-Skrypt Pro?ba o skrypt

Status
Zamknięty.

gum

Active User
Maj 30, 2009
Liczba reakcji
1
Witam i zarazem przepraszam za ostatni wybuch emocji. Potrzebowa?em czasu aby och?on??.

M?j problem polega na tym, ?e nigdzie nie mog? znale?? skryptu pod tibie 8.10 xml.

Skrypt mia?by odpowiada? za wy?wietlanie informacji po osi?gni?ciu danego lvl.

Gdyby kto? m?g?by sko?owa? taki skrypt b?d? go napisa? by?bym wdzi?czny.

Odp: Pro?ba o skrypt

xxx.lua
PHP:
local storage = 2121

function onAdvance(cid, skill, oldLevel, newLevel)
	if skill == SKILL__LEVEL and newLevel > oldLevel and isInArray({100,....}, newLevel) and getPlayerStorageValue(cid, storage) < newLevel then
		setPlayerStorageValue(cid, storage, newLevel)
		doBroadcastMessage(getCreatureName(cid) .. ' has advenced Level ' .. newLevel .. ', congratulations!')
	end
	return true
end

creaturescripts.xml
PHP:
<event type="advance" name="Advance" event="script" value="xxx.lua"/>

login.lua
PHP:
registerCreatureEvent(cid, 'Advance')

Tam gdzie lvl
mo?esz wybra? dowolny lvl i doda? inne[ale nie musisz] (np. jeszcze 500lvl itp. tylko musz? by? one odzielone przecinkami ;D)

Napsiz czy dzia?a ;p

Ostatnia edycja:

Chcia?bym cie powiadomi? <up ?e kolega prosi o skrypt na silnik XML a to wygl?da jasno ?e na TFS a on b?dzie mia? ots zapewne Evolution Xml czyli craturescript tam nie b?dzie.

Nie mam takiego folderu w silniku ^^ By?o napisane wyra?nie xml 8.10 :) Jak co? to mam czas mog? poczeka? bo robi? na razie map? xd

@Edit

Ta informacja nie ma dotyczy? tego, ?e kto? osi?gn?? ten lvl bo ten kto? o tym wie. Chodzi mi o to ?e osi?gnie np. 100lvl i wy?wietli mu si? napis na zielono: Osi?gn??e? 100lvl! Udaj si? teraz "tam i tam".

Ostatnia edycja:

Reffresh!!
pomo?e kto? ? :D

Status
Zamknięty.
Back
Do góry