What's new
  • logo_cipsoft
    Latest servers:
    New servers will open on: 16th Oct 2024:
    Bravoria (Open PvP) Aethera (Open PvP) us_logo Cantabra (Open PvP)

Print Uczy Si? Mappowa? :)

Status
Not open for further replies.

Kuzyn

Dziad.
Staff member
Reaction score
165
Odp: Print Uczy Si? Mappowa? :)

48f450de3b791.png

Moje skromne zdanie na temat ?cian. Druga sprawa, czemu drzwi przy depo? Trzecia, tamte drzewa s? ohydne :D wstaw zamiast tego mo?e kwiatki?

Printss

User
Reaction score
3

Wpad?em na ten pomys? z drzwiami i pomy?la?em sobie, ?e stworze co? oryginalnego i tak w?a?nie zrobi?em :).

---------- Tre?? dodana o 11:01 ----------

Next:

d4wr.png

dami1310

Poskramiacz Internet?w
Reaction score
112

Bagno + 2 domki z przej?ciem? nie zbyt ciekawe..

Printss

User
Reaction score
3

Nie mia?em za bardzo pomys?u ;c wi?c stworzy?em kawa?ek wysepki z domkiem w kt?rym b?dzie mo?na bra? taski:

c7d6.png

Shirako

Senior User
Reaction score
59

Na pocz?tek uwagi.
Domy u g?ry screena s? zdecydowanie za du?e. Przez to, ?e nie pokaza?e? wy?szych pi?ter, widz? tam tylko dwa wielkie kwadraty, kt?rych wn?trze jest przepe?nione pustk?, przez co wygl?da to bardzo amatorsko. Nie wiem co jest na wy?szych pi?trach, ale nie s?dz?, ?eby one co? zdzia?a?y w tym kierunku (wnioskuje z poprzednich screen?w). ?eby zniwelowa? efekt takiego kwadratu, na wy?szych pi?trach mo?na robi? jakie? podwy?szenia, balkony, tarasy itd. Jednak?e na twoim poziomie mappingu proponowa?bym Ci tworzy? mniejsze domy, podobne do tego u do?u screenu. Wiesz, ludzie od razu wie?owc?w nie budowali : )
Je?li chodzi o drogi powiniene? bardziej urozmaica? kszta?ty (to samo tyczy si? brzegu), ale o tym mo?esz poczyta? tutaj.
Z detalizacj? te? p?ki co jest kiepsko. Na drodze mo?na doda? troszk? czerwonego ?wirku oraz jakie? kamyczki, w przypadku tej drogi najlepiej te o ID 3648 - 3656 (przedmiotu w RME wyszukujesz wciskaj?c J). Dla urozmaicenia mo?na doda? jak?? studni? czy te? fontann?, og?lnie proponuj? przepatrze? ca?? zak?adk? Exterior, tam jest sporo takich rzeczy.
Co do natury rozstawiasz j? w r?wnych odst?pach, czego nigdy wi?cej nie r?b. Staraj si? zbija? drzewa i krzewy w gromady, jedne wi?ksze, drugie mniejsze, rozstawia? wszystko nier?wnomiernie. Zadbaj te? o to, aby krzew?w by?o znacznie wi?cej ni? drzew, wygl?da to wtedy du?o lepiej, ale nie ma co, ?ebym pisa? tu o naturze skoro mo?esz o niej poczyta? tutaj.
Zapomnia?em jeszcze doda?, aby? nie dawa? trawy do wn?trz dom?w, kt?re nie maj? nic wsp?lnego z ro?linno?ci?. Deski w zupe?no?ci wystarcz?.

Og?lnie rzecz bior?c, idziesz w dobrym kierunku, ale czeka Ci? jeszcze sporo pracy, aby doj?? do perfekcji : ) Mam nadziej?, ?e moje wypociny Ci pomog? przy tworzeniu nast?pnych prac, na kt?re czekam z niecierpliwo?ci? : )

Last edited:

Shirako

Senior User
Reaction score
59

Musisz popracowa? nad kszta?tem podziemi, bo p?ki co jest s?abo. Staraj si? go bardziej urozmaica?:
2dhzadi.png

Je?li chodzi o detale to zerknij na prace tych lepszych mapper?w, mo?e tak si? szybciej nauczysz : P

Kahras

Senior User
Reaction score
167

Og?lnie te obalone drzewa mi si? nie podobaj? - ?wirku br?zowego brak.
Og?lnie zbyt du?o t?umaczenia zobacz prace lepszych mapper?w :)

Kahras

Senior User
Reaction score
167

Dajesz bardzo ma?o detal?w m.in 0 ?wirku itd.
Ten most chujowo wygl?da drogi s? proste chyba je auto broderem robi?e? - ciekawe jak w wodzie si? znalaz? teleport i ta boja jak i tak tam nie mo?e nikt p?ywa?.

Maul

Forum friend
Reaction score
43

Ta praca lepsza :D Jednak popracuj nad robieniem ska?ek i borderowaniem ich. :)
Podbijaj do dzia?u Artyku?y, proste i dobre poradniki.

Printss

User
Reaction score
3

Czas od?wie?y? temat. Wczoraj zacz??em przerabia? rook pod 7.6:

sxox.png

xd69.png

o0dg.png

Reaction score
0

Ostatnia praca, ju? wygl?da fajnie. Mniej wi?cej potrafisz urozmaici? linie brzegow? i te boardery nie s? takie sztywne. Co mi si? nie podoba, trawa po lewej stronie, mo?e jakby? zamiast zwyk?ej trawy da? ziemie, troch? ?wirku wygl?da?o by lepiej. Og?lnie przyzwoita praca na 5/10.

Do prac wcze?niejszych nie b?d? si? odnosi? bo klimaty 7.6 mnie nudz?.

Etedan

Advanced User
Reaction score
32

w ostatniej pracy nic ze sob? zupe?nie nie wsp??gra , sam pomy?l lawa i woda?
Wygl?da to dennie i pomys? te? niestety chujowy autoborder wida? wsz?dzie
ta k?oda na dole po lewej ro?nie sobie od tak.....zero konkretnych detali nic. :/
Musisz nad tego typu podziemiami popracowa? bo ci??ko ci one wychodz?

Caaz

Active User
Reaction score
4

Cos malo to ogniste

Status
Not open for further replies.