenosz?.
//Ekhm ;)

Odp: Powr?t do szko?y - dyskusja!

Jak co roku my?l?, ?e wezm? si? za uczenie. Jak tym razem wyjdzie? Nie wiem, cho? pow?tpiewam w sw?j nies?omiany zapa?.

W pierwszej klasie gimnazjum mieli?my dwie godziny informatyki tygodniowo. W drugiej - jedn?. Teraz, w trzeciej, nie mamy ani jednej. To? to jakie? pojebane. Teraz ju? mnie nic w szkole nie cieszy. Zupe?nie nic. Ave.

W pierwszej klasie gimnazjum mieli?my dwie godziny informatyki tygodniowo. W drugiej - jedn?. Teraz, w trzeciej, nie mamy ani jednej. To? to jakie? pojebane. Teraz ju? mnie nic w szkole nie cieszy. Zupe?nie nic. Ave.

Ykhm, z tego co wiem zajmujesz si? programowaniem. Jedyne co mog? poleci? Ci to dalsze "skilowanie" w domu. Spytaj wychowawce dlaczego nie macie ju? informatyki, nie wiem, spr?buj p?j?? "dalej" z tym problemem, porozmawiaj z rodzicami, dyrekcj?, pedagogiem.

Ka?dy ucze? narzeka, ten lepszy czy ten gorszy...
Prawda jest taka ?e dzieci?stwo oraz okres szkolny jest najlepszy.
Zapewne wydaje si? wam ?e lepiej by by?o aby?cie si? ju? podj?li pracy,
ot?? nie! Za 5-10 lat kto? na pewno b?dzie ?a?owa? ?e czas tak szybko zlecia?,
?e musi zarabia? oraz utrzymywa? rodzin?. - Lepiej si? ?yje bez zobowi?za?, bez zobowi?za? przymusowych.. dzieci?stwo to najlepszy okres w ?yciu.
Wielka szkoda ?e nie ka?dy je docenia.

Ja tam z jednej strony si? ciesz? ?e zaczyna si? rok szkolny.

Regards,
Xanosta

Ja si? ciesze z powrotu do szko?y. Poniewa? chocia? odpoczn? od tego komputera.
Ciesz? si? r?wnie? poniewa? id? do gimnazjum i poznam wiele os?b.
Pozdrawiam

Ciesz? si? r?wnie? poniewa? id? do gimnazjum i poznam wiele os?b.
Pozdrawiam

Je?eli twoje wakacje opiera?y si? jedynie na tzw. "no laife" to szczerze Ci wsp??czuje. Jakbym mia? takie wakacje, to szczerze m?wi?c te? wola?bym wr?ci? do szko?y. Je?eli idziesz do normalnego gimnazjum - git, ale jak idziesz do tzw. patologi (8/10 polskich gimnazjum) to r?wnie? Ci wsp??czuje.

dyrekcja napisał:
Ah te niedzielne wieczory..

dzisiaj mamy sobote, ogarze =DD

bubin napisał:

Troche samokontroli, ch?opczyku.

nowa szko?a, nowi nauczyciele, nowi koledzy =d

ale jak sobie pomy?le, ?e nie bede mogl spa? sobie do 12 tak jak w wakacje, to chuj?wka.

Cisnienie mi skacze w gore. Nie chce sie nawet wypowiadac, w tym roku mialem za cel tylko zdac teraz musze dac cos wiecej, ciezko bedzie.

Ja do szko?y mam na popo?udniu, wi?c ca?y rok b?d? si? wysypia? \o/

W odwo?aniu do tematu, my?l?, ?e powr?t do szko?y jest konieczny.

Wiadomo, kiedy? musz? sko?czy? si? wakacje, szkoda, ?e tak szybko :<

Ja chodz? do szko?y i jako? nie narzekam zbyt bardzo :x [Mieszkam za granic?]. Drugiego dnia szko?y dostali?my taki plan z zadaniami kt?re mamy zrobi? w dwa tygodnie, ponad 13 stron napisane czcionkom nr. 1 >,< Ale jak wakacje szybko zlecia?y to i rok szkolny te? zleci, 10 miech?w ;x Ja by?em na wakacjach w Polsce 40 dni a zdawa?o mi si? jakby zlecia? z tydzie?, ale tak to ju? jest, szko?a,praca,emerytura i do piachu :P

A ja t?skni? za szko??, wiem, to troch? dziwne, ale tak jest. Lubi? moich nauczycieli, dawno nie widzia?em moich znajomych, za kt?rymi troszeczk? zaczynam t?skni?. Oczywi?cie jest tak, ?e pierwsze dwa tygodnie b?d? fajnie, potem zn?w b?d? czeka? na wakacje. Zastanawiam si?, jak ja b?d? wstawa?. ; O

B?jka, a teraz musia?em szuka? nowej szko?y. Ot?? znalaz?em szko?? sportow? o profilu pi?karskim, m?j trener m?wi, ?e je?eli b?dziemy na jakich? zawodach, to z pewno?ci? jaki? selekcjoner mnie wypatrzy, a p??niej jak b?d? pe?noletni, to mo?e karierka ? M?j ojciec mia? zawsze ambicje, ?ebym poszed? do bardzo dobrej szko?y, zdoby? wy?sze wykszta?cenie, a przez to wszystko nie widzia?, co tak najbardziej mnie pasjonuje.
Wracaj?c do tematu, jestem ciekawy jacy b?d? nowi nauczyciele oraz otoczenie i osoby w mojej nowej klasie, mam nadziej?, ?e b?d? to kolejne, dobre trzy lata, sportu, jak i nauki. :D

Szko?a lepsza ni? praca sam ch?tnie bym wr?ci? do podstaw?wki bo gimnazjum do jakiego chodzi?em jest w ca?ym mie?cie znane z niechlubnych zwyczaj?w xdd Dla mnie r??nica z ko?cem wakacji jedna b?dzie coraz zimnieeej a do pracy ca?y czas zapierdalac i tak trzeba.

ja sie z jednej strony ciesze, a z drugiej nie... ciesze sie bo nareszcie z kumplami bede mogl spokojnie pogadac ( a w wakacje kazdy przed kompem siedzial, z wyjatkiem mnie), taki szczesliwy nie jestem, bo z dziewczyna mniej razy sie bede widziec :/

Nie ciesze si? i to w og?le!. Mam zrypan? klase, wi?cej lekcji, i zn?w b?de sra? i zadawa? sobie pytanie ;zdam czy nie zdam?

@Up.
Aro to sie moze zacznij troszk? uczyc ?;]
@topic.
Noo ja tam sie nawet ciesze ;] Kumple,dziewczyny. Jest GIT xd

Nie ciesze si? i to w og?le!. Mam zrypan? klase, wi?cej lekcji, i zn?w b?de sra? i zadawa? sobie pytanie ;zdam czy nie zdam?

Dok?adnie! Po prostu 101 % signed! Przecie? kumpli mogli?cie spotyka? na dworze. Wsp??czuje osobom, kt?re sp?dzi?y wakacje przed komputerem.

Szko?a, wbrew pozorom, jest w porz?dku. W ko?cu tam najwi?cej poznaje si? znajomych, przyjaci?? i drugich po??wek. ?ycie by?o by nudne bez szko?y, wyobra?cie to sobie xd wi?kszo?ci rzeczy by?cie nie wiedzieli i nie potrafili ;) To wszystko zale?y od podej?cia.

W sumie.. nie wiem, cho? lepiej i?? z pozytywnym nastawieniem, bo i tak pierwszego wrze?nia nie unikniemy ;)

Status
Zamknięty.
Back
Do góry