Odp: Print Uczy Si? Mappowa?
Na pocz?tek uwagi.
Domy u g?ry screena s? zdecydowanie za du?e. Przez to, ?e nie pokaza?e? wy?szych pi?ter, widz? tam tylko dwa wielkie kwadraty, kt?rych wn?trze jest przepe?nione pustk?, przez co wygl?da to bardzo amatorsko. Nie wiem co jest na wy?szych pi?trach, ale nie s?dz?, ?eby one co? zdzia?a?y w tym kierunku (wnioskuje z poprzednich screen?w). ?eby zniwelowa? efekt takiego kwadratu, na wy?szych pi?trach mo?na robi? jakie? podwy?szenia, balkony, tarasy itd. Jednak?e na twoim poziomie mappingu proponowa?bym Ci tworzy? mniejsze domy, podobne do tego u do?u screenu. Wiesz, ludzie od razu wie?owc?w nie budowali : )
Je?li chodzi o drogi powiniene? bardziej urozmaica? kszta?ty (to samo tyczy si? brzegu), ale o tym mo?esz poczyta?
tutaj.
Z detalizacj? te? p?ki co jest kiepsko. Na drodze mo?na doda? troszk? czerwonego ?wirku oraz jakie? kamyczki, w przypadku tej drogi najlepiej te o
ID 3648 - 3656 (przedmiotu w RME wyszukujesz wciskaj?c
J). Dla urozmaicenia mo?na doda? jak?? studni? czy te? fontann?, og?lnie proponuj? przepatrze? ca?? zak?adk?
Exterior, tam jest sporo takich rzeczy.
Co do natury rozstawiasz j? w r?wnych odst?pach, czego nigdy wi?cej nie r?b. Staraj si? zbija? drzewa i krzewy w gromady, jedne wi?ksze, drugie mniejsze, rozstawia? wszystko nier?wnomiernie. Zadbaj te? o to, aby krzew?w by?o znacznie wi?cej ni? drzew, wygl?da to wtedy du?o lepiej, ale nie ma co, ?ebym pisa? tu o naturze skoro mo?esz o niej poczyta?
tutaj.
Zapomnia?em jeszcze doda?, aby? nie dawa? trawy do wn?trz dom?w, kt?re nie maj? nic wsp?lnego z ro?linno?ci?. Deski w zupe?no?ci wystarcz?.
Og?lnie rzecz bior?c, idziesz w dobrym kierunku, ale czeka Ci? jeszcze sporo pracy, aby doj?? do perfekcji : ) Mam nadziej?, ?e moje wypociny Ci pomog? przy tworzeniu nast?pnych prac, na kt?re czekam z niecierpliwo?ci? : )